Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejnydzienzycia

napisałam dziś 2 wpis do mojego bloga

Polecane posty

Gość kolejnydzienzycia

chceicei to przeczytać? O szkole. Ale nie mam komentarzy. Szkoda. Pewnie temu że to 6 lat za pózno. A wcześniej? No za granicą miałabym spokój. Tu by mi wjebali za tego bloga, ale za granicą nie. Tam miałabym spokój. I dlatego wiecie nie wybaczę im tego nigdy - człowiek się powiesił - nie skoczył z dachu, ja bez pracy. I wiecie w USA dyrektor gwałcił - ten gość nie zyje. A tu? To samo. Przez to przyszedł do mnie. Dobrze wszystko napisałam. Bo wiecie jeszcze 2 siostry nieżywe to wiem bo zwierzęta chcą ode mnie, on będzie miał mapy w USA no i 20 samobójców , ale to przez zły paszport. Gwałcił jak ten w USA - pasuje. Brat się do mnie przyznał - juz nie żyje, też adoptowany - mnie się wszystko zgadza. Nie wiem jak wam.

Gość Daj link
do tego bloga.:)

Gość ide czytac owieczko
juz czekalam od wczoraj na nowy wpis na Twoim blogu:-) milego dnia zycze Tobie :-)

Gość kolejnydzienzycia
Wiecie co ten Amerykanin miał robić? Pasuje mu kartograf - taki zawód. Po prostu nie miał myśleć tą informatyką - no myślał jak kurde wytwórca niemieckich samochodów. BO był nietrzeżwy. Geografem miał być wiecie. Geografem i znać się na kompach. Aaa to wiem skąd to ma. Geolog. Ale lepiej geograf i mapy mi powie. Geolog bym powiedziała. To ma ode mnie. Ja też mogłam być geologiem - to mi pasowało. Ale tylko ochrona środowiska mi w domu mówili - geologiem wiecie mogłam być. Dlatego mam pretensje, że jestem biologiem bo pasował geolog - nie ochrona środowiska, chemia, coś tam - zarżadzanie. A geologia? Nie pasowała? Pasowała. I tyle. Też mogłam tak iść. Tam ochrona środowiska, że co? I tyle :( No nie w tej szkole. To tak żeby się nie przemęczyć. Pomęczyć się można było na geologii albo też przenieść. Tyle po liceum. Biologia - no to dżungla po mnie zostaje. Przez siostry i rodowód - to wiem, ale... ja miałam iść w ogrodnictwo i wtedy archeoloigia, a ja poszłam do liceum - JAK DEBIL.I to też by przeszło bo powody miałam , ale ten patron i padłam i ja i te siostry i koniec. Niech se zmienią patrona bo ta szkoła istnieje wiecie z patrona i NIC POZA TYM. A ten patron i tyle :( Wiecie i oni patrioci że do psychiatryka mnie można było wysłać, a ten patron - Polski na oczy nie chce widzieć. A szczyt patriotyzmu to jest. Ło matko - ja to miałam wiedzieć. Ostatnio stwierdziłam, że niemieckie mury mi tam szkodziły. Dlaczego taki patron myślałam? Wiecie co oni zrobili - MURY NIEMIECKIE nim ograli bo w zasadzie tam powinien być urząd a nie szkoła i tyle. No ale niech im bedzie , że szkołą. No i co to jest ta szkoła - patron i mury. Kto tak myśli myśli dobrze. I POŻAR jeszcze - wiecie ja miałam odejść bo okolica OPĘTANA DIABŁEM. SALEM to jest. Jaka ja byłam durna. Myślałam, że będę uczyć w Mickiweiczu - chociaż nie pasował. Pasował Juliusz Ligoń. A tam kto pasował? :( Ja wiem kto tam pasował, ale nic nie napiszę bo sie BOJĘ :(

Gość kolejnydzienzycia
Ale wiecie od tego Mickiewicza patrona to głowa nie boli, ale od tego mojego patrona - ja uważałam, że to patriota był. ON POLSKI NA OCZY NIE CHCE WIDZIEĆ - to jak on może być patronem polskiej szkoły. Przez to wiecie ja tam do głowy dostałam w tej szkole. Naprawdę. Bo on miał kasę - no właśnie - z kościoła, a on powie, że PO CO TO WSZYSTKO i tym pieprznie - i nie tylko on wiecie i pójdzie w rodowody. No lepszy jest od tych moich sióstr, ale wiecie - dlaczego nie było konkursu o patronie szkoły? O czymkolwiek? I zaraz bym była NORMALNA. A tak? Mi waliło równo w tej szkole CIEKAWE CZEMU. Jeszcze chwilę temu byłam całkowicie normalna, a za 5 minut mi biło na łeb. Ciekawe czemu i tyle :( Dlatego miałam iść w ogrodnictwo i koniec. A ta moja wychowawczyni tam to też wiecie MATKA TERESA Z KALKUTY - to samo dosłownie. I inna wychowawczyni a najlepiej wcale bo i tak w szkole się nie wychowuje i też jestem tym geologiem na polibudzie, a tak? Co to tam - czemu nie byłaś w szkole znowu? A co cię to obchodzi. Moja sprawa i tyle. Bo mnie głowa boli - to Ci paluszek i główka to szkolna wymówka. No właśnie - dlatego się nie rozmawia z ludźmi pewnymi, nie? Ale wychowawczyni, nie? Tam też wiecie można było sie w powietrzu rozpuścić i nic. I tyle. Po co mi ten patron? Przecież muszę rozumieć co robię i tyle. A nie? Zaraz wam tu wkleję mojego bloga - czemu nie?

Gość kolejnydzienzycia
Bo wiecie mnie chodzi o tę moją średnią - TAKA OPINIA TAM JEST. Z czego ta opinia - wiecie jak ja pracowałam a jak oni. Wszystko przynosiłam na egzaminy, książki proponowałam. A tam wiecie - MUMIE, POMNIKI zastygłe I TO JEST DOBRZE. I dziś wiem, że to z patrona wiecie. Bo wielki był to NAUCZYCIEL, ale powołania na księdza nie miał. I wiecie - ja uważałam, że szkoła ma charakter patriotyczny i że w Polsce jest dużo patriotów. I wiecie co... ale kaj tam była kasa w tej szkole to nie wiem. I tyle. I tak zwariowałam. Przez patrona szkoły :( I tyle. A inny patron - ale to już byłam chytra bo 30 na karku. W tej pierwszej szkole też wiecie - nie napiszę wam patrona, ale no... hmmm... za dużo powiedziane z tym patronem i się smiałam. Tam gdzie przepadłam nie interesowałam się ale każdy wie, ale ten patron tej średniej - nie. To nie wybaczę. Niech jest tym księdzem bo tam normalnego nie ma. Inny patron I NORMALNA szkołą, a tak? Dobra opinia, kogo i za co ludzie? Nie wiem. No olimpiady mają. Ale inny patron i by mieli olimpiady. Akurat :(

Gość kolejnydzienzycia
Wiecie i przepadłam bo patrona nie umiałam wyśmiać a to było tyle warte wiecie co ten patron w pierwszej szkole jak pracował. Janusz Korczak jakby tam był patron. Taki patron wiecie. I też żle bo bym stała o tę szkołę, a tak smiałam się z patrona i poszłam. Bo wszyscy - czemu ty poszłaś właściwie. A bo mi żal tego patrona było dla tej szkoły. Naprawdę. Że w sumie wiecie taki patriota, a ci tam tacy. I to dobrze myślałam i normalna byłam- kasa i koniec. A tam w średniej , patron ksiądz i mnie pogięło całkowiecie. No bo patron jest ważny. Zostaje im jakiś święty. A ten patron odejdzie z kapłanstwa i co? Albo zostanie księdzem i po co mu ta szkoła - to reliii miał uczyć powie i robić karierę biskupa. Sam nie wiedział czego chciał i co robił i jeszcze jest patronem w szkole i ludzi ogłupia. I mieli się nad nim zastanowić i coś z nim robić na pewno, ale kasę pewnie miał z rodziny i wszystko dawał na szkoły zamiast na biskupa i taki koniec i tyle. I co? I miałam racje? Szkoła głupia jak but i tyle. Ale OPINIĘ mieli. OD szatana chyba :(

Gość kolejnydzienzycia
Wiecie on za życia rzucił sułtannę i on znowu chyba bedzie ksiedzem i w RODOWODACH. SKANDAL i tyle. I jeszcze jeden taki jest w Polsce i tyle. No chyba, że jeszcze ktoś ale reszta już normalnie. I katolicy co mają myśleć o takiej szkole. Nie wolno takich rzeczy robić. Tam patronów nie byłam. A jakby tak byli pod wezwaniem Jana Pawła II. W sumie beatyfikowany ten patron powinien być. No jak do tego podejść? CO SĄDZIĆ O TYM PATRONIE zawsze myślałam. Codziennie wielki portret widziałam. Patrzyłam na ten portret. Co o nim sądzić myślałam? I tak oszalałam :(

Gość kolejnydzienzycia
Tam patronów jest od gromaj trocha - tak miałam napisać i tyle :(

Gość kolejnydzienzycia
Wiecie bo tak jest - czemu temu te siostry moje tak skonczyły? Przez tego patrona. No nie tylko ale... po co one łaziły na relę 4 lata. Bierzmowane były i koniec. Jak dekle - przez nią. A ja? Co? Ja też nie powinnam chodzić do kościoła. PO CO? Co to mało rzeczy jest do roboty? I tyle :( A ja byłam ze wsi i się miały mną nie przejmować. I tyle. I to jeszcze z takiej. Jedynie że na słomie nie śpią tu wszyscy i tak nie żyją - chyba to widzą. I dlatego mam od nich święty spokój. Chyba już mają tyle rozumu, że wolą te swoje miasto niż te dojazdy. IDEALNA RODZINA - no jak i każda inna, ale... :(

Gość kolejnydzienzycia
I tak miały 10 razy lepsze rodziny ode mnie. A ja? Ale tak skończyły i są se same. I wiecie zamiast sie tym martwić to one HURRA. I że będą mieć dużo wycieczek. Jakie one były, a ja to tylko rodzina. - Z tej wsi mi powiedzą i się będą śmiały. A one? Wielkie miasto im powiem. Największe na świecie. I wiecie. Żebym umiała skrtykować tego patrona to bym tak dziś nie skończyła a ja krytykowałam szkołę. Taka jak inne - patrona miałam skrytykować i bym zaraz miała konkursy. A ta co się zabiła ze studiów chyba to samo. Żeby się nie okazało, że ten sam patron. Może też codziennie obraz jego mijała i tak skończyła. NA LAMPIE. :(

Gość kolejnydzienzycia
A bo te konkursy wiecie - miałam sie W OGÓLE nad tym nie zastanawiać TAK jEST I TYLE. A ja? No ale wszystko przez patrona. BO TAK NIE POWINNO BYĆ powie kiedyś. Ale kogo to obchodzi w Polsce? To co on zrobił też nie powinno być wiecie. A skąd oni mają tam te konkursy? Tak uczą pilnie wiecie - Z PATRONA i tyle. No inny tam przeżyje, a on? On miał iść w teologię a on zaczął chmurki liczyć i tyle. Tak by dowalił komuś a tak nie. I wiecie - z kim on musi trzymać. Żeby one coś znaczyły - nic. Kompletnie. Bo teolog o by sie teraz Polsce przydał. A on - znawca TATER - takie życie :(

Gość kolejnydzienzycia
Wiecie bo to chodzi, że wszsycy są od ducha, a on tylko władzy sie trzymał, że to na władzę wszystko jest. No nie całkiem - też racji nie miał. NA KARIERĘ i tyle. Imiał robić ja powie. Tego nie rozumiał - władzę rozumiał. Wiecie - i to trzeba wyjaśniać takie rzeczy uczniom. Ciekawe co z nimi dzieje się dalej? Przeciez jak są dumni z tej szkoły gdzie chodzą I Z PATRONA to... no wiecie... i tyle wam napiszę. :( Jedynie ze wsi mnie tam można zrozumieć - faktycznie lepszy on niż ten drugi - ale... przynajmniej ma rodowód powiem - ZYDOWSKI. Bo widać i się śmieją na pewno. A skąd mu sie ta władza wzięła? I wiecie po co on poszedł do tego księdzowania? ŻYDOM dowalić. I tyle. A sam sobie dowalił bo miał być teologiem. I wiecie jak sobie to przeczytają to PIERWSZY RAZ W ŻYCIU BĘDĄ NORMALNI. I wiecie - te ich konkursy - wszystko z patrona. A LEKCJA? A POZIOM NAUCZANIA? Nigdy im sie nie dam - żeby z ogrodnika geologa nie umieć zrobić? Z ogrodniczki niedoszłej. I MIELIBY wiecie rację wtedy. I tyle. A tak? Po co ta szkoła? Po konkursy? No cóz... opiszę to na moim blogu niebawem. Chyba że wyjadę do pracy wcześniej. To jak wrócę. Albo jak znajdę tam neta. Zobaczymy.

Gość ide czytac owieczko
a dokad chcesz wyjechac do pracy?

Gość kolejnydzienzycia
Wiecie ile ja mam pretensji - w liceum - gdzie tam jakieś testy predyspozycji do zawodu? Co to ma być? PRawnik i lekarz. No to co -każdy ma powołanie medyczne? Ja nie miałam. A prawnik?Co - kaska tak?I to jest koniec wszelkich dylematów. No świetni jesteście - nie ma co :( I tyle :( Konkursy z patrona - wiecie i tak jestem mądrzejsza od niejednej dyrektorki. I tyle. I tyle mam do napisania. AMEN :(

Gość kolejnydzienzycia
A kaj będzie tam sie pojedzie wiesz. I powinno być tak , że szkoły bez patrona w ogóle się nie liczą. A patron powinien być za konkursy i osiągnięcia. Za co się przynaje patrona szkole? Wiecie - pózniej pozbądz się dyrektora która przyznał szkole patrona. Mam tu na myśli moją pierwsza placówkę. Baba patrona przyznała szkole bo miała znajomochy, a tak? Jedni patroni wiecie za to, że są problemy i żeby było widać jakie, a drudzy patroni za wyniki w nauce. A ten mój to nie wiem gdzie go przypiąć. Curie Skłodowska im zostaje - takie mają wyniki w naucie Z księdza, który rzucił sułtannę. Teolog jeszcze - badacz przyrody Tatr. I tego nie umiałam wyśmiać i skończyłam na uniwersytecie - jedyny powód. Bo znowu - czemu nie polibuda. Bo nie umiałam wyśmiać Tater. I jeszcze tam jeździłam i omal nie zabiłam człowieka powiem. ZNOWU - mi powiedzą. I ze już nie mogą tego słuchać. A ja już nie mam siły pisać powiem i koniec. Takie życie. A ilu oni ludzi zabili mi powiedzą i kogo to obchodzi. To niech się udadzą do Polski po rozgrzeszenie. Bo zaś mają kasa to dostaną - tak to w Polsce jest i tyle :(

Gość kolejnydzienzycia
I wiecie - czemu ten patron mojej szkoły średniej poszedł na ksiedza? NA żydów żeby Żydów wiarą ograć. I tyle. I tak ich ograł i taki był pobożny, że aż go na Tatry go wzięło. A miał rodowód i sie nie miał uczyć. Czy miał być księdzem? Miał ten rodowód rozumieć. Dopiero ja to rozumiem ale moje oceny na to nie wskazują i tyle :(

Gość kolejnydzienzycia
Od jakiego świętego mógł być ten mój patron. Pasuje ktoś z Hiszpani. Bo papież będzie go odwiedzał i tyle. Coś takiego... i tyle :(

Gość kolejnydzienzycia
No bo wicie to tez adopt i podrzut na Zydów - bo wiecie SKĄD ON MIAŁ TAKI POMYSŁ - ksiądz na Zydow. Z Hiszpani. Dlatego tak wysoko bo W SUMIE dobrze się sprawił i tyle. Ale... nie docenił czegoś. 1 rzeczy w sumie i tyle. I koniec. Papież wiecie - Wawel, Tatry, ampułka z krwią. Dwóch kolegów. A kościół powiedzą? Kościół - jeden rodowód już po cichu i tyle :(

Gość kolejnydzienzycia
I czemu ten nasz papież został ksiezem słuchajcie -bo w sumie w takiej szkole jeśli pominąć patrona bo co niepojęty niczym Trójca PRzenajświętesza to zostaje konkurs o Janie Pawłe II o który jako była uczennica BŁAGAM. I każdy uczeń powinien coś o tym Janie Pawle 2 tam napisać wiecie i to jest wyciągnięte, że tak mają myśleć bo skończą jak ja - tyle miał zasług dla oświaty że aż wylatują przez niego nauczyciele. Bo ja wyleciałam przez niego bo nie rozumiałam konkursów. Wy tego nie rozumiecie. Powinni robić sobie tam konkursy - na religii. I już są trochę bardziej normalni. Co sądzisz o Janie Pawle II - takie coś kazać pisać tym uczniom bo normalny to nie wiem czy tam ktoś jest w tej szkole. Jeszcze po 4 latach. Choć w mieście to się stracą. A jak ktoś na relę nie chodzi to sam se jest winien końca i tyle. I ci co tego nie wiedzieli - te wszystkie pokolenia przede mną. I tyle :( Taki konkurs tam za moich czasów i jestem normalna, a tak? A wiarka jaka tam jest? Zerowa. Bo w Polsce w szkole jest tylko patron. Niech se pomyślą. Tak jest i tyle :( I wiecie karierę w Polsce tylko w teologii będzie można zrobić. Że się nie rozbiliście na 2 państwa to robią was teologami. A reszty nie warto się uczyć, a to jest od Boga i tyle. Jak coś to was uznają gdzieś. Powinna być teologia maryjna, ale może być nawet satanizm. Wszystko jedna - rela i koniec :( Przeze mnie jednak to nie jest. No bo wiecie to jeszcze bo wiary nie mają, ale reszta to nie. Klepki wszystkie w głowie JESZCZE mają wam powiedzą. Ja też :(

Gość kolejnydzienzycia
No bo wiecie - wielkie liceum w POLSCE taki patron i oni w ogóle nic nie robią w zakresie wartości humanistycznych. No matma. Ale filozofia musi być. Mesjanizm z języka polskiego? bez sensu. No ale to 3 lata teraz. teraz gimanzjum się liczy. A tam też. Konkurs o Janie Pawle II - napisz coś i się podpisz pod tym. TWOJE ZDANIE - praca domowa. I już jest lepiej. A nie to co Jania - łaź do kościoła. PO CO? To nie ma w ogóle sensu i tyle :( Chyba... że coś się zmieniło. A zmieniło się? :(

Gość kiedy bedziesz dalej pisac
owieczko?