Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JAGODZIANKAxD

Dlaczego mnie unikają?

Polecane posty

Jestem prawie pełnoletnia, uczę się w liceum, mam dobre wyniki w nauce... Niby wszystko dobrze, ale...dlaczego wszyscy mają mnie za kujona? Jestem normalną dziewczyną, mam swoje marzenia i pragnienia. Co prawda w szkole jestem spokojna, ale poza nią raczej wrzucam na luz. Obecnie mam niewiele koleżanek, większość mnie ,,lubi" tylko wtedy, gdy czegoś potrzebuje np. zadania domowego, pomocy na sprawdzianie. Nie miałam nawet chłopaka. Czy ze mną jest coś nie tak, czy to inni zbyt pochopnie mnie oceniają?

Gość jak?jak?jak?
no bo sobie wypracowałaś taką opinie. Nie dawaj ich tych zadań :O Nie mówię,ze masz być sknerą. Ale One tylko na to liczą :O

Próbowałam tak trochę na żartach mówiąc, że niedługo zacznę pobierać kasę za to itp ale oni od razu się obrażali i mówili, że co ze mnie za koleżanka itp. Jak zdobyć prawdziwą przyjaźń :-(

Często też nie potrafię odmawiać wielu rzeczy... Ja po prostu chciałabym być lubiana a nie tylko wykorzystywana.

Gość jak?jak?jak?
No własnie a Oni myślą,że Ty myślisz,że Cie lubią...a biorą tylko zadania. Musisz być wredna! pewniejsza siebie , po prostu odmawiaj! Bo niedługo w ogóle nie będziesz mieć znajomych.:)

Tzn że mam im odmawiać? Wtedy nie będą ze mną w ogóle rozmawiać a ja będę uważana za samoluba...

Gość Dama z nietoperzem
Naucz się asertywności dziewczyno. Miej w dupie, co ktoś sobie o tobie pomyśli. Pokaż, że masz własne zdanie, bo w innym wypadku zawsze będziesz przyciągać pasożytów. Ja np. daję notatki tylko wtedy kiedy wiem, że mogę liczyć na wzajemność w innej sytuacji.