Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie jesst zycie

uzaleznienie od gier komputerowych

Polecane posty

Gość takie jesst zycie

Mam takiego kuzyna co 16 godzin dziennie spedza na grach.Pozostale 8 spi.I tak juz od dwoch lat.Ma 21 lat i wtym roku zdaje mature.Nic sie nie uczył..Na dodatek wpisał sobie niechcący (?) jezyk niemiecki a caly czas myslał ze bedzie zdawał angielski bo tylko ten jezyk dobrze zna.A teraz musi zdawac niemiecki bo nie moze juz zmienić.Tak sie zastanawiam jakim trzeba być osiołkiem zeby zły przedmiot sobie wpisać na maturze...jego matka ma z nim spory kłopot, jak wyleczyć takiego dzieciaka od uzaleznienia od gier komputerowych? Jak mu pomóc?

musi chcieć. Ja swojego czasu byłam uzależniona od kalonline... masakra. Na szczęście było to bardzo dawno. Zaczęłam mieć problemy ze szkołą i to wtedy wzięłam się w garść i z dnia na dzień przestałam grać.

Gość takie jesst zycie
a jak myslicie czy z ta matura daloby sie odkrecić? On sie pytał i powiedzieli mu ze nie

Gość Piotrek2011
Sex instruktorka te zdjęcia w stopce domyślam się że są Twoje? Jesteś śliczną kobietą ;)

Gość Piotrek2011
Sex instruktorka - Ponawiam pytanie;)

tak, zdjęcia są moje, jestem na nich ja, robiłam je sama metodą z ręki nie dawniej niż 2 miesiące temu :) Mam nadzieję, że wiesz już wszystko :-)

Gość Piotrek2011
sex instruktorka Dziękuję pięknie ;) Oczywiście taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje ...

21 LAT I DOPIERO MATURA? a co on robił w wieku 19 lat jak się jest w klasie maturalnej

Gość flash
nie wiem co te zdjęcia wnoszą do tematu aczkolwiek mi się podobają,co do gier to jestem wzależniony od csa i odnoszę wrażenie,że każde uzależnienie rodzi się pod wpływem braku innych

Gość takie jesst zycie
campari jakbys przeczytala dobrze topic to bys wiedziala ze jest uzalezniony od gier..a skoro ktos 18 godzin spedza przy kompie to chyba nie ma czasu na naukę nie? dwa razy nie zdał. A czy jezeli np by zdał polski i matme a nie zdał by tylko tego niemieckiego to czy musi powtarzać potem mature tylko z języka czy rowniez matme i polski tez od nowa musi zdawać? (ja juz dawno po maturze 6 lat wiec nie orientuje się)

Gość flash
powtarza tylko przedmiot oblany

Gość flash
rozumiem,że Ci się spodobała,ja natomiast staram się pomóc w temacie

Na ogół też staram sie pomagać w tematach, lecz ten temat to akurat nie moje klimaty. Nie zmienia to faktu, że jeśli chodzi o urodę tej Pięknej Pani to tak, spodobała mi się, lecz jak wiadomo uroda to nie wszystko ;)

Gość flash
co do autorki tematu,faktem jest ,że granie kilkanaście godzin jest chorobliwe (choć ja niezbyt wierzę,że ażtyle),może wystarczy rozmowa z nim na ten temat,może pociągniesz go w inną stronę(sport),a jeśli nic to nie da to są terapie leczenia uzależnień,lecz w tym przypadku on musi wykazać chęc na co raczej nie licz

Gość flash
tak uroda to nie wszystko zgadzam się

A niektórzy niestety tylko tym sie kierują. Jednak żeby stwierdzić jaki ktoś jest trzeba najpierw tą osobę poznać. Nie miałbym nic przeciwko, aby nawiazać znajomość z ową Sex instruktorką. Lecz tego muszą chcieć obie strony , a prawda jest taka że ta Pieknośc raczej nie bedzie tym zainteresowana ... ;)

Gość takie jesst zycie
Flash to jest az tyle..Ja mieszkam w innym miescie ale jak bylam u nich to tez probowalam go wyciagac na spacery do kina czy na bilard..Ale nie ma rozmowy jego nie interesuje to..Jak z nim rozmawiasz i prosisz go by cos zrobil to on tak ze zaraz cos zrobi mija 10 godzin a on dalej przy kompie..Nie ma nad nim kontorli mieszka tylko z matką ktora pracuje na dwa etaty i wychodzi do pracy rano o 7 a wraca o 21.On nie pracuje,do liceum zaocznego chodził.To nie jest proste dwom kobietom przekonać dorosłego wielkiego byka by zszedł z komputera.no przecież nie zakneblujemy go.No i matka kocha go bardzo i z domu na pewno nie wyrzuci (zreszta ja tez mysle ze to nie metoda) a ojciec to wogole od lat nie interesuje się mieszka daleko i nie ma z nim kontaktu

Gość flash
wnioskuje,że sytuacja jest raczej patowa. Jak narazie widzę dwa wyjścia z sytuacji mianowicie: 1) idzie do pracy i nie ma siły już na gry bądź czasu 2) znudzi mu się ta gra i odpuści

Gość quazimodo
sex instruktorka bardzo dobrze radzi sobie z fotoshopem naiwniacy :D:D:D:D:D