Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iveline

Co z tym WRS em w UK?

Polecane posty

Gość Iveline

Czy jest ktoś kto nie wyrobił WRS przed 30 kwietnia? Podobno instytucja już nie istnieje a mój pracodawaca wymaga ode mnie zarejestrowania się w home office?

Gość to nie takie trudne
poczytac http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/wrs/ program WRS zostal zamkniety i nie przyjmuja aplikacji wyslanych po 1 maja. Dodatkowo: cyt: If you started your employment after 1 April 2011 you were not required to register under the Worker Registration Scheme (jesli rozpoczelas prace po 1 kwietnia '11 nie jest od Ciebie wymagane abys zarejestrowala sie w WRS natomiast nie wiem jak jest w przypadku jesli rozpoczelas prace przed 1 kwietnia

Gość Iveline
To ja akurat wiem. Pytam czy ktoś miał taki przypadek jak ja. Pracuje od maja 2010

Gość Iveline
Pracue jak wielu innych Polaków bez wrs bo nikt tego u nas w firmie nie wymagał. Teraz wróciłam z urlopu i dowiedziałam się ze muszę mieć wrs bo mogą mnie zawiesić w pracy i zatrzymać moje pieniądze. Ja wiem ze to jest niezgodne z prawem ponadto nic nie mogę zrobić bo wrs jest od 1 maja zniesione ... Wiec?

Gość dhgatw
powinnas miec wrs bo zaczelas rok temu prace a ten przepis wchodzi od tego roku 2011 chyba musisz wyslac rejestracje ? nie mam pojecia ,przegapilas moment rejestracji....ja na Twoim miejscu jednak bym wyslala

Gość nowawuk
ja zaczelam prace 23 marca i tez jeszcze ie wyslałam a wniosków juz nie przyjmuja , pracodawca powiedzial ze juz nie potrzebna

Gość Iveline
Ok spróbuje . Ale zapewne odesla mi to spowrotem. Tak czy inaczej nie mam wyjścia. chyba ze zmienię prace to nie będę musiała . Tak myśle .. Ale oczywiście jeśli ktoś jest /byl/tez w takiej sytuacji to proszę o poradę.

Gość olivia dunham
odesla ci to spowrotem

Gość chyba nie umiesz jednak czytac
The Worker Registration Scheme closed on 30 April 2011 and you are still allowed to work after this date. NIE WYSYŁAJ BO CI ODEŚLĄ!!! We will not accept applications posted on or after 1 May 2011. Applications sent after this date will not be issued with a registration card or certificate. Your application form, fee and supporting documents will be returned to you.

Gość Iveline
No to odesla,:) i ok , ale pracodawca da mi spokój bo dam mu potwierdzenie ze wyslalam i mogę spokojnie pracować bez obaw ze mnie wyrzuca. Nie rozumiem tego ze pracodawcy nie znają przepisów ...

Gość nhgabs
to Ty nie znasz przepisow bo rejestracje powinnas miec juz dawno a nie zla jestes ze tego wymaga pracodawca w razie kontroli placi on kare i Ty również placisz za brak rejestracji

Gość Iveline
Takich jak ja jest mnóstwo. Mogli wymagać jak mnie prxyjmowali a nie teraz

Gość Jakiejkontroli?
Ta instytucja już nie istnieje .