Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhdhhdhjshdajhs

Staż z Urzedu pracy

Polecane posty

Gość hhhdhhdhjshdajhs

Witam mam pewne pytanie otoż wlasnie skonczyl mi staz z urzedu pracy bylysmy tam we 4 i okazalo sie ze pracodawca mial w umowie ze po zakonczonym stazu musi zatrudnic dwie osoby ja jednak od samego poczatku mowilam iz nie zamierzam tu zostac, zadeklarowaly sie dwie osoby no i jedna z nich zostaje natomiast ta druga w ostatniej chwili powiedziala ze jednak nie zostaje. no i otoz okazalo sie ze jesli zadna z nas(tych 3) nie przedluzy umowy na 3 miesiace to wszystkie trzy zostaniemy wyrejestwowane z urzedu pracy. czy jest takie cos mozliwe zeby pracodawca zmusil lub dal taki ultimatum ? prosze o pomoc

Gość dlaczego nie chcecie
tej pracy?

Gość hhhdhhdhjshdajhs
Bo zarobki sa bardzo niskie( i pracodawca bardzo wyzyskuje ludzi do pracy ;/

Gość hhhdhhdhjshdajhs
prosze o pomoc

Gość to najlepiej zadzwon
do UP i spytaj. to zobowiązanie pracodawcy, a mas zjakas umowe czy deklaracje w ktorej też masz podpisane takie zobowiązanie?

Gość do zakapiur1980
co do wyzyskiwania rozumiem cie, ale jesli chodzi o zarobki, nie oczekuj ze pracodawcy beda ci placic miliony bo masz staz :P skoro poszlas na staz swiadczy to o tym, ze nie grzeszysz doswiadczeniem zawodowym. a wiadomo pracownikowi z mniejszym lub zerowym doswiadczeniem proponuje sie na poczatek mniej kasy. Poza tym nie wiem, czy wiesz, ale wsrod pracodawcow niestety (wg mnie jest to krzywdzace dla potencjalnych kandydatow do pracy) panuje opinia ze na stazu czlowiek sie opierdala i nic nie robi ;/

Gość hhhdhhdhjshdajhs
tu juz nie chodzi o staz bo zarobki stazysty wiadomo ze nie sa duze i te mi odpowiadaly, tylko chodzi mi o zarobki od pracodawcy. chcieli byscie pracowac za 4zl. za godzine? to jest smieszne .

Gość hhhdhhdhjshdajhs
A co do zobowiazania to nic takiego nie podpisywalam ani nie dostalam ze po stazu musze zostac w tej pracy. tylko teraz jak sie ju staz skonczyl to nam to dopiero takie robia problemy

Gość do zakapiur1980
a to cie rozumiem w 100% :) a kto cie straszy wyrejestrowaniem z PUP ? pracodawca ?

Gość hhhdhhdhjshdajhs
Kadrowa tak mowila a pracodawca nawet nie mial zamiaru z nami rozmawiac

Gość df5566d
a co z koleżanką, która się rozmyśliła??? wyrejestrowali ją? pewnie nie

Gość hhhdhhdhjshdajhs
jeszcze nie wyrejestrowali

Gość do zakapiur1980
w sumie wiesz pup moze dac ci ostrzezenie, ale cie nie wyrejestruja. Chyba po 3 razie gdy nie przyjmujesz pracy PUP ma cie prawo wyrejestrowac.

Gość hhhdhhdhjshdajhs
no nie wiem tez mi sie tak wydaje ze nie powinny, bo w sumie w umowie ma dwie aby zostawic a nie wszystkie 4 takze dlaczego reszta mialaby poniesc tego konsekwencje =-wyrejestrowania

Gość w PUP jest regulamin
5. odmówił bez uzasadnionej przyczyny przyjęcia propozycji odpowiedniej pracy lub innej formy pomocy określonej w ustawie lub poddania się badaniom lekarskim lub psychologicznym, mającym na celu ustalenie zdolności do pracy lub udziału w innej formie pomocy określonej w ustawie; pozbawienie statusu bezrobotnego następuje od dnia odmowy na okres: * 120 dni w przypadku pierwszej odmowy, * 180 dni w przypadku drugiej odmowy, * 270 dni w przypadku trzeciej i każdej kolejnej odmowy; Moga cie pod to zakwalifikowac i cie wyrejestrowac, jednak jak znajdziesz dobre powody dla ktorych nie chcesz przyjac tej pracy, to nic ci nie zrobia :)