Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelkowamamaaaaassssfff

Kiedy na kontrole OSPA

Polecane posty

mamy 3 dzień, strupki- goi sie ładnie, coraz to mniej krostek, ale kiedy mam iśc na kontrole? trzeba sie o wszystko wypytywać lekarzy,a o to zapomniałam zapytać...

Gość jankowaFiolkowaWioletowa
Chyba jak już odpadną, nawet jak nie bedzie śladu, szybko się goi u was, pogratulować :) ile ma lat ze tak sie goi?

4 latka za 2 tyg :) no nie najgorzej to wygląda w porównaniu do innych dzieci.

Gość gretgerg
Mi lekarz odpowiedział na to pytanie, że nie mam przychodzić po ospie na żadną kontrolę, że to niepotrzebne (choć chodziło o ospę u półtorarocznego dziecka).

no ale ja musze isć na kontrole,bo potzrebne mi zaswidczenie do przedszkola

Gość gretgerg
Bo ja wiem? Może jak ostatnie strupki odpadną lub w tydzień po ostatnim wysypie?

Gość veixy
jesli nie ma zadnych komplikacji typu goraczka i kaszel to nie trzeba.rozmawialam z lekarzem. u nas wlasnie odspa w zaniku: 4 letni synek przeszedl dos ciezko ale 4 mieczna corcia znacznie lepiej,chociaz tez goraczkowala. na dwor mozna spokojnie wychodzic,jesli nie ma temperatury, juz po ok 10 dniach,kiedy przyschna wykwity, jesli ma sie wlasny ogrodek to nawet wczesniej(chodzi o zarazanie innych). polecam kapiel w nadmanganianie potasu..ladnie sie goi,zwlaszcza jesli dziecko nie chce sie smarowac-nie trzeba tak dokladnie.niektorzy twierdza ze nawet tym smarowaniem mozna pogorszyc-i z tym sie zgadzam-synkowi slady zostaly, corce nie, niewiele smarowalam bo sie denerwowala.tylko kapalam w tym roztworze-i jest ladnie:) pozdrawiam

Gość gość
Moj 8letni syn wlasnie ma teraz ospe , to juz jest 10 dzień, nowe krostki juz nie wyskakuja a te wielkie sie zmniejszyly .Gorączkowal ale tylko pierwsze trzy dni .Zamierzam pojsc z nim na kontrole w ten czwartek , zeby wiedziec kiedy moze wrocic do szkoly.Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok .:-)