Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frfrfrf

filologia romańska

Polecane posty

Gość frfrfrf

witam. Jest tu ktoś kto studiował albo zamierza studiować romanistykę? Bardzo mi zależ na inf o tym kierunku.Jak jest z nauką języków- ile h w tygodniu praktycznej nauki, jakie przedmioty i ogólnie jakie perspektywy znalezienia pracy po tych studiach.

Gość frfrfrf
nikt nic nie wie?

Gość że tak się wtrącę
chętnie poczytam o filologiach germańskiej hiszpańskiej rosyjskiej więc podnosimy :) nie, żebym wcinała Ci się w temat :D ale gdyby był ktoś ze studentów/świeżych absolwentów to byłoby fajnie :)

Gość frfrfrf
że się tak wtrącę i sex instruktorka wybieracie się na filologię? możecie napisać gdzie?

Gość cle
ja byłam na tym kierunku

Gość frfrfrf
i co możesz powiedzieć?

Gość że tak się wtrącę
ja myślę o Wrocławiu :) tak mnie kręci to miasto... tylko daleko :( ale nic, dałoby się radę, gdyby się udało :) tylko nie wiem czy filologia to dobry wybór... z jednej strony nauka języka, zawsze coś, tym bardziej jeśli zdecydowałabym się na rusycystykę - uczyłabym się od podstaw i w 3 lata już bym raczej śmigała :P tylko martwi mnie taki motyw, że.... po filologii jesteś tylko filologiem :o chociaż z drugiej strony... można połączyć z sobą różne rzeczy (nie mam na myśli 2 kierunków) i coś sensownego stworzyć :)

Gość cle
MI się podobało, zajęcia wszystkie od początku były w języku francuskim, na początku trudno było, ale po pierwszym półroczu człowiek się przyzwyczaił.Nie są to proste studia, ale ciekawe.Gorzej z pracą, szczególnie w moim regionie

Gość że tak się wtrącę
cle - a jaką specjalizację robiłaś? bo według mnie to najsensowniejsza jest translatoryka... ale to wszystko pięknie wygląda w teorii :D eh..

Gość cle
ja jestem nauczycielką, translatoryka jest chyba najlepsza, wiem to teraz...

Gość frfrfrf
ja chcę do Poznania;) Oprócz romanistyki mam zamiar skończyć też coś bardziej "konkretnego" (jakieś studia w j.ang):) Uważam,że naprawdę warto uczyć się języków w dzisiejszych czasach. cle gdzie studiowałaś?

Gość frfrfrf
cle a jak wygląda nauka drugiego języka? do jakiego poziomu biegłości można dojść ?

Gość cle
Łódź, ciekawie było

Gość że tak się wtrącę
nauczycielka francuskiego.. to faktycznie dużo zależy od regionu :o w dużym mieście pewnie prędzej o pracę, chociaż z drugiej strony - dorabiasz może korkami? :)

Biedronka i Tesco czekaja na studentki filologii romanskiej!

Gość cle
ja miałam hiszpański, który dla tych co znają francuski nie jest już taki trudny do nauczenia, jak się człowiek na studiach przykładał to do dość zaawansowanego poziomu można było dojść, teraz w życiu bardziej przydaje mi się angielski jeszcze z czasów podstawówki, który sama musiałam "douczyc" sie do poziomu zaawansowanego.

Gość że tak się wtrącę
właśnie do Łodzi mam najbliżej, eh... ale filologie na UŁ chyba na dość wysokim poziomie są, czyż nie? wiem, że germanistyka na UWr jest najlepsza w Polsce, o reszcie nie wiem :P słyszałam jeszcze, że iberystyka na UWr to nudy i nie warto. tzn. czytałam ;p

Gość cle
Można dorabiać korkami,ale jak mieszkasz w dużym mieście, gdzie jest pełno nauczycielek po studiach romańskich a tylko w paru szkołach uczy się francuskiego to wygląda to tak, że obecnie cena za godzinę lekcji u nauczyciela jest tańsza niż jak ja (ponad 10 lat temu) płaciłam przygotowując się do matury.Poza tym rodzice - bogacze są tak roszczeniowi, że wolę sobie z własnymi dziećmi posiedzieć i pobawić się niż udzielać korepetycji.

Gość frfrfrf
ja się trochę boję, bo nie w ogóle nie znam franca i zaczynałabym od grupy 0 :o Kocham języki romańskie.

Gość cle
nie wiem jak jest z poziomami w innych miastach, na UŁ jest wysoki poziom i na serio ciekawe studia, chyba, że coś się zmieniło od moich czasów.

Gość że tak się wtrącę
w sumie racja - duże miasto - większa konkurencja

Gość frfrfrf
że tak sięwtrącę skąd jesteś,bo ja też mam w miarę blisko do Łodzi:)

Gość że tak się wtrącę
no dobra, na pomarańczowo mogę napisać hehe :P Tomaszów Mazowiecki :)

Gość że tak się wtrącę
zdechło? : o

Gość frfrfrf
dodałam do ulubionych, jeszcze zajrzę;)

Gość frfrfrf
Jest ktoś kto studiował albo studiuje rome? Ile mniej więcej muszę mieć procent na maturze z polskiego R i ang R,żeby dostać się na UAM, UWr,UP alboo KUL ? Z góry dzięki

Gość frfrfrf
up

Gość że tak się wtrącę
chętnie podbiję temat!

Gość że tak się wtrącę
:)