Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak długo ?

już stoi, za jaki czas nauczy się chodzić?

Polecane posty

Gość jak długo ?

mój syn już od dwóch tygodni staje, stoi dość długo przy czym przebiera nózkami, jak długo to może potrwać zanim nauczy się chodzić o meblach czy za rączkę?

Gość moja mala ma 10 miesiecy
wstala jak miala ok 8 w lozeczku, pozniej wstawala przy lozku meblach, pozniej zaczela chodzic bokiem trzymajac sie mebli 2 raczkami, pozniej zaczela chodzic normalnie trzymajac sie 1 raczka, pozniej zaczela sie puszczac i stala bez trzymanki pare sekund, nastepnie stoi juz bez trzymanki dosc dlugo, chodzi za 1 raczke stabilnie, czasem odwazy sie zrobic 2-3 kroczki samodzielnie bez trzymania.

Gość jak długo ?
zastanawiam się bo czeka nas wyjazd w góry za miesiąc i wolałabym żeby wstrzymał się z nauką chodzenia do czasu aż wrócimy. wiadomo że jak już raz spróbuje toi ciężko go będzie w wózku utrzymać

mysle ze tak szybko nie bedzie, moja sie dosyc szybko rozwija i za raczke idzie bardzo sprawnie, bardzo dobrze tez utrzymuje rownowage stojac sampodzielnie i wymachujac rekami np, ale jeszcze troche sie boi pojsc sama, 2-3 kroczki tak ale pozniej upada na pupke albo lapie sie moich rak bo ja asekuruje. choc kazde dzieciatko jest inne i niewykluczone ze twoj szybciej zacznie chodzic. ale mysle ze wlasnie najpierw musi zlapac rownowage stojac samodzielnie bez podporki i dopiero pozniej pojdzie sam.

Gość jak długo ?
dziękuję bardzo:) a twoja córeczka raczkuje? no ja mam nadzieję że si ę wstrzyma bo nie uśmiecha mi się spędzić tygodnia na prowadzaniu go za rączkę, wiadomo że w ten sposób dużo nie zobaczymy

tak raczkuje od ok 7 miesiaca, moze troszke pozniej ale przed 8 miesiacem zaczela na pewno. w sumie wsyztsko robi po kolei "ksiazkowo" i widze ze poki co woli raczkowac niz sama robic kroczki bo sie boi. ale za raczke chodzi bardzo chetnie zwlaszcza na dworze w parku.

ale nie ma tez problemu zeby siedziec w wozku na spacerach, nie zawsze idziemy do parku wiec jak idziemy do miasta to siedzi w wozku bez problemu.

Gość jak długo ?
dziękuję ci za wypowiedzi zwłaszcza za tą ostatnią o tym że ma chęci w wózku siedzieć. :)

naprawde mysle ze nie masz co sie martwic na razie:)