Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość contact lences

jak zdejmowac szkła k. żeby nie bolały oczy??

Polecane posty

Gość contact lences

zakladam bez problemu ale zdejmowanie to masakra, nie daja sie odkleic, zazwyczaj naciskam powiekami z dolu i z gory i zjezdzam do srodka az kontakty sie odkleja....koszmar oczy mnie bola, nie umiem inaczej...moze ktos poradzi

Gość pomeloo
Jeśli masz takie problemy-tzn soczewki nie dają się odkleić, to coś nie tak musi być. Jakich używasz i ile je nosisz? Ja po prostu szeroko otwieram oko, chwytam delikatnie w opuszki palców i wyjmuję z oka. Sporo moich znajomych nosi soczewki i nie słyszałam,by ktoś takie kłopoty miał...

Gość one sie daja odkleic
ale ja sie boje zlapac na oku w 2 palce, wiec sciagam je swoimi powiekami, tzn. zsuwam...nosze od niedawna moze sie naucze lapac w palce na oku, ale to brzmi okropnie

Gość pomeloo
Jeśli je ściskasz powiekami to może dlatego tak bolą cię potem oczy? Krzywdę sobie możesz zrobić. Na początek poszukaj w necie instrukcji jak zakładać i zdejmować soczewki. A w ogóle nie nauczył cię okulista jak to robić???

Gość pokazywal jak zakladac
ale zdejmowac nie, poza tym ja wiem ze ludzie zdejmuja 2 palcami ale ja tego nie potrafie wie czdejmuja jak umiem:)

Gość collybabe
a ja opuszka palca wskazujacego zahaczam o dolny brzeg soczewki, zsuwam na dol i ona sie marszczy, mozna ja latwo zlapac w palce albo nawet wysunac z oka

Gość zza rzeki
Najpierw palcem dotknij soczewki i poruszaj nia na oku we wszystkie strony, żeby się "odkleiła" od oka. Potem zdejmij.

Gość Armani Code
nosze soczewki od prawie 8 lat i za chiny ludowe nie moge sobie wyobrazic jak Ty je sciagasz zaciskajac powieki. przynajmniej ja bym tak nie potrafila. ja do sciagniecia soczewek odciagam palcem wskazujacym jednej reki dolna powieke, patrze sie okiem w gore a druga reke lapie w palec wskazujacy i kciuk soczewke i jakby od brzegow ja zgniatam ze sie sama odkleja a oba palce sie zlaczaja. lepiej tego opisac nie moge. czasem tylko nie moge odkleic soczewek jak je za dlugo nosze i oko robi sie suche.