Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie umalowana :P

20 lat i pierwsze zmarszczki?

Polecane posty

jak w temacie i co z tym zrobić ?

Gość to jest bez sensu
podpinam się, bo ja już od dawna mam na czole, pod oczami i mimiczne do tego, a jestem starsza od ciebie o rok. tragedia :(

właśnie i zastanawiam się jak temu zapobiec .. widuje czasem kobiety w wieku 30 paru lat i nie mają zmarszczki a mi dopiero dwadzieścia na kark strzeliło :o zmarszczke mam dokładnie jedną między brwiami :P od marszczenia się przez słońce.. ale jak wyszła jedna to i inne się pojawią.. co z tym zrobić?

Nie nie pale :o

Gość wererwe
ja mam 32 lata i ani jednej zmarszczki mimicznej, mimo że paliłam przez 10 lat. Moim zdaniem sekretem jest to, że NIGDY się nie opalam, słońca unikam jak mogę, inna sprawa że po prostu nie lubię, ale wydaje mi się że dzięki temu moja skóra jest tak gładka. Może to wasz problem? Za dużo się opalacie?

Gość maantra
Też mam od 20-tki; nic z tym nie zrobisz. Od 21 należy systematycznie używać kremów pod oczy. Pozostałe to tylko nawilżające lub matujące przy problemach z cerą.

jestem w tym samym wieku i mimiczne na czole mnie zaczynają niepokoić...

Gość rvahsdqq@hotmail.com
no wiesz...napewno masz 20 lat? bo jak tak to moze byc chormony sie modyfikuja i tworza te tak zwanie "zmarszczki" za paredni twarz bedzie gladka

Gość to jest bez sensu
ja ani nie palę, ani się nie opalam, jestem blada jak ściana przez całe życie :D te na czole to sobie sama wyrabiałam już od dzieciństwa, bo podpatrywałam brata, który marszczył czoło i robiłam to samo. u mnie najgorsze są te pod oczami, znam babki starsze od siebie, które żadnej zmarszczki pod okiem nie mają, a ja mam same linie, podejrzewam, że to od tarcia oczu, bo jestem alergikiem :o

Gość wererwe
aha, to może jesteś b. chuda? u kobiet z lekką nadwagą bardzo późno zaczynają się robić zmarszczki, bo skóra jest naciągnięta

Gość onaaaaaa_26
mam 26 lat i dosyc duzo kurzych lapek i gleboka zmarszczka na czole, kurze lapki mysle mam bo taka moja uroda, geny (moj brat 18 lat tez ma pelno takich zmarszczek) oraz mimika duzo usmichu mruzenie oczu, natomiast zmarszczka na czole jest raczej z moejj winy masakrowanie twarzy sloncem, non stop prazenie sie na sloncu latem:(

Gość maantra
No i oczywiście: mleczko i tonik odpowiedni do Waszej skóry. Tylko nawilżanie (głębokie na noc) i ochrona (filtr UV), przeciwzmarszczkowe dopiero po 30-tce.

Gość maantra
Osoby z przetłuszczającą się cerą także mają zmarszczki później; smagłe brunetki także; najgorzej w tym względzie delikatnym blondynkom o cienkiej, suchej skórze.

a co jeśli chodzi o zmarszczki od uśmiechania się? ostatnio też wyglądają niepokojąco na mojej twarzy, jakieś kremy z kolagenem pomogą czy 20 lat to za młody wiek?

Ja też jestem brunetką ale co to ma do rzeczy.. nawilżam skóre codziennie.. mam skórę atopową i trądzik więc wiele innych problemów ze skóra.. zmarszczkę tylko jedną jak mówiłam między oczami.. :( problemów z hormonami nie mam miałam robione badania pół roku temu.. nie wiem co ja z tym zrobie:(

Gość zycie po 20 roku zycia przesta
je miec sens teraz juz sie tylko starzejemy z roku na rok bedzie coraz gorzej :)

Gość willow28
skalpel..

Za skalpel w wieku 20 lat się nie wezme nie ma mowy :D to co będzie po 50tce :D

Gość gość
Ja pierwsze zmarszczki usuwałam laserem, póki były na tyle mało widoczne, żeby to zadziałało. Zabieg robiłam w Dental Studio w Rzeszowie i jestem bardzo zadowolona. Wyszło naturalnie i po zmarszczkach nie ma śladu.