Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana. .

jakie imie na bierzmowanie?

Polecane posty

Gość niezdecydowana. .

To już za miesiąc :P Do 10 maja mamy zadeklarowac imię jakie chcemy wziąć (+uzasadnienie). Myslę juz chyba od wrzesnia i sama nie wiem... chcę takie aby bylo fajne i mialo dobrego patrona oraz żeby komponowalo sie z moimi imionami : Paulina Maria. Nie chcę tego żałować,czuje ze to jedna z wazniejszych decyzji w moim dotychczasowym zyciu ;) Myślałam nad takimi imionami jak Katarzyna,Anastazja,Konstancja,Joanna,Ewa,Magdalena,Wiktoria,Nadzieja. Wiem ze sporo ale sek w tym ze co chwile zmienia mi sie gust.. A Wy jakie braliscie? żałujecie? pozdrawiam 🌻

Gość mojejeje
Ja wzięłam Maria , tak mi od razu przyszło do głowy i nie żałuje, bo to nawet w papierach nie widnieje.

Gość no wiem, że nie ma szans
a czego żałować, imię jak imię nie jest do niczego potrzebne. myśle, że z czasem też tak bedziesz myślała. ja wzięłam Wiktoria

Gość a nie wiesz ze na 10
A ja mam z bierzmowania MAGDALENA

Gość boze wiara katolicka
to dla mnie parodia ;/ a raczej jej wyznawcy ... laska sie pyta jakie imie swietego bedzie dobrze pasowac do jej noRmalnego imienia :) RECE OPADAJA ;/

Gość klallalaa
ja mam weronika bo tylko na temat tego imienia cokolwiek wiedziałam, a ksiądz miał nas pytać

Gość Majjkka
Paulina Maria Magdalena świetnie pasuje :) ______________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

Pewnie, ze Magdalena, jako właścicielka tego imienia zapewniam, że jest super :D

Gość niezdecydowana. .
Wiem,ze nigdzie go nie ma w papierach ale wiecie.. boze wiara katolicka nie chodzilo mi doslownie o dopasowanie imion tylko o to,ze np. Jadwiga by po prostu nie pasowalo do mlodej dziewczyny i nie jest "ciekawą" patronką,jezeli ze tlumacze to sorry,moze to juz ze zmeczenia... Chcialabym dobra patronke ale zeby imie nie bylo obciachowe.. Tych Julii to jest tyle ze szok.. pol kosciola sobie bierze,ja tak nie chce.na" prawdziwe " imie nie mialam wplywu wiec chcialabym chociaz na te miec.. Nie musze juz zadnego brac bo mam jedno swiete,no ale.. ps nie jestem dewotka ale to dla mnie wazne :D moze dlatego ze bierzmowanie jest tylko raz w zyciu ;)

Gość zoooja
a ja mam wiktoria

Gość czarodziejka z księżyca*
moja siostra bierze Juanita

Gość PSYCHOCZKA
tylko święte :)

Wg Koscioła Katolickiego bierzmowanie to sakrament.Tzw umocnienie przyrzeczeń chrzcielnych.Imię to ważny czynnik-wybieramy patrona.Ma on nam pomagać w życiu.

"Nie chcę tego żałować,czuje ze to jedna z wazniejszych decyzji w moim dotychczasowym zyciu" o matko... chiałabym miec znowu tyle lat co ty i takie problemy :o

Gość niezdecydowana. .
*zle no i widzicie :D pelno propozycji i ktora tu wybrac :P Od zawsze podobala mi sie Kasia ale duzo osob mi odradza bo znaja jakies kasie i mowia ze to pechowe imie bo albo im sie nie uklada albo umieraja szybko ;/ nie wierze w to bo przeciez to OSOBA ma tak a nie inaczej a nie imie,ktore ma na nas najmniejszy wplyw.chociaz nie wiem moze cos w tym jest.sredniowiecze normalnie...

Gość niezdecydowana. .
xmetaxa heh no widzisz ;) tez kiedys bede miala PROBLEMY TAKIE JAK TY a poki co to ciesze sie beztroską ;)

A to inna rozmowa :D Jadwiga jest super,Królowa Polska,wydana za mąż za dzikusa Jagiełłę.Bardzo interesująca postać,mała,niepozorna a tak namieszała,że została Świętą.

Gość dfdfdffd
ja mialam Alicja

Św. Katarzyna Sienniejska jest też spoko.To kobieta,która sprawiła,że papież chciał wracać na Watykan.

Gość ja sobie wybrałam
Bernadetta pasowało by do twojego zestawu imion :)

no ciesz sie ciesz, puki możesz ;) hmm a mnie sie podoba z tyg co napisałaś Anna i może Katarzyna?

Ja mam Konstancja. m.in była fundatorką jakiejś bazyliki, patronka dziewic i chorych na trąd

Gość niezdecydowana. .
Ta Katarzyna faktycznie ciekawa jest :) no i imie ladne... bernadetta nie bardzo mi podchodzi ale rozwaze to :) A co myslicie o Solange?

Gość niezdecydowana. .
Anna tez ladne myslalam o nim

Gość niezdecydowana. .
?

Gość no wiem, że nie ma szans
a jest św. Hanna? mi sie podoba

Gość niezdecydowana. .
hanna jest :) a co myslicie o Rozy?

Gość uolasa
Ja wziełam Maria po Marii Magdalenie, dlatego, że jest dla mnie wzorem .

Gość niezdecydowana. .
ja juz mam Maria i mysle ze mogloby byc magdalena na 3 bo patronka dobra a imie ladne i bedzie pasowalo. jezeli zadnego fajniejszego nie znajde to wezmę ją:)

Gość niezdecydowana. .
up:)