Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiia

Ból podczas stosunku - proszę o porady!

Polecane posty

Gość kasiiia

Bardzo proszę o pomoc. W sprawach erotycznych jestem nowicjuszką. Współżycie zaczęłam 4 miesiące temu ale od tamtej pory kocham się z mężem regularnie (praktycznie codziennie). Jednak podczas stosunku odczuwam ból. Nie jest to spowodowane złym nawilżeniem bo boli mnie głęboko w środku, jakby jajniki. Jak zbliżam się do orgazmu to włącza mi się znieczulenie i przestaję czuć ten ból i sama proszę mocniej i głębiej ale zaraz PO czuję się jakby ktoś mi skopał podbrzusze, ten ćmiący ból utrzymuje się przez większą część następnego dnia. Zaraz po pierwszym razie (jakoś w pierwszym tygodniu współżycia) poszłam z tą sprawą do ginekologa, który mnie przebadał dokładnie, włącznie z usg dopochwowym i nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Ból złożył na karb mojego znikomego doświadczenia i skwitował sprawę: "Przyzwyczai się, Pani". No ale minęły 4 miesiące i nadal odczuwam ból. W zależności od fazy mojego cyklu - ból jest mniejszy lub większy. Przed owulacją jest wręcz nie do zniesienia. Podobnie przed miesiączką. Ale są dni (bardzo, bardzo rzadko), kiedy nie czuję go niemal w ogóle... no chyba, że przy bardzo głębokiej penetracji. Dodam, że mąż ma raczej standardowe gabaryty. Czy to normalne? Bo zaczynam myśleć, że jestem jakaś wybrakowana. :( Z góry dziękuję za pomoc.

Gość a na pewno
jestes rozluzniona podczas stosunku? Pragniesz go, czy tylko sie zgadzasz, bo maz tego chce? Pytam, bo wiem, ze bol podbrzusza po wspolzyciu swiadczy o niewystarczajacym podnieceniu w jego trakcie. To tak, jakbys "nie rozgrzala" odpowiednio miesni pochwy a mimo to, na sile je forsowala. Moze problem nie w Twojej anatomicznej budowie, a w psychicznym nastawieniu? Moze zafundujcie sobie raz i drugi dluzsza gre wstepna, ale nie konczcie jej penetracja. Niech maz poczeka az bedziesz tak nakrecona, az go sama o taki final poprosisz..?

Gość kasiiia
Bardzo go pragnę. I gra wstępna nigdy nie jest "po łebakch". Jak pisałam, jak zaczynam zbliżać się do orgazmu to przestaję odczuwać ten ból i wręcz sama wymuszam głębszą i mocniejszą penetrację (widać potrzebuję silniejszej stymulacji do szczytowania) ale PO boli mnie jak diabli. To ból przypominający ból menstruacyjny. Tylko taki jednostajny i ćmiący. A podczas stosunku boli mnie właśnie głęboko, nie jednostajnie ale przy pchnięciach. Jakby penis obijał się o przydatki, czy coś. Np. jak spróbowaliśmy pozycji z nogami na ramionach to myślałam, że siknę z bólu. Przepraszam za te szczegóły ale naprawdę chcę dość dlaczego tak się dzieje. Mój mąż nic nie mówi ale widzę, że go to niepokoi. :(

widze jedno rozwiazanie - zmien ginekologa (ale tym razem wybierz jakiegos naprawde dobrego specjaliste, nie pierwszego z brzegu z przychodni), a jesli i ten nie znajdzie przyczyny takiego stanu rzeczy, udajcie sie do seksuologa. Cos jest nie tak, a sami mozecie nie dac sobie rady...

Gość na początku okres może być
z tego co wiem to ból podczas stosunku moze być od nadżerki. Albo od innych stanów zapalnych. Na twoim miejscu poszłabym do innego gina skoro ten cie tak olał. To może być też endometrioza. Poczytaj sobie: http://www.endometrioza.sos.pl/content/view/43/62/

Gość gość
Witam, wiem ze temat był poruszany bardzo dawno temu, pisze jednak ponieważ borykam się z podobnym problemem. Czy znalazłaś wyjaśnienie swojego problemu? Ja tez odczuwam ogromny ból podczas pchnięć przy stosunku. Ból odczuwam w każdej pozycji, najmniej przy klasycznej. Ból jest tak silny, że nie myśle o niczym innym. Ból nie jest związany z intensywnością gry wstępnej. PojAwił się pewnego dnia i został. Lekarze nic nie stwierdzili. Ginekolog uznał ze to nie jest problem ginekologiczny , bo ból jest za wysoko. Chirurg nic nie wykrył.

Gość gość
Spróbuj przeleczyc sie Hydrovagiem. Globulki z kwasem hialuronowym, które stosowane są przy bolesnych stosunkach. Działaja na blony śluzowe pochwy, nawilżaja je, uelastyczniaja, zapobegaja tworzeniu się otarc i ranek. Mnie on pomógł.

Gość gość
mi pomogły rozszerzacze pochwy - kupiłam je na naturalnej plodnosci.pl

Gość gość
Mnie tez pomógł Hydrovag przy bolesnych zbliżeniach, on nawet troche znieczula. Najważniejsze to, że goi ranki i otarcia.

Gość gość
Zrób sobie test na chlamydie ! Ja tak cierpiała podczas stosunku okazało się że mnie partner tym zaraził, zdarza mi się jeszcze ból podczas stosunku ale tylko w dni płodne

Gość gość
Wibrator odpowiedniej srednicy do rozciągniecia ci/py.