Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzzkaaaaa

Rozliczenie UK

Polecane posty

Gość zuzzkaaaaa

Witam! Pobieram zasiłki na dziecko, od zeszłego roku podatkowego mąż rozpoczął pracę w nowej firmie, wiec na koniec roku podatkowego podałam zarobki za zeszły rok i za rok nadchodzący (wziełam kwotę z umowy jaka mąż dostał od nowej firmy). teraz gdy dostal P60 okazało sie ze mąż zarobił o ponad 5tysiecy więcej w ciągu roku niz podawalismy do ravenue w kwietniu rok temu. co teraz? to jest b. duża róznica,jednak nie mielismy pojecia ze az tyle wyrobi. wszystkie zasiłki byly obliczone przez ravenue na podstawie tego co podaliśmy i teraz moje pytanie -czy dużo bedziemy zwracac? nie miałam pojęcia ile zarobi wiec podalismy kwote jaka widniała na umowie,nie potrafiłam przewidziec ze zarobi więcej (tym bardziej ze na czysto to nie wychodzi wiele,dlatego nawet do glowy mi nie przyszlo ze rocznie to az taka roznica bedzie). myslicie ze teraz bedziemy musieli duzo oddawac? a moze po prostu przyznaja nam teraz mniejsze zasilki w zwiazku z tym? czy ktos miał taki problem? dziekuje serdecznie za odpowiedzi.

Gość zuzzkaaaaa
odpowiadać mi tu szybko, bo stary drze się z łazienki, że wspólna kąpiel gotowa

Gość zuzzkaaaaa
spodziewałam sie podszywów i róznych glupich odpowiedzi rownież. jednak może ktoś bedzie potrafił mi udzielic odpowiedzi :) dzieki

Gość Sąsiadka Ducha
To,że będziecie zwracać to pewne.W jaki sposób to już zależy od HM Revenue.Dużo w tym waszej winy.Przecież jak mąż rozpoczął prace w nowej firmie to dostawał peysplip i widzieliście po kilku tyg,że wasz roczny dochód bedzie dużo wyższy niż podaliście.Wystarczyło to zgłosic do nich,że bedzie więcej o taką a taką kwotę i dziś nie było by problemu.

Gość zuzzkaaaaa
dziekuje za odpowiedz!

Gość Sąsiadka Ducha
Jeżeli wasza dopłata będzie w granicach normy to po prostu na ten rok podatkowy 2011/2012 wasze taksy będą zmniejszone o jakąś kwotę.Prościej mówiąc będziecie spłacać to w ratach,oni będą sobie to ściągać z nowych taksów.Chyba,że traficie na jakiegoś nadgorliwego urzędnika i będzie chciał byście to zapłacili jednorazowo to możecie się odwołać.Radzę wtedy skorzystać z pomocy CAB,oni pomogą wam napisać list w którym wyszczególnicie swoje dochody i wszystkie wydatki i poprosicie o rozłożenie długu na raty.

Gość zuzzkaaaaa
dobra dusza z Ciebie :)

Gość do autorki postu
chodzi Ci o rozliczenie do WTC i CTC? Wiem ze ja ostatnio podawalam ze maz zaczal pracowac to zapytali tylko czy nasz dochod bedzie wiekszy o 10 tysiecy w przyszlym roku czy tez mniej. Mysle ze ten 5 tysiecy to nie jest az taka duza roznica i po prostu przy obliczaniu WTC na przyszly rok odpowiednio Wam go zmniejsza.

Gość zuzzkaaaaa
my dostajemy i jedno i drugie. jeju mam nadzieje,ze az bardzo duzo nie trzeba bedzie oddac. A juz najlepiej zeby sobie sami odbierali co miesiac, skoro takiego babola strzelilam i nie kontrolowałam rocznego dochodu na payslipie to teraz niestety wiem ze trzeba bedzie zwracac. ale wiem to dopiero teraz jak sie zorientowalam ile mąż zarobił :/