Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfjfkd

wielki problem z butami;/

Polecane posty

Gość jfjfkd

Mam szpilki takie satynowe z wycietym przodem i kokardka z przodu. Tylko ze jest problem gdy zaloze rajstopy z lajkry, wtedy jak ide to noga mi poprostu wyskakuje:( nie da sie chodzic. Bylam juz w nich na studniowce i na poczatku byla masakra, potem tak jakby lepiej bo chyba noga spuchla i wytrzymalam w nich do rana. Ostatnio mialam je na zakonczeniu roku szkolnego i nie dalo sie w tym isc, noga wyskakiwala chyba jeszcze gorzej niz przedtem;/ Za tydzien ide na wesele i nie mam pojecia jak mam w nich isc;/ nie moge przeciez zalozyc do sukienki zwyklych rajtek;/ No i jeszcze pomiedzy matura na ktora tez by sie przydaly szplki;/ nie wiem co mam z nimi zrobic:( nie stac mnie juz na nowe, znacie jakies sposoby? Moze sa jakies specjalne wkladki albo cos;/ Buty napewno nie sa za duze bo rozmiar mniejszy byly male, nie wsadzilam nawet nogi

Ciśnij bez rajstop. Buty sa żle uszyte i temu Ci noga wyskakuje bo za bardzo idzie do przodu. moze jakies zapiętki kup zeby się trzymala. Ona wyskakuje Ci koło pięty czy palce za mocno sie wyslizguja? Jeżeli masz buty z wyciętymi palcami to sie nie dziw ze Ci noga wyskakuje bo to nie są buty do rajstop

Gość jfjfkd
co to sa zapietki?:P Nie moge isc bez rajstop bo po pierwsze to wyglada nie elegancko, po drugie nie ma jeszcze tak goraco a po trzecie mam blade nogi. Wyskakuje pieta poprostu

Gość artkafe766
jak można do butów z wyciętymi palcami ubrać rajstopy??? :P:P

Gość polecam zelowe zapiętki
ja takie kupiłam w M&S

Gość jfjfkd
no a jak inaczej do sukienki bez rajstop? Nie wyobrazam sobie;/ jak te zapietki wygladaja? Moze jakis link dajcie z allegro? Jak to dziala i czy pomaga?

Gość jfjfkd
Oczywiscie do tych butow zakladam tylko rajstopy bezpalcowe czyli bez tego przyciemnionego paska na palcach

http://img5.burak.pl/img/7/3/2/8/zapietki-zelowe-samoprzylepne-ila-g-0010-2.jpg o tak wygladaja zapiętki, przyklejasz noga sie trzyma ale z tymi rajstopami to przesada, do otwartych sie nei zaklada rajstop bo i tak noga pojedzie do przodu bo nie ma czubka zeby sie palce zatrzymaly. nei jest tak gorąco, ja w tygodniu chodzilam w cienkich sandalko - japonkach i spodenkach i wcale nie powiem zeby bylo mi zimno a nogi mam blade prosze Ciebie jak dupa u eskimosa.

Gość artkafe766
zgadzam się z Pomarańczowy... :) właśnie przeokropnie i nieelegancko wyglądają buty bez palców z rajstopami, nawet jeśli są to rajstopy bezpalcowe :P

Gość jfjfkd
No ale jak przykleje i zaloze te rajstopy to nie bedzie wyskakiwac? Jak myslicie?

sa takie wkladki szukaj w rosmanie lub schlekerze jesli sa u ciebie nakleja sie je pod stope w okolicach palcow zeby noga nie ''wychodzila''

Gość jfjfkd
No ale czemu mowicie ze nie elegancko? pierwsze slysze. Wiecie wogole o jakie buty mi chodzi? To nie sa sandalki na szpilce, tylko troszke palce wystaja. cos w tym stylu http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://ec1.images-amazon.com/images/I/41pvJLdon3L._AA280_.jpg&imgrefurl=http://www.forum.wesele-lodz.pl/viewtopic.php%3Ft%3D5700&usg=__fNBfkEPR2syGSiXtmDVBJh_bzjA=&h=280&w=280&sz=11&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=C9_pmA1P-XsXcM:&tbnh=130&tbnw=138&ei=gpS9TeOgO8Wo8AO4lKnYBQ&prev=/search%3Fq%3Dszpilki%2Bz%2Bodkrytym%2Bpalcem%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1920%26bih%3D864%26tbm%3Disch0%2C456&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=320&vpy=212&dur=587&hovh=138&hovw=138&tx=115&ty=165&page=1&ndsp=52&ved=1t:429,r:43,s:0&biw=1920&bih=864 Tylko inny wzor ale takie wyciecie z przodu tyllko

Gość jfjfkd
A te wkladni silikonowe pomagaja do rajtek?

Gość jhuuuhuy
polakieruj wkladkę lakierem do włosow, noga nie powinna sie ślizgać

te wkaldki sa przezroczyste i nadaja sie do takich butow

Gość jfjfkd
a gdzie takie cos wogole mozna kupic/ w kazdym sklepie z butami?

witaj autorko! nie słuchaj osób, które piszą, że do butów z otwartym palcem nie zakłada się rajstop :O na eleganckie przyjęcie po prostu nie wypada nie założyć rajstop - zakłada się je również do sandałków - jak savoir vivre nakazuje. Jest to jednak rzadko spotykanie u nas w Polsce, bo nie znamy zbyt dobrze tychże zasad, a jeśli znamy, to dla niektórych może się to wydać niewygodne. Można kupić specjalne rajstopy właśnie do butów z otwartym palcem. A wracając do pytania, uważam, że powinnaś kupić sobie coś takiego jak party feet firmy scholl - są to żelowe wkładki, które powodują, że stopa się nie przesuwa, nie ślizga i dodatkowo amortyzują podbicie (bo to wkładki, które przykleja się do buta w miejscu podbicia), więc będzie wygodnie :) Wkładki dostępne, np. w rossmanie albo innych drogeriach :)

Gość Eryda
Jeśli przyjęcie jest na tyle eleganckie że nie wypada na nie iść bez rajstop to tym bardziej nie wypada iść w butach z odkrytymi palcami, a tym bardziej w sandałach.