Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie hura nie hura

Jutro matura a ja z niczego się nie uczę

Polecane posty

Gość Nie hura nie hura

Idę na spontana. Nawet niewiem z czego się uczyć. Boję się schudłam...po co wogole ja do niej podchodzę:'(

Jak przez tyle lat się nie nauczyłaś to przez jeden dzień też się nie nauczysz. Przecież tam nie ma nic trudnego. (Szczególnie polski) Czytać i pisać umiesz.

Ciekawe jaka lektura będzie. Ja miałam Lalkę i wiersz, tylko jaki? Mickiewicza chyba i Odę do Młodości. Az czego jutro jest matura?

"Nie matura, a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera. Watro, byś o tym pamiętał, w razie, gdybyś nie zdał" ;)

Gość wrferf
a ja właśnie się nauczyłam o co chodzi w weselu, mam nadziejeę że będzie

Gość Nie hura nie hura
Z polaka. Nie przeczytałam żadnej lektury przez 4 lata :( ale wstyd będzie. A Z matmy to już wogle. Angielski chyba powinnam zdać chyba że dadzą coś trudnego. Boję się:-/

Gość matura????????????????????????
a po co ci matura to tylko nikomu nie potrzebny stres!

Gość osmy pasazer knurodromu
w Weselu chodzi o to, zeby sie najeebac :classic_cool:

Gość Nie hura nie hura
Znacie może jakąś stronę internetowa gdzie znajde takie krociotkie streszczenia lektur. Idę na kibel

Spoko, ja nie przeczytałam żadnej lektury oprócz "Spotkania nad morzem" w 4 klasie. A mimo to znam większość b.dobrze z lekcji i streszczeń. Będzie dobrze. Nie stresuj się. :)

Gość wrferf
ja mam lektury z grega i czytam te opracowania z tyłu teraz przechodzę do Pana Tadzia... :(

Gość madziiaaaa
No ja tez jutro pisze mature, troche sie uczyłam, matme mniej wiecej umiem, polski jest dosc prostu a ang nic sie nie uczyłam, zdaje rozszerzony i troche sie tym martwie ale podstawe raczej zdam hehe :P Ciekawe jakie dadzą lektury jutro z polskiego, słyszałam że ma być ferdydurke - jest beznadziejny i dość trudny , albo dżuma, też mało interesująca ksiazka. Ale przecieków żadnych chyba nie ma, to tylko spekulacje :P Stresuje się trochę, ale myslę że będzie dobrze :)

Gość madziiaaaa
Dla mnie najgorsze włąsnie jak by dali Dżume, Ferdydurke, Potop , Dziady, i Pana Tadka - wszystko mniej wiecej kojarze ale nie mozna powiedzieć że dobrze znam te lektury :(

Gość madziiaaaa
No to przeczytam sobie dziś opracowanie :P Do tego dorzucę Wesele , Dzume, Pana Tadka i Potop, chociaż pisac wypracowanie na podanym fragmencie nie jest az tak trudno, zawsze sie tam cos napisze:P Gorzej jesli karzą się odniesc do całego utworu :D a to czasem bywa trudne:P

Gość madziiaaaa
No umnie też będzie wielka imrowizacja, ale na prezentacji ustnej z polaka:P A tak powaznie, to skąd takie masz inf. ?

Gość madziiaaaa
Heh tak na przeczucie to mi sie kazda lektura prawdopodobna wydaje ;p Ale no oki zwroce uwage wieksza na dziady dzis :P A tak w ogóle Jedyne co jest niemal pewne że nie bedzie Świętoszka i Zdarzyć przed Panem Bogiem , co mnie jakze cieszy bo tego tez nie umiem :D

Dasz rade:) 30 % przeciez to pestka. Ja zdawałam 5 lt temu:P Pamiętam miałam Makbeta i Księcia Edypa, i Chłopów. Pisałam o Makbecie bo uznałam, ze jak dali Chłopów na próbną to ich nie będzie. A na rozszerzeniu było cos o wiewiórce Iwaszkiewicza bodajże. Och fajny czas liceum i samej matury też:)

Nawet jesli nie zdasz to bedziesz miala wyksztalcenie srednie i mozesz isc do szkoly policealnej i pracowac albo zdawac za rok...

Gość Ojcumyt
Ja zdawałam 7 lat temu,mało sie uczyłam,lektur nie czytałam,polski poszedł mi super,z biologii nauczyłam sie tylko układu krwionosnego od gadów,płazów ryb ludzi i zdałam na 5,będzie ok,powodzenia z ustnego z niemca też 5 dostałam