Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkapyta

Kiedy same dzieci na dwór?

Polecane posty

Gość anetkapyta

hej mam pytanie do was kiedy puszczałyście same dzieci na dwór w jakim wieku???

Gość Dorotka@
A masz podwórko czy mieszkasz w blokach?

Gość hhhhhhhhhhhhhhhh
zalezy... czy na ogrodzone podworko czy pod blok gdzie szlajaja sie huligani, poza tym zalezy od samego dziecka, jego rozwoju sama powinnas wiedziec najlepiej........

Gość anetkapyta
Mieszkam na osiedlu 12-piętrowych wieżowców, na dole tuż przy autostradzie jest małe podwóreczko bez płotu

Mieszkam w bloku- mój syn zaczął chodzić sam na dwór w wieku 6 lat. Chodził sam do sklepiku osiedlowego, Biedronki....

Gość Dorotka@
Zgadzam się z koleżanką hhhhhhhhhhhhhhhh. O to samo mi chodziło.

Gość anetkapyta
Tak, tak, ja wiem, mój też robi już zakupy w Realu oddalonym 2 km od osiedla, czasami jechał z taczką, bo nie dał rady unieść wszystkiego. Ale czy może się bawić sam na podwóreczku?

Gość anetkapyta
Poprzednia wypowiedz nie jest moja mieszkam w wiezowcu :)

Gość ja dzieci nie mam ale mam
2 koleżanki, które mają dzieci w tym samym wieku - 3 lata. Obie mieszkają w domach z ogrodem. Jedna koleżanka nie wypuszcza córki w ogóle samej, z resztą nawet z nią rzadko wychodzi bo sie jej nie chce a samą się boi puścić i dziecko jest strasznie niesamodzielne :o Druga zamyka bramę na klucz i puszcza córkę samą do ogrodu i mała się bawi, potrafi cały dzień jak jest ładna pogoda biegać po ogrodzie, jest taka dzielna i mądra że sama w szoku jestem a za ten czas koleżanka sama w domu wszystko zrobi a później mała jej śpi całą noc. Jak ta koleżanka przyjdzie z nią do mnie to w ogóle nie ma z nią problemow bo sama się potrafi zabawić kilka godzin a zaś ta druga jak przyjdzie to góra godzinę posiedzi bo córka marudzi, płacze, nudzi się i trzeba za nią biegać krok w krok.

Gość to zależy jak bardzo ci się
już znudził. Możesz i zaraz, ale załóż kaloszki i pelerynke, bo leje strasznie..

Gość anetkapyta
Chyba komuś nie nudzi a ja poważnie pytam bo chcę wiedzieć jak inne mamy postępują

Gość ja dzieci nie mam ale mam
Jeśli w bloku to bałabym się puścić samo dziecko bo nigdy nie wiadomo czy nie wybiegnie na ulicę czy coś się nie stanie.. Zalezy w jakim jest wieku ale mimo tego strach

Gość Dorotka@
Kiedy będzie na tyle rozumne, żeby się nie wpakować na tę autostradę lecąc za piłką i o ile nie macie w sąsiedztwie chuliganerii, pijaczków, dresów, ćpunów, pedofilów i innych niebezpiecznych dziwaków. Nie podoba mi się autostrada koło nieogrodzonego podwórka...

Gość anetkapyta
Ja nie mam zadnej autostrady ktos sie podszywa. Mieszkam w normalnym wierzowcu nie mam blisko ulicy spokojne osiedle :)

Kuźwa, nic na kafe napisac nie można. Chodziło mi o to, że brał 2 zł i szedł do Biedronki kupić sobie loda lub napój- to wszystko.

Gość Dorotka@
Jak dziecko jest rozumne i samodzielne, a ty możesz zerkać na niego z okna na górze to czemu nie? Popatrz na inne mamy i ich dzieci. Jak zauważysz że sporo mam puszcza już rówieśników twojego dziecka samych to i ty puść. Jeśli to jest prywatne strzeżone osiedle to jeszcze lepiej. Obawiałabym się trochę starych osiedli gdzie każdy z ulicy może wejść i skrzywdzić dziecko w różny sposób. Mam nadzieje że nauczyłaś dziecko ostrożności wobec obcych dorosłych i nastolatków...

Gość 82Gosia82
Jak chce mu sie siusiu a lazieka zajeta bo siedzi tata to go wypusc przeciez trzymac nie bedzie .