Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myladyness

Błagam o motywację!

Polecane posty

Gość myladyness

Moja waga jest w normie, ale ja nie czuję się z nią dobrze. Kiedy ma się nadwagę, jest łatwiej zmusić się do odchudzania, bo człowiek chce jakoś wyglądać a nie przejmować się, że ma więcej ciała tu i tam. Natomiast, kiedy ja nie jestem gruba, jest mi trudniej podjąć walkę z kilogramami. No i o wiele dłużej muszę czekać na efekty. Kiedy ważyłam 5 kilo mniej, czułam się lepiej. Ale teraz nie potrafię wytrzymać z dietą, bo mówię sobie, że przecież moja figura nie jest taka zła. Ale myślę tak tylko kiedy mam ochotę na ciastko. W rzeczywistości chcę być chuda tak jak to sobie wymarzyłam. Bo może być jeszcze lepiej, tylko trzeba się za to zabrać. Może macie jakieś sposoby, motywacje, cokolwiek co zmusiłoby mnie do odchudzania? Ja naprawdę bardzo chcę to zrobić, tylko musi być coś co nie pozwoli mi się załamać w ciężkich momentach. Może przyda się to także innym Paniom na diecie :)

Gość słoneczny arbuz
ssij

Gość myladyness
up

Gość dziewczynki z forum i
stan na golaska przed lustrem i naklej nad nim zdjecie modelki w rozmiarze 34..przyjzyj sie sobie i tej lasce..to napewno Cie zmotywuje!! albo swoja fotke na golaska naklej na lodowce

Gość myladyness
Swoją drogą to ciekawe. Bo ja niby noszę rozmiar 32. Ale jakoś ani trochę nie wyglądam tak dobrze jak modelki w rozmiarze 34. I gdzie tu sens?

Gość fiiołekk
A powiedz ile ważysz i ile masz wzrostu. :) wiesz co, czasem szkopułem są wymiary, a wtedy potrzeba pracy nad poszczególnymi partiami ciała.

Gość myladyness
21 lat ok. 157 cm dziś rano było 49,3 kg Dla mnie to dużo, bo niedawno ważyłam 45 ;/ ale ciężko mi do tego wrócić.

Gość fiiołekk
wiesz co, według mnie powinnaś przyjrzeć się co Ci najbardziej nie pasuje i może po prostu pracować nad tym? Chyba, że chodzi tylko o schudnięcie i jesteś pewna, że to wystarczy:) co do motywacji, to... wiesz co, wydaje mi się, że skoro się nie odchudzasz, to może tak naprawdę pasuje Ci Twój wygląd?

Gość myladyness
Zdecydowanie mi nie pasuje. Liczba na wadze MUSI być niższa. Tyle co ja ważą dziewczyny wyższe ode mnie. Moja siostra np. Waży tylko kilogram więcej a jest wyższa z 10 cm. Z tym, że ona je co chce i ile chce, bo ma taki cudny metabolizm. A ja nigdy nie mogę sobie na nic pozwolić, bo od razu tyję. Skoro nie mogę jeść tego co lubię, to chcę przynajmniej coś z tego mieć. Na przykład lepszą sylwetkę. Nie lubię kiedy ktoś mnie ocenia jako "tą grubszą".

Gość fiiołekk
Skoro tak, to pomyśl, co Cię bardziej motywuje- niepowodzenie czy sukces? W zależności od tego motywuj się perspektywą siebie szczuplejszej albo takiej jaka jesteś, czyli takiej jaka Ci się nie podoba. Kluczowe jest zadanie samej sobie pytania: czy tego chcesz, czy nie? Szczególnie w chwilach słabości. Trzymam za CIebie kciuki, bo zadowolenie z siebie to podstawa. :)

Gość myladyness
Dzięki piękne :)

Gość fiiołekk
Nie ma za co. :) Pamiętaj, to jest wyłącznie Twoja decyzja i wszystko w Twoich rękach. :)