Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaaaaaaaaaaaaa

Omdlenie i oddania mimowolnie moczu, ktos mial cos podobnego??

Polecane posty

Witam. Niedawno mialam taki problem ze zemdlalam i stracilam przytomnosc, w tym casie mimowolnie oddalam mocz,od swiadkow wiem ze nieprzytomna bylam ok 2 min,potem kiedy otwieralam oczy widzialam ciemnosc,rowniez nie moglam nic powiedziec ani nie rozumialam zbytnio co ie do mnie mowi. zaczela normalnie funkcjonowac(tzn widziec i moc mowic) dopiero po tym jak mnie polozono i uniesiono nogi...W szpitalu stwierdzili ze moglo to byc infekcja drog moczowych(bo tak badania wykazaly) dali mi tabletki,skonczylam je brac ale ja nadal czuje sie nie na silach zeby chodzic i funkcjonowac. Ide robic dalej badania ale czy ktos mial cos podobnego??

Gość pytam bo nie wiem29
badalas ostatnio krew i mocz?

:o Od infekcji dróg moczowych ot tak się nie mdleje, chyba, że to ciężkie zatrucie organizmu, ja bym podjerzewała coś z mózgiem zwłaszcza, że nie rozumiałaś co się do ciebie mówi itd. powinnaś raczej zgłosić się do neurologa, coś cię bolało przed utratą przytomności?

padaczka i tyle

oddałam też stolec ale nie znaleziono go przy mnie , być może ktoś wyrzucił do kosza na śmieci

usiadlam i osunelam sie na ziemie po chwili

tak poprostu po zbadaniu dano mi tabletki i powiedzieli ze mam infekcje drog moczowych nic wiecej mi nie zalecano. na pewno zrobie to badanie, ale czy to tak mozliwe zeby nagle cos takiego wystapilo? tym bardziej ze nikt w rodzinie nei mial padaczki?

Nic nie szkodzi ze w rodzinie nie bylo przypadkow padaczki, jest wiele odmian padaczki a z tego co piszesz to najbardziej pasuje, zrob badanie eeg :)

Nie jest to normalne i idź do neurologa, on tez może zdiagnozować padaczkę. Najlepiej iść na rezonans.

na rezonansie bylam z dwa lata temu i nic nie wykryto...bo mam tez czeste bole glowy....w tamtym czasie z zadnych badan nic nie wynikalo...dostalam tabletki migrenowe na kilka miesiec\y i byl spokoj..teraz od jakichs dwoch miesiecy znowu mam czest bole glowy,jednak przed utrata przytomnosci nie mialam bolo glowy...no nic wystraszyliscie mnei troche ze moze to byc padaczka, pojde na to badanie ale mam nadzieje ze to nie to....

No to, te bóle głowy mówią same za siebie, że dzieje się coś złego, może masz coś z ciśnieniem? za niskie lub za wysokie, ból głowy może być też jeśli zęby nie są w dobrej kondycji, jesli masz jakieś dziurawe zęby to je lecz.

nic sie nie boj padaczka to nic takiego, a w Twoim przypadku tym bardziej skoro byla tylko utrata swiadomosci i oddanie moczu. odpowiednie leki zalatwia sprawe. ps. rezonans magnetyczny nie rozpozna padaczki, badanie eeg. jesli po zwyklym eeg jest ok, zrob to badanie po nieprzespanej nocy, jest bardziej wiarygodne przy pewnych typach padaczki

Gość Fanka Rysia z Klanu
Nie wiem czy wiesz ale przy omdleniach rozluźniają się wszystkie mięśnie także tzw zwieracze więc to mimowolne oddanie moczu jest normalne i moim zdaniem nie ma nic wspólnego z infekcją dróg moczowych. Co więcej: normalne jest też to że po omdleniu ludzie przez jakiś czas dochodzą do siebie. To nie jest tak jak na amerykańskich filmach;)

Gość zaniepokojonaaaaaaaaaaaaaaaaa
jestem w ciąży

Tak to prawda, ze podczas utrarty świadomości rozluźniają się zwieracze, więc to głupie, że niby to z powodu infekcji dróg moczowych :o Być może to rzeczywiście zwykłe omdlenie, i nie ma co panikować, mnie kiedyś bardzo często głowa bolała, i już od kilku lat mam spokój, myślę, że to poprostu stres, przemęczenie powoduje te bóle, tak jak u mnie było.

Gość Fanka Rysia z Klanu
u mojej mamy wykryto po takim omdleniu chhorobę wieńcową ale przyczyn może być wiele. Najlepiej zrób sobie podstawowe badania. A co masz w ogóle na wypisie ze szpitala napisane?

Gość tak prawie
sprawdź czy nie masz infekcji rdzenia kręgowego.

Gość ja mam ja mam
Ja tak miałam. U mnie nic nie stwierdzili, omdlenie jak omdlenie, powiedzieli, że oddanie moczu było wynikiem utraty przytomności. Przeszłam komplet badań, oczywiście u neurologa, EEG normalne i po nie przespanej nocy. Też miałam podejrzenie padaczki, ale z racji tego, że nic podobnego mi się później nie przytrafiło wykluczyli ją. Przede wszystkim kontakt z neurologiem!!!

Gość oczywiście że samo omdlenie
z czegoś się wzięło, ale może być też wynikiem chwilowego osłabienia, spadku ciśnienia itp. A ze przy tym wystąpiło mimowolne oddanie moczu - to naturalne. Miałaś pełny pęcherz, a mięśnie się rozluźniły - tym nie ma się co przejmować.