Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona z wielkim dylematem

Pytanie odnośnie pierwszeństwa na drodze

Polecane posty

Chce wjechać na główną z podporządkowanej, na przeciw też mam podporządkowaną. Ja skręcam w lewo, stoi samochód na przeciwko i też skręca w moje lew ( swoje prawo) Kto ma pierwszeństwo ja, czy on?

Tak ale dlaczego??

Gość ona1212
skrecajac w lewo masz go z prawej strony wiec on ma pierszenstwo!

on ma pierwszeństwo !! bo przy skręcie w lewo ustępujesz jadącym z naprzeciwka !!!

on ma pierwszenstwo, kiedy skrecasz w lewo przepuszczasz tych co jada prosto i tych co skrecaja w prawo(czyli Twoje lewo)a jak jestes na podporzadkowanej to musisz jeszcze ustapic tym z prawej i lewej

Gość koziołka
On ma pierwszeństwo, zasada prawej ręki.

Gość lkdd
ines - ale mu/jej podpowiedziałaś :-o

Gość aha i achhhh
tamten ma pierwszeństwo, ty byś mu zajechala drogę, poza tym jak ktoś już wyżej napisał, on by był po twojej prawej, zawsze na drodze PROSTEJ (wyrzuc z myśli tę głóną na razie) ma pierwszenstwo osoba,która skręca w prawo czyli nikomu nie zajeżdża, przed osobą, która skręca w lewo, czyli zajezdża, przecina oś jezdni.

chyba zawalilam sprawe?...dobrze ze to nie bylo na drodze..pewnie teraz bysmy spisywali dane z ubezpieczenia ...

Gość mkhv
jedna zasada - skrecajacy w prawo ma zawsze pierszenstwo przed skrecajacym w lewo - tak było jest i nic sie nie zanosi na zmiany

Dzięki wielkie ale kurwa jestem zalamana bo nie umiem przełożyc teori na praktykę :(:( Nie umiem tak szybko analizować w praktyce. A on nie był bo mojej prawej tylko naprzeciwko mnie była jego podporządkowana. Więc jak był po mojej prawej??

A gdyby on jechał prosto to też mu ustępuje?

Gość ona1212
wyobraz sobie ze skrecasz w lewo i skrecajac mijasz z prawej strony jego podporzadkowana i jego samochod...w takich wytuacjach nie wazne czy on jest na podporzadkowanej czy na glownej...jest z prawej to go puszczasz ( no chyba ze Ty jedziesz glowna to wtedy masz go gdzies)

Gość revlonn
miałaś już napisane "on ma pierwszenstwo, kiedy skrecasz w lewo przepuszczasz tych co jada prosto i tych co skrecaja w prawo(czyli Twoje lewo)a jak jestes na podporzadkowanej to musisz jeszcze ustapic tym z prawej i lewej"