Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfkbsdlfkjh

mam problemy ze sobą!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość sdfkbsdlfkjh

cześc, mam problem. otóż od dłużsego czasu mam problemy ze snem, odżywianiem i zdrowym trybem życia. Mam bardzo złą dietę (chyba) jem w nocy - obżeram się a w dzień nie jem nic. Nie pije nic oprócz coli od jakiś 3 lat. Jestem szczupła, dużo się ruszam. mam siedzącą pracę ale za to bardzo wymagającą. cały czas jestem w stresie. W nocy zamiast spać siedzę przy komputerze a w dzień nadrabiam kawą i redbullem. wiem że to złe i kilka lak temu sama nazwałabym się idiotką ale teraz jestem w bardzo ciężkiej sytuacji. Bardzo źle się czuję. Choć jestem bardzo szczupła, czuję się ociężała i ciągle boli mnie głowa. Proszę pomóżcie i doradźcie mi jak to zmienić i jak odzwyczajać się np od coli. Jestem zdesperowana. Mam nadzięję, że ktoś zna jakąś dobrą dietę, która mnie odbuduje. Dodam mam 26lat

Gość nic specjalnego nie trzeba
zrezygnuj zupełnie z coli i redbulla, jedz tylko w dzien, nie w nocy. zrezygnuj z cukru. przez pierwszy tydzien bedzie cie ciagnelo a pozniej bedzie dobrze. warzywa gotowane, troche kasz, mięs, troszkę owoców. i pamiętaj, jemy tylko w dzień! pij sobie zieloną herbatę, ziółka, mięta, rumianek, skrzyp polny (on remineralizuje a cola wypłukuje minerały), pokrzywa, krwawnik itp

wszystko co powyzej CI radzili oraz: kup sobie magnez koniecznie np rozpuszczalny albo w tabletkach i jedz po 2. Musisz wspomoc nerwy. 2 lub 3 razy w tygodniu zrob sobie dni tylko z zielenina, chudym nabialem i np mieskiem drobiowym. Zero chleba wtedy czy slodyczy. Moja siostra miala tak jak ty i jedzac w ten sposob wrocila do zywych. Sprobuj

piszesz, że masz nadzieję, że ktoś zna dobrą dietę. Zastanawiam się, czy dobra dieta (jak rozumiem właściwy sposób odżywiania) sprawi, że poczujesz się ogólnie lepiej. Z tego, co piszesz wynika dla mnie, że masz teraz trudny moment w życiu, żyjesz w stresie, jesteś przemęczona i niewyspana, starasz się na różne sposoby pobudzać - kawą, colą lub Red Bullem. Widzę to jako zamknięte koło: jesteś zestresowana, nie możesz spać, potem jesteś zmęczona, starasz się pobudzić, a potem nie możesz spać i jeszcze bardziej się stresujesz. Dlatego to, co mi wydaje się ważne, to przerwanie tego koła. To wymagałoby prawdopodobnie poważnych zmian w Twoim życiu. Pytanie, czy tego chcesz? Pisząc o poważnych zmianach mam na myśli zajęcie się swoim zdrowiem, ale nie tylko w kontekście odżywiania. Zdrowy tryb życia, to dla mnie taki tryb, w którym jest równowaga między tym, co nas stresuje, a naszymi możliwościami mam wrażenie, że u Ciebie teraz nie ma równowagi.

Gość niebieska suszarka
melisa i do przodu:) zmien tryb zycia a jezeli nie pomoze dopiero zacznij sie zastanawiac czy cos jest nie tak, moja rada