Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ...zdezorientowana

Czy tylko ja tak mało zarabiam?

Polecane posty

Gość ...zdezorientowana

Cześć! Dwa dni temu spotkałam się z moimi koleżankami. Jedna mieszka w Warszawie, druga w tym mieście co ja. Spędziłyśmy razem cały dzień, połaziłyśmy po sklepach itp. Zawsze wydawało mi się, że żyjemy na podobnym poziomie materialnym, ale po tym spotkaniu z nimi.. nie wiem chyba dopadły mnie jakieś kompleksy o których wcześniej nie miałam pojęcia. Jak posłuchałam ich rozmów ile na co wydają, to złapałam się za głowę. Nie wiem czy serio maja tak dużo pieniędzy, czy raczej tylko przechwalają się? Co miesiąc 200-400 zł na kosmetyczkę plus kosmetyki to np. błyszczyki po 80 zł, cienie do powiek po ponad 60 zł (jeden!). Przechodzimy obok sklepu na wystawie jakieś sandałki, cena 180 zł a jedna z nich na to "jakie super, i jeszcze nie takie drogie". Masakra, sandałki na lato to ja mogę kupić za 30-40 zł nie więcej. Sukienka za 120 zł - to super cena, bierze dwie tylko w różnych kolorach. Z jednej strony trochę im zazdroszczę, ale z drugiej to wole np. odłożyć miesięcznie 500 zł na konto niż wydać je na kosmetyki, jasne że super byłoby i odłożyć i kupić, ale i na to i na to mnie nie stać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować