Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odp5i3a

Ma ktoś z was stopery do uszu?hałas,nerwy przy zasypianiu

Polecane posty

Gość Odp5i3a

Ogolnie nie mam problemów ze snem, wieczorem jak się położę to usypiam natychmiast bo jest cicho. A w ciągu dnia bez przerwy chodzą betoniarki/ dzieci płaczą/psy szczekają itd. A ja lubię w ciągu dnia zrobić sobie drzemkę bo to regeneruje siły. I dziś juz po raz kolejny nie mogłam usnąc ze względu na hałas. To nie jest głośny hałas, bo mam dosc szczelne okna ale i tak mnie to strasznie denerwuje bo muszę mieć absolutną ciszę... Czy ktoś z was ma stopery? Jakie? I czy się sprawdzają? Nie potrzebuje mocnych, bo jak pisalam hałas głośny nie jest. Co polecicie? I żeby dosc tanie było...?

Gość mała myszka 1222
też się chetnie dowiem moj facet chrapie i "sapie"podczas snu juz czasem mam ochote isc spac do łazienki, a mamy 1 pokój wrrr

Gość Odp5i3a
Przed chwilą próbowałam zasnąć i prawie się udalo, ale mnie hałas betoniarki rozbudził :-| nie dosc że nie usnęłam i nie zregenerowałam sił to jeszcze się wkurzyłan bo tylko czas straciłam... :-|

Gość Odp5i3a
Jakby mi ktoś kolo mnie chrapał tak jak np mój tata potrafi chrapac to dopadła by mnie pewnie bezsenność...

Gość mała myszka 1222
Odp5i3a zobacz na to: Zatyczki stopery do uszu SleepSoft - spokojny sen

stoperow jest pare rodzajow-albo woskowe albo takie gabeczki albo takie z taka dziwna sprezynka w srodku, tych woskowych nie polecam,bo potem cale ucho w srodku jest tym woskiem umazane.ja od lat uzywam gabeczek,ale tu tez trzeba zwrocic uwage na nie-bo sa rozne-bardziej juz mniej miekkie.te mieciutkie slabo kryja,na przyklad basy z piosenku przebijaja, ja kiedys kupilam takie twardsze,prawie gumowe-sa super!nic nie przebija,idealna cisza.musisz chyba spytac w aptece

Gość mała myszka 1222
jest tez: Stopery Zatyczki silikonowe do uszu z wkładami regulującymi wielkość wpisz w google to Ci wyskoczy

Gość Jmtwga
Pytajcie w aptece o stopery wyglądające jak różowe choineczki z gumeczki, cena ok.2 zł.np. we Wrocku. Polecam, cisza 100% bez nich chyba nie zdałabym sesji.

Gość Odp5i3a
A to są jednorazowe czy można je np. czyścić? Bo dla 17 latki codziennie 2zl dziennie to w ciągu roku 60x12 to 720zl rocznie... Nie bardzo mi to pasuje...

Gość Jm i td.
Nie,można je myć, wystarczy woda z mydłem 2 cm dług.mają, można sobie 'regulować' tą cisze zależy jak głęboko wsadzisz do ucha.

Gość Jm i td.
Nie,można je myć, wystarczy woda z mydłem 2 cm dług.mają, można sobie 'regulować' tą cisze zależy jak głęboko wsadzisz do ucha.

Gość Odp5i3a
Czyli lepsze gumowe czy piankowe?

Gość wererwe
ja używałam takich z gumy, o wyglądzie małej choinki, naprawdę dobrze tłumiły odgłosy, ale znowu mi przeszkadzało, że słyszę strasznie głośno swój oddech i wszystko "w środku", np. bicie swojego serca, każde poruszenie... poza tym dowiedziałam się że długie stosowanie stoperów przyczynia się do zapalenia ucha więc zrezygnowałam

Gość wererwe
woskowych też używałam kiedyś, bardzo niefajnie po nich ucho w środku się robi tłuste ja używałam stoperów, bo mąż chrapał, więc znaleźliśmy inne wyjście: śpimy teraz osobno

Gość Odp5i3a
Dziękuję za info, a czy wszystkie stopery są szkodliwe czy tylko te gumowe?

Gość wererwe
chyba wszystkie?

Gość wererwe
ja uwielbiam dźwięk odkurzacza, mam kilka plików z tym dźwiękiem, niektórzy lubią np. szum suszarki, też można ściągnąć z netu. Gdy jest za oknem hałas, a ja chcę pospać, to włączam sobie właśnie te dźwięki i zasypiam jak dziecko, a hałasów nie słyszę. Może też lubisz jakiś dźwięk?