Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mijaaa zielona pietruszka

Bunt trzylatka - w krytycznych chwilach chcę się rzucic z okna!

Polecane posty

Gość gość
bunt 2latka, 3latka, 6latka, 7miolatka, 13latka. SRANIE W BANIE! Nie umiecie wychować dzieci- tyle! Wy się już nawet do tego nie nadajecie :o

Gość gość
Widze po szwagierce, swojego Olusia traktuje jak 8 cud swiata, lata, skacze nad nim. Maly nie ma kar, wszystko wymusza rykiem i chimera, ale on juz nie jest slit-bobo, on ma 3 lata i doskonale potrafi wszystkimi manipulowac. Szwagierka przegapila taki etap, juz kolo roczku, gdy trzeba bylo wyznaczac dziecku granice i tego przestrzegac.

Gość gość
nawet słit-bobo powinno wiedzieć co mu wolno co nie ;) Moja córka ma 9 m-cy i doskonale rozumie co znaczy "nie wolno". Dziecko się wychowuje tak naprawdę od noworodka. Niestety mało rodziców w dzisiejszych czasach to rozumie i stąd tyle rozwrzeszczanych bachorów (bo dziećmi się tego nazwać nie da)

Gość gość
rodzice nie wychowuja dzieci a potem sobie wmawiaja bunt 3 latka, 4latka, 5latka itp a tak naprawde maja w domu rozwydrzone niewychowane dzieciary, mam 3 dzieci i zadne nie miało zadnych buntów

Gość gość
a najlepiej jak wmawiają sobie ADHD :D to jest mistrzostwo! :D Leon Eisenberg, który odkrył adhd przyznał się, ze wszystko sobie wymyślił a porąbane matki zamiast wychowywać dziecko to faszerują lekami i zganiaja na chorobę każde złe zachowanie :D

Gość gość
ty gościu nie bądź Ty taki mądry kiedyś też tam myślałam ale gdy jedna z córek ma blisko 3 lata zdanie zmieniłam wstąpił w nią diabeł. Dodam, że bardzo dobrze mówi, uzdolniona i w porównaniu z resztą trzylatków sporo inteligentniejsza ale ciągle kombinuje jak wyciem i wrzaskiem coś osiągnąć.

Gość gość
u nas nie było buntu 2-3-4-5latka mam 2kę dzieci i żadne nie rzucało się, ie drapało, biło i nie darło się czasami (raz na miesiąc powiedzmy) była ostra sytuacja z darciem o coś za to kiedy podrosły to dały mi w kość moja dotąd grzeczna jak aniołek córka daje mi nieźle popalić jako 8latka syn za to ma 11 lat i też potrafi nieźle krwi mi napsuć w tym wieku nie wystarczy, że w kąt się postawi potrafią użyć takich argumentów, że czasami nie wiem co odpowiedzieć :-D