Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heavy_breathe

odchudzanie - okres - luteina / prosze o pomoc

Polecane posty

Gość heavy_breathe

witam Od 10 tygodni jestem na diecie 1000 kcal schudłam 10 kg (1 kg na tydzien) wazne 50,5 kg przy wzroscie 160 doprowadzilo to do zaniku miesiaczki. Czy luteina moze tutaj pomoc biorac pod uwage ze jem taka ilosc kalorii? Czy zatem jesli pojde do ginekologa powiem mu o odchudzaniu powie ze jedynym warunkiem jest zwiekszenie liczby kcal? Nie moge zrobic tego od razu bo nie chce przytyc i miec efekt jo-jo ale stopniowo zwiekszac kalorie. W takim razie powinnam moze poczekac az zwieksze ich ilosc do narmalnego zapotrzebowania i wtedy okres powinien sam wocic? Przyjaciolka nakazuje isc mi do lekarza ale moim zdaniem to bez sensu skoro tak malo jem a nie chce by dieta poszla na marne i nie moge nagle zaczac jesc narmalnie tylko stopniowo (chyba rozumiecie) No chy ba ze sama luteina (przepisana od lekarza) pomogłaby mi nawet teraz.. Mal ktos taki problem ? prosze o odpowiedzi (tylko nie durne) pozdr.

Gość anty zazdrośnica
Miałam tak jak ty, jak wpadłam w anoreksję. Dziennie jadłam około 1000 kcal i przy wzroście 168 cm ważyłam 48 kg. Miesiączka zanikła mi na 6 miesięcy, Jak tylko zaczęłam jeść normalnie i trochę przytyłam, miesiączka sama wróciła i nie miałam z tym kłopotu.

Gość heavy_breathe
mam pytanie: ile musialas przytyc? bylas u lekarza? co ci powiedzial? no bo ja duzo tyc nie chce a przeciez niedowagi nie mam tylko te kcal...

Gość anty zazdrośnica
Nie pamiętam dokładnie, ale miesiączka wróciła, jak wyszłam z niedowagi. Nie musiałam brać żadnych hormonów. Wszystko samo się uregulowało. Do dziś nie mam żadnych problemów. Z resztą, nigdy nie miałam, poza tym jednym epizodem spowodowanym anoreksją.

Gość anty zazdrośnica
U lekarza nie byłam. Z resztą nigdy nie leczyłam się na anoreksję. Po prostu, nie potrafiłam skończyć z odchudzaniem i bałam się zacząć jeść normalnie, nawet jak już byłam bardzo chuda. Bałam się, że przytyję. Otrzeźwił mnie właśnie brak miesiączki przez 6 miesięcy no i mój widok w lustrze - obojczyki i żebra sterczące spod skóry. Zdałąm sobie sprawę, do jakiego stanu się doprowadziłam i zaczęłam jeść normalnie. Szybko przytyłam kilka kilo i miesiączka sama się pojawiła.

Gość heavy_breathe
a co do przytycie- przytylas tyle ile schudłas (efekt jojo) po tym jak zaczelas normalnie jesc? czy kilka kilo bo ja chciclabym kilka kg przytyc (jesli to konieczne choc anorekcji nie mam) ale na pewno nie chce tych 10

Gość heavy_breathe
do tego nie moge skupic sie na niczym (np nauce) bo mysle ciagle o jedzeniu, diecie, o tym zeby nie przytyc, co stanie sie jak przytyje 1 kg a co dopiero wiecej, 1000 razy sprawdzam dziennie w necie ile co ma kcal , jak uniknac jojo, co z tym okresem itp to juz ogarnia moja psychike doszczetnie ;/ ;/ do tego strasznie sie boje ( o przytycie, o miesiaczke..)nie mam z kim pogadac z mama nie mam kontaktu przyjaciol brak.. zreszta kto chce teraz sluchac o czyichs problemach czasem wydaje mi sie ze lepiej umrzec

A zastanowiłaś się jak bardzo destrukcyjny wpływ ma na Twoj organizm takie postępowanie?? Może jednak powinnaś zwrócić się do specjalisty, będziesz mogła z nim porozmawiać, ale przede wszystkim jest to osoba wykwalifikowana, która pomoże Tobie wrócić do zdrowia.