Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monarchie Europy.

Monarchie Europejskie...

Polecane posty

Gość Monarchie Europy.

Po slubie duzo mówi sie na kafe o roznych krolowych itd. Którą królową, księżną itd. lubicie najbardziej? Ja najbardziej lubie Duńską krolową Małgorzata, może nie jest juz zbyt urodziwa ale taka najbardziej "swojska" mi sie wydaje, bo Elżbieta taka sztywna.

Gość Franczyza
JA najbardziej lubiłam świętej pamięci Grace Kelly, księżną Monako.

Gość jak wróce z włoch
a dlaczego o tym piszesz?

Gość Najsampierw...
Powiedzmy sobie gdzie w Europie są monarchie: Wielka Brytania - Elżbieta II Hiszpania - Jan Karol Belgia - Albert II Holandia - Beatrycze Dania - Małgorzata II Szwecja - Karol XVI Gustaw Norwegia - Harald V KSIĘSTWA Luksemburg - Henryk Monako - Albert II Grimaldi Liechtenstein - Jan Adam II

Gość nic się nie martw
to nie za dużo tych królowych, nie ma z czego wybierać

Królową Zofie lubie, zone Jana Karola i księżną Wiktorie, córke Karola Gustawa.

Gość szkolny geografff
Najsampierw...- skoro juz tak sie madrzysz to nie zadna Holandia tylko KRÓLESTWO NIEDRLANDÓW, a wileka brytanie to raczej ZJEDNOCZONE KROLESTWO WIELKIEJ BRYTANII I IRLANDII POŁNOCNEJ. w Polsce ludzie nawet nie wiedza jakie sa oficjalne nazwy panstw a wy o manarchaich dyskutujecie hahaha

Gość szkolny geografff
prawda ejst taka ze w monarchiach parlementarnych i tak monarchowie nie maja zadnej relanej włądzy, pełnia fukccje abrdziej reprezentacyjne wiec wg mnie monarchie w europie sa zbyteczne , chyab ze wracamay do prawdziwych monarchii

Gość Najsampierw...
Prawda jest taka że jestes idiota :classic_cool: nazwa ZWYCZAJOWA to jest Holandia, Wielka Brytania itd. bo takiej sie uzywa na codzien inteligencie, a to nie jest temat o nazwach urzedowych pacanie.

Gość ssgsgsgsgsfghdghhfgjfgjerrqeq
Najsampierw...- co do wielkiej brytanii sie zgodze aczkolwiek UK jest lepsza nzawa niz britain dlatego ze mówiac wlk bryt wykluczasz irlnd polnocna któa formalnie ejst zcescia tego panstwa!!!, ale co do królestwa niderlandów, wybacz ale nawet holender przyznałby mi racje nazwa Holandia jest nieprawidłowa!!! potocznie sie tak utarło ale holandia to nazawa regionu w niderlandach wiec w wogle nie ma ofiecjanie takiego kraju jak holnadia ale pustaki sie madrza na necie

Gość Małgorzata z Danii
jest rzeczywiście przemiła - miałam okazję ją poznać, co prawda byłam wtedy dzieckiem (nastolatką), ale wspominam ją bardzo miło :-)

Gość Kiedy i jak?
Ja widziałam królową Beatrycze bo byłam w Holandii a to akurat były chyba jej urodziny czy coś i stałam w tłumie ale nie udało mi sie podejsć do niej bo duży tłum był przedemną, ale powiem wam że na żywo wygląda lepiej.

Gość monarchistka...
Ja to niestety żadnego monarchy nie widziałam ani członka rodziny królewskiej ale mi też Królowa Małgorzata tak najlepiej sie kojarzy, bo Elżbieta to faktycznie taka sztywna, oschła sie wydaje.

Gość Albert II jest zajebisty
Ma swoje zdanie zawsze i na nikogo się nie patrzy, wywołał już wiele skandalów, swój chłop. :D

najbardziej lubię holenderską księżną Maximę,hiszpańską Letizię I norweską Matte-Marit, nie lubię duńskiej Mary, wydaje się być wyniosła i fałszywa, każdy jej gest jest wyuczony. Jeśli chodzi o królowe to lubię norweską Sonję i holenderską Beatrix.