Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bericha

co mi jest?mam takie objawy...

Polecane posty

Gość bericha

nie wiem co mi jest..juz od tygodnia nie mam apetytu..od piatku mialam sile bole pod zebrami, zwracalama, moj stolec byl zotly ( wiem, ze to nie przyjemne, ale musze opisac, jaki mial kolor;) )...dzisiaj bylam u lekarza..pobral krew a jutro mam isc na usg ...jeszcze dzisiaj kolezanka pytala sie mnie czemu moje oczy sa takie jak gdyby zolte?...i juz mnie tym rozwalila...moze ktos wie, jakiej choroby sa to objawy?

Gość lopae
HIV

Gość ot co !!!!!
aids

Gość bericha
ciaza i aids wykluczone...hiv tez;).. dzisja spojrzal mi w oczy i nie stwierdzil zotlych bialek...ale to bylo o 8.00 rano....a koleznaka powiedziala mi to o ok 17.30...wiec troche czasu minelo...a myslisz, ze przy zotlaczce mozna miec az taki brak apetytu?...niejadlam od wczoraj rana...tylko pije..

Gość sindikejt
mi to wygląda na żółtaczke :P

Gość bericha
ja pie...le jeszcze zotlaczki nie mialam!...ale przy zotlaczce nie bola okolice zeber! ..ten dok...wspominal co o kamieniach..ale nie byl pewny..wiec nie chcial swojej tezy w 100% potwierdzic...jutro niby ma mi powiedziec...

Kochane. Po pierwsze primo ;) - żółtaczka to objaw, a nie choroba Po drugie primo ;) - WZW typu B jest to typ wszczepienny. Bardziej prawdopodobny jest typ A WZW to inaczej wirusowe zapalenie wątroby - wpiszcie w google ;)

Są różne możliwości. Jeśli faktycznie masz kamicę woreczka żółciowego, to możliwa jest żółtaczka mechaniczna. Kamienie po prostu blokują przewody żółciowe i stąd kłopoty. Jeśli to WZW, to zupełnie inna bajka ;)

i po co mi niby ten link;) ból pod żebrami, żółte białka i stolec to może byc objaw zółtaczki tak czy owak co by to nie było musisz sie przebadać:)

Gość Piczekson Orange
Przygodny sex ? Zarazil Cie zoltaczka !

Link jest po to żebyś zobaczyła ile jest typów i jakimi drogami można się nimi zarazic. Tyle

Gość bericha
tez sobie wczoraj juz taka diagnoze postwilama...wirusowe zapalenie watroby typ A...zapomnialam dodac, ze przed niecalym miesiacem wrocilam z egiptu, a tam jedno dziecko wlasnie mialo wirusowe zaplenie watroby typz A...juz mi jest obojetne co mam, mam nadziej, ze lekarz postwai prawidlowa diagnoze i zacznie leczenie, bo jest mi cholernie niedobrze... nie mam apetytu i wszystko co do buzi wloze, wychodzi ta sama droga w tempie 100k/h ...tak sie nie da dalej funkcjonowac..

Gość bericha
aha w egipcje nie mieszkalam kurorcie, gdzie wszystko jest odkarzane;)... aha i sorry, za ewentualne bledy..

tez mi sie wydaje,ze to WZW popularnie zwana zoltaczka Przechodzilam typ B-zaaplikowali mi w szpitalu:O Pol roku musialam trzymac dieta.Do dzisiaj odczuwam watrobe gdy zjem pozno cos ciezkostrawnego

Kochana miła jak zawsze, dałam link, ponieważ byc może ktoś chciałby się czegoś dowiedziec- nikogo do czytania nie zmuszam. Wystarczająco długo pracowałam na oddziale chorób zakaźnych by znac wszystkie te typy i ich objawy. Mogłabym również opisac podstawowe sposoby leczenia ( w tym również zabieg usunięcia kamieni żółciowych metodą klasyczną i laparoskopową przy żółtaczce mechanicznej spowodowanej niedrożnością przewodów), ale chodziło raczej o dostarczenie podstawowych informacji

Gość bericha
ja nie wiem czy do rana wytrzymama? jest mi strasznie niedobrze, wiec nie wiem czy nie pojde na pogotowie...a do tego mam jeszcze 2 malych dzieci w domu! i moze zotkaczke jako spozniony prezent z egiptu...super

Gość bericha
a wiec bylam dzisiaj u lekarza i stwierdzil ze mam wirusowe zapalenie watroby...zrobil jeszcze przeswietlenie, aby na 100% wykluczyc kamienie, ..niestety jeszcze nie wie jaki to jest typ..ale lekarz przypuszcza ze A..w czwartek beda wyniki..do tego czasu mam siedziec w domu z dziecmi...lekarz poinormuje urzad zdrowia, ktory ma sie do mnie zglosic, aby wszystko odkazic;)...ciekawe jak to wyglada?;) lekarz nie zapisal mi zadnych lekow, mam tylko siedziec i czekac...