Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam kobietek które tam

poród - Elbląg!!!!!!!!!!!!! ELBLĄG.

Polecane posty

Proszę powiedzcie, że jest kobietka która tam rodziła!

Gość ewelinka 83
ja rodziłam :)

Mogę wiedzieć w jakim szpitalu?;)

Gość ewelinka 83
za pierwszym razem miejski,za drugim wojewódzki

Mogłabyś mi powiedzieć jak warunki w wojewódzkim wyglądają? Co jest potrzebne do szpitala dla mnie i dziecka. Bardzo bym prosiła.

Gość ewelinka 83
jak dla mnie elegancko-super opieka,uprzejmy personel,poród bez nacięcia,nie dokarmiają dziecka mlekiem modyfikowanym,propagują karmienie piersią.bedziesz potrzebować koszule na 2 dni (do porodu dają szpitalną),kosmetyki do mycia,pieluchy poporodowe(ich przydział to 3 po porodzie i słabo wchłaniają),majtki jednorazowe,ręczniki,papier toaletowy,radziłabym również wziąć wody mineralnej,bo mi ich kompoty nie pasiły.dla malucha pampersy 2-5 kg,chusteczki nawilżane,zasypke,lub krem do pupy,tribactic,lub octanisept do pępka,ubranka na wyjście,bo w szpitalu dają swoje.

Super! Dziękuję że mi napisałaś co potrzeba, bo nie miałam nawet kogo zapytać. Ubranek pewnie bym nabrała, a dają swoje. Wodę wezmę na pewno;) To mój pierwszy poród więc muszę zapytać czy potrzebny jest ręczniczek dla dziecka? W ogóle się w tym nie orientuje. I jakie są sale? Ile kobiet leży na jednej sali? No i słyszałam, że toaleta jest z dala od sali? Na korytarzu?

Gość ewelinka a orientujesz sie
czy mozna kupic cesarke w wojewodzkim??

Gość ewelinka 83
dla dziecka nie potrzeba-pielęgniarki myją dzieci i wycierają szpitalnym ręcznikiem.pokaża Ci jak przystawiać,kąpać i przewijać.sale są 4osobowe,ale przeważnie są po dwie kobiety na sali.łazienka na korytarzu obok dyzurki,bo jak ktoś długo nie wychodzi,to pukają,czy wszystko ok. Co do cesarki na życzenie,w wojewdzkim widziałam same uzasadnione przypadki,a w miejskim,co druga miała cesarkę,zresztą moja znajoma tam sobie też załatwiła.

Moze wiesz w jaki sposob i u kogo najlepiej to zalatwic??Chcialam wlasnie w wojewodzkim....

Dziękuję Ci za pomoc! Mnie troszkę stresuje ta łazienka na korytarzu, no ale cóż.

Gość ewelinka 83
a nie masz jakichkolwiek wskazań do cesarki?moze załatw od dermatologa lewe zaswiadczenie,ze masz opryszczkę?

Mam infekcje grzybicza, przyplatala sie do mnie tydzien temu, chyba nie dam rady tego dziadostwa wytepic do porodu.Nie wiem jednak czy w tym szpitalu jest to wskazanie do cc.Boje sie rodzic naturalnie,bo nie chce aby moje dziecko sie zarazilo.Strasznie to przezywam i nie wiem juz co robic.

Gość ewelinka 83
jeśli nie uda sie tego wyleczyć to na pewno zrobią cc,nie będą ryzykować zdrowia dziecka.uszy do góry!ale czego tak sie bać?wcale nie jest tak strasznie!ja rodziłam w sylwestra naturalka bez znieczulenia i było ok,po 3 godz od porodu bez problemu poszłam się umyć a potem po małego na dyżurkę

Boje się o dziecko, dlatego tak się stresuje i martwię. Wiem, że dziecko przechodząc przez kanał rodny może zarazić się grzybicą. Lekarze często i tak zmuszają kobiety do porodu naturalnego....

Gość ewelinka 83
w wojewódzkim żadna nie skarżyła się,że została zmuszona.myślę,że jeśli nie wyleczysz tego,to twój gin wystawi Ci wskazania do cesarki.pogadaj o tym z nim na wizycie.