Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorotka@

Meble do pokoju dla małego chłopca. Potrzebuję porady.

Polecane posty

Gość do Brzydula30
coraz bardziej zalosne te twoje teksty. i ty jestes matka nastolatka? yyy? no to ma chlopie rewelacyjny wzorzec w rodzinnym domu.. nie ma co... :/ thumbs down :/

kochani temat nie jest o mnie:Pzawsze mozecie takowy zalozyc;) autorka pytala o meble wiec nie zbaczajmy z tematu:classic_cool:

Gość mnie sie bardzo podoba!
:)

Gość sesiii
Mi się nie podobają. Są niefunkcjonalne, mało miejsca na rzeczy, małe biurko i brak możliwości by zaprosić kolegę/koleżankę i gdzieś usiąść( skoro chcesz, żeby to było na 10-15 lat to piszę też o tym). Jestem nastolatką, swoje meble mam od 8 roku życia i nadal je lubię, trzymają się jakoś, ale były dosyć drogie z tego co pamiętam (łóżko 800 zł ale takie piętrowe z wysuwaną szufladą), za to tańszy element komoda niestety wytrzymał tylko 3 lata.

Gość conis
Według mnie meble dla dziecka, szczególnie chłopca powinny być drewniane, z tego tworzywa rzeczy są wytrzymałe i bezpieczne. Zobacz sobie na esmebel.com mają tam proste meble a dość ciekawie zaprojektowane tak aby funkcjonalnie można było urządzić pokój.

Pokazała ten komplecik 5letniej córce i odpowiedź padła: WOOOOW! Mamusiu tez bym chciała takie jak pójdę do szkoły ;) Także chyba nie jest tak źle z tą meblościanką ;) Dzieci uwielbiają piętrowe łóżka ;) Sama bym na takim z chęcią spała :D

ja myślę, że do pokoju dziecka możesz pomysleć o jakiś w miarę klasycznych meblach (takich jak szafa czy regał abyć nie musiała całego zestawu zmieniać jak z nich wyrośnie za parę lat) a typowo dziecięce łóżko i jakiś inny mebel, który może służyc również do zabawy. Zobacz sobie na stronę producenta Esmebel, całkiem fajne tam ma propozycje z porządnego drewna, ja osobiście polecam bukowe. I możesz sobie tam zamówić w dowolnym kolorze meble.

Gość abradaewa
My wlasnie skonczylismy meblowac pokoj dla naszego 2 latka. Wiesz co potrzebuje dziecko 2-7 lat : łóżko, stoliczek z krzesełkiem, regał na zabawki, szafka ubraniowa (jak masz malo miejsca łózko polecam pietrowe tak by pod spodem mozna bylo zmiescic np zabawki a szafe ubraniowa zrobic waska na wymiar do sufitu tak by wykorzystac max powierzchni). Kiedy pojdzie do szkoly stolik z krzesełkiem (my mamy Mamut z Ikei) zamienimy na biurko z wygodnym obrotowym fotelem. Drewniany regał (kupilsmy rogowy wysoki, pojemny z surowego drewna w Leroy za 180zł i pomalowalismy lakierobejcą - kolor jak sie znudzi zawsze mozna zmienic!) moze nadal słuzyc dziecku w wieku szkolnym i nie bedzie "dziecinny", podobnie jak ubraniowa szafa w neutralnym odcieniu i formie. Twój syn ma 4 lata, nie nastwiaj sie moze ze nie bedziesz musiala mu zadnych mebli zmienic w przeciagu 10 lat... zrob tak by zmienic jak najmniej - lozko i stolik-biurko. Teraz mu kup fajne dzieciece lozko pietrowe (niekoniecznie na 197cm dl ale takie na 170cm) np. http://allegro.pl/lozko-sosnowe-gabi-materac-i-kurtyna-gratis-i1777786916.html (ono nie jest tak wysokie jak tamto tylko ma 1m wys wiec nie ma wyzyka zrobienia sobie krzywdy, pod nim mozesz postawic pudelka z zabawkami) a jak bedzie miec 10 lat to kupisz juz takie "dorosłe" i bedzie słuzyc do momentu az sie syn wyprowadzi. Podobnie z biurkiem - teraz 4 latem lepiej bedzie sie czul przy stoliczku a nie biurku szkolnym. Polecam zakup obszytej wykladziny dywanowej na podloge - jest znacznie tansza od dywanu (my kupilsmy 2x3m za 150zl ze wzorem disney Auta auta) bo dziecko wiekszosc czasu bawi sie na podlodze. pozdrawiam

Gość dotiuszka
Bardzo mi się spodobał pomysł abradaewy. Dość oszczędnie wymyślone. Bo jeśli w twoim zestawie coś poleci, to do wymiany cały pokój Ona już przewidująco rozplanowała dalsze wymiany (nieuniknione) tak żeby nie nadszarpnęły domowego budżetu.

Nie rozumiem :o dostaliście cały dom a na pokój dziecka przeznaczacie najmniejszą klitkę? :o dla mnie to chore, przecież dziecko spędza dużo czasu w swoim pokoju, musi mieć miejsce na zabawę. Taki mały pokój możecie przeznaczyć sobie na sypialnię bo będziecie tam tylko spać.

Gość aguśka;)
a nie obawiasz się że 4 letnie dziecki może spaść ??? co do nastolatka to nie sądze żeby chciał mieszkać w takim pokoju

Najlepszy wybór to łóżko piętrowe lub podwójne ze strony www.lozkapietrowe.com Dodatkowe spanie zawsze się przydaje, a jeżeli jeszcze przy tym nie zajmuje miejsca to tym lepiej. Pokój wydaje się przestronny i estetyczny. Polecam! To najlepsze łóżka w internecie!

Gość gość
A może jeszcze jakieś inne dodatki?

Gość janinkaH
Sądze że na początek wystarczą tylko takie drewniane regały http://panmajster.pl/Regaly-drewniane . Moim zdaniem są bardzo praktyczne. Lepiej kupić coś uniwersalnego i zajmującego jak najmniej miejsca. Bo takie dzieci potrzebują go jak najwięcej do zabawy.

Gość grazyna45655
Super mam doświadczenia z obsługą w sklepie Mebel Partner (www.mebel-partner.pl). Wysyłka robiona od ręki, meble mają nowoczesne, ciekawie zaprojektowane – polskie, ale też z Chin ze sprawdzonego importu. Dobre miejsce jak ktoś szuka mebli barowych, do kawiarni, hotelu, tego typu miejsc.

Gość gość
Polecam Wam ciekawe półki i regały od https://www.ewodd.com/ - sa wykonane z łądnego jasnego drewna, mogą sluzyc przez alta, bo spokojnie mogą być tez w pokoju starszego dziecka. a doskonale sprawdza sie na ksiazki i na zabawki.