Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzmy ze

Mam dwoch chlopcow 7 lat i 1,5 roku zawsze planowalismy 3 dzieci..

Polecane posty

Gość powiedzmy ze

...Jak myslicie czekac z wieksza roznica czy starac sie dopiero za rok.Sytuacja materialna dobra.Mam 30 lat a maz jest kilka lat starszy ?Dodam,ze chlopcy super sie bawia razem i akceptuja wzajemnie bardzo dobrze.

Gość powiedzmy ze
Mialo byc czy starac sie juz za rok.Przepraszam :)

Gość praktyczna mamuśka
o rany kobieto i musisz o to pytac na forum ? twoje życie - twoja decyzja może męża zapytaj , a nie głupie baby na forum, nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie mi tam wszystko jedno :)

Gość a co ty takie glupie
pytania zadajesz? to od ciebie zalezy kiedy sie zdecydujesz :O a po zaty skad masz pewnosc ze bedziesz umial zajsc w ciąze? istnieje takie cos jak płodnosc wtórna

Gość powiedzmy ze
Chodzi mi o roznice wieku miedzy dziecmi i opienie o tych roznicach..z duza juz mam dzieci,z mala nie..I nie wiem czy wtedy mlodsze tak nie zzyja sie ze soba ze starszy zupelnie pojdzie w odstawke..Pytam mam z podobnym doswiadczeniem.Mezowi to tez obojetne :)

Gość bosheeeeeeeeeeee
:O

Gość powiedzmy ze
Zauwazylam po bierzacych tematach,ze najlepiej o nic nie pytac,bo wszystkie pytania sa infantylne i glupie ;)

Gość ja mam małe różnice
między dziećmi. Jeśli chodzi o dzieci i ich rozwój to im mniejsza różnica tym lepiej, za to jeśli chodzi o mamę to chyba lepiej się sprawdza ciut większa różnica wieku bo przy trójce malutkich dzieci jest co robić.

Gość aga z malego miasta
A dajcie kobicie spokoj.My tez mielismy dylemat z mezem dotyczacy roznicy wieku..Z jednej strony fajnie by bylo,jakby maluszki byly jeden po drugim,a z drugiej to nie lada wyzwanie i potrzebowalismy odpoczynku. Autorko,musisz sama przemyslec co bylo by dla Ciebie lepsze,ciezko cos doradzic nie znam charakteru Twoich maluchow ,jesli sa spokojne i w miare spia to mozecie dzialac nawet juz :)

Gość bosheeeeeeeeeeee
ty je bedziesz wychowywac ni my!!!

Gość nie wytrzymammm
od kiedy to ty robisz dzieci według tego co powiedzą na forum,

Gość \wlasnieeeeeeeeeeeeee
zgadzam sie z wypowedzia wyzej

Gość powiedzmy ze
Ja nie chce ,zeby ktos robil za mnie dzieci,tylko ,zeby napisal cos mniej wiecej o tych roznicach,pytam osoby doswiadczone,a nie znudzone na lekcjach gimnazjalistki ok ?

Gość gosia 3555
nigdy nie wiadomo czy za tym razem wkoncu uda sie strzelic w coreczke :(

Gość tu niema nic
do roznicy ani nic:/

Gość ja Ci moge sporo napisac
o tej naszej niewielkiej różnicy. Jest na prawdę ciężko, ale wiem, ze to tylko kwestia pierwszych kilku miesięcy. Później będzie znacznie lepiej. Jesli chodzi o Ciebie to nawet zachodząc teraz w ciąże urodzisz kiedy twoje najstarsze dziecko będzie miało 9 lat. To już duże dziecko. Samo się sobą zajmie, a i jeszcze Ci pomoże jeśli będzie taka potrzeba. Myślę, ze u Ciebie będzie znacznie łatwiej.

Gość nie wazne jest
plec tylko to aby dziecko bylo zdrowe

Gość matka dwóch dzieci
i takie głupie pytania zadaje na forum..... najbardziej rozwalił mnei tekst: "mężowi jest obojętnie" no i cała wizja tej rodzinki, nawiedzona mamusia musi pytać na forum o to kiedy zdecydować się na dziecko a szanowny tatuś i tak ma to w dupie

Gość powiedzmy ze
Nie zalezy mi ,jak bedzie dziewczynka to dobrze,jesli nie tez dobrze.Wazne ,zeby bylo zdrowe i porod bez wiekszych komplikacji ...

Gość ;/;/;/
a tego jeszcze nie wiesz czy bedziesz mogla miec kolejne taka jestes tego pewna

To liczcie na wpadkę kontorlowaną :) w sensie kochajcie się bez zabezpieczenia, natomiast bez zadnych obliczen dni płodnych i szczególnych starań ;) a jak już na 100% bedziesz chciała to wtedy mozesz sie bawic w owulacje i inne

Gość powiedzmy ze
Matka dwoch dzieci-Z warunkow ekonomicznych i innych ,ciaza teraz i ciaza za 3 lata jest zupelnie bez roznicy,wiec dlatego maz nie debatuje,ze mna na ten temat,porozmawiamy kiedy podejme decyzje i bede gotowa..

Gość powiedzmy ze
Nie jestem pewna,czy zajde,tego nikt nie moze byc pewny..Dwie poprzednie ciaze za pierwszym razem sie udalo..Cykle mam regularne,czesto sie kontroluje,narazie jestem zdrowa,mam nadzieje,ze maz tez..

Gość ewaaaaaaaaaaaaaaaa
witaj autorko teraz jak byś zaczeła się starać razem z mężem to będzie super różnica bo twój syn będzie się miał z kim bawić bo nie będzie dużej różnicy bo ten już 7 letni to nie bardzo będzie się chciał bawić z takimi maluchami

Moim zdaniem zbyt mała różnica wieku dla matki nie jest dobra tzn ja bym chyba nie dała rady z dwójką malutkich dzieci tez jestem mamą dwóch chłopców z tym że pomiędzy nimi jest 4,5 roku różnicy i jest ok starszy zajmie się już sobą więc dla mnie to akurat