Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynaaaaaaaaaa

krwotok

Polecane posty

Gość martynaaaaaaaaaa

mam problem i nie mam sie z kim podzielic nim.Mianowicie od ponad miesiaca krwawie,z poczatku myslalam,ze to zwykly okres,ale krwawienie jest tak obfite ze juz nie dje rady jest mi slabo,a ze jestem w niemczech to nie moge isc do lekarza,poniewaz nie mam tu ubezpieczenia,a do polski wracam za dwa tygodnie.A wracajac do tematu juz nie wiem co robic do tego zauwazylam,ze barwa i kolor nie sa podobne do okresowego krwawienia,bo nie jest ciemna a wlasnie taka juz sie zrobila jasna jak np.po skaleczeniu.Pytalam tu znajomych kolezanej jedna twierdzi,ze moze to jakas cysta lub miesniak,bo napewno nie miesiaczka poniewaz miesiaczka nie trwa miesiac i ma metaliczny zapach a tu takiego brak.Dodam,ze zawsze mialam problem z miesiaczka,poniewaz nie dostawalam naet po kilka miesiecy,ale wykluczam krwawienie jako skutek tego ze dlugo nie mialam okresu,bo nawet po porodzie nie czyscilam sie tak dlugo a to juz trwa ponad miesiac.Moze ktoras z pan miala podobny przypadek,lub zna kogos kto mial takie problemy i prosze o rady,czy powinnam jaknajszybciej udac sie do lekarza czy jeszcze poczekac.

Gość ja bym nie czekala
to nic dobrego

Gość sukkub
kobito weź nie kombinuj i idz jak najszybciej do lekarza!

Gość BelfegorUpiórLuwru
Szanowna Damo niezbyt mądra i niezbyt rozgarnięta. Możliwości masz dwie. Udać się do lekarza i poświęcić kilka euro lub wykrwawić się na śmierć.

Gość martynaaaaaaaaaa
wlasnie nie moge zjechac jeszcze dwa tygodnie,ale moze macie racje pieniadze to nie wszystko praca poczeka a to naprawde nie wyglada dobrze dzisiaj wlasnie przed paroma minutami wlozylam czysty tampon kilka minut a dresy mkre strasznie tampon przesiakniety i skrzepy i tego sie wystraszylam

Gość FRNRJJRN3NR3E
CHCESZ SIĘ WYKRWAWIĆ NA ŚMIERĆ ? :O kobieto marsz do lekarza

Gość sukkub
martynaaaaaaaaaa rany boskie no weź jeszcze tampona tam wpychasz no weź się puknij błagam cię no ;)

Gość martynaaaaaaaaaa
czy moze wie ktos co to moze byc macie racje do lekarza sie udam bo mi slabo boli mnie glowa

Gość martynaaaaaaaaaa
sukkub gdzie nie usiade tam plamy robie na kanapie,fotelu krzesle bez tampona to bym musiala na stojaco spac a co ma tampon do rzeczy

Gość FRNRJJRN3NR3E
naco ty jeszcze czekasz? zamiast siedziec na necie, leć na pogotowie bo możesz nawet stracic przytomność jak ma twój organizm pracować bez krwi? przecież przez krew płynie tlen do serca :O

Gość sukkub
ej jej no nie wiem już sama co ci powiedzieć mnie sie wydaje że tampon nie jest mądry bo przecież "wpychasz" go do środka ale jak nie ma innego wyjścia no to lipa i konieczność na to wychodzi, tylko no błagam cię idz do lekarza! :)

Gość FRNRJJRN3NR3E
ty sie martwisz o jakies tam ubezpieczenia:O a tu życie trzeba ratować :O

Gość FRNRJJRN3NR3E
i co poszlas?

Gość martynaaaaaaaaaa
dzwonilam rano do siostry bo to ona ma mnie tu zmienic pojde do lekarza. cala noc nic sie nie dzialo myslalam ze po tych skrzepach jakie zobaczylam wczoraj to jjz koniec z krwawieniem,mylilam sie juz o 6:00rano obudzilam sie zalana i znow te okropne skrzepy.Najgorsze jest jednak to,ze nie wiem jaka jest przyczyna tego krwotoku.Jesli ktos wie to prosze napisac.Matryna

Mózg Ci wypłukało...:O Może nie pomyślałaś, że zamiast wrócić za dwa tygodnie do domu, wrócisz wcześniej... nogami do przodu?:O Nie pisz tu więcej tylko leć do lekarza! 😡

Gość kkaa
Powinnaś uda ćsie do ginekologa badz hematologa (lekarz od krwi ze tak powiem ) jako nastolatka mialam podobny problem, u mnie skonczytlo sie to tylko anemia dzieki bogu , chodz podobno to wiąże sie rowniez z bialaczka. nie chce cie straszyc ale idz od lekarza jak najszybciej.

Gość martynaaaaaaaaaa
ze wzgledu na to zr teraz nie mam jak bo tu jestem zadzwonilam do ginekologa powiedzial abym poczekala az krwawienie przejdzie bo teraz i tak mnie nie zbada co mam robic??????????

Gość martynaaaaaaaaaa
czy ktos wie jakie moga byc powody takiego krwawienia

Gość oj tam oj tam :)
powody mogą być różne, ale najważniejsze - że każdy coś nie przyjemnego! Z tego co wiem, to mięsaki, torbiele pęknięte lub cysty mogą to powodować. Sorry, ale powiem brutalnie-masz taki krwotok i na forum pytasz co masz??? No masz np mięsaki. I co teraz? co ci po tej wiedzy? sama się wyleczysz? Jak dalej będzie na forum siedzieć zamiast do lekarz iść NATYCHMIAST to źle może się to skończyć...

Gość martynaaaaaaaaaa
a wiec tak weszlam na forum byzasiegnac opinii poniewaz nie wiedzialam co to jest.Poszlam dzis na kolezanki niemki karte do jej ginekologa-nie wzial nic i przepisal mi tabletki na zatrzuymanie krwawienia i w poniedzialek mam do niego sie udac jesli krwotok minie bedzie mnie badal i tak jak tu ktos wyzej zasugerowal prawdopodobnie peklo cos albo miesniak albo cysta zwazywszy na to,ze czesto po kilka miesiecy nie mialam okresu moze to wlasnie byc to dziekuje wiec za opinie i porady

dlaczego jesteś tak mało odpowiedzialna za swoje zdrowie Przecież te skrzepy są dlatego że jak nie ruszasz się to i tak krew wypływa i tworzy skrzepy a potem wstaniesz to one wychodzą Musi ci ginekolog "skrobnąć " i zobaczyć czy nie masz endometriozy lub jakiś mięśniaków. Ile masz lat ? Jak jesteś już starsza w okresie przed menopauzowym mogą być problemy hormonalne.O tym musi zadecydować ginekolog z hormonów jest lek depo -provera jeżeli sa problemy hormonalne ale pamiętaj że w tym wypadku tylko lekarz ginekolog MUSI orzec Masz napewno anemię i to głęboką dlatego boli cię głowa. Nie zwlekaj z leczeniem !!!!

Gość martynaaaaaaaaaa
dobry doradco dziekuje za twoja opoinie wlasnie tak myslalam ze to moze miesniaki ale nigdy wczesniej nie mialam czegos takiego moje miesiaczki sprowadzaly sie zawsze do boluw podbrzusza byly skape i trwaly nie wiecej jak 3 -4 dni do tego bardzo nieregularne ,nawet po kilka miesiecy nie pokazywaly sie od jakiegos czasu zaobserwowalam u siebe plamiennia potem kilka dni przerwy i dopiero okres.Raz nawe mialam tydzien mocnego krwawienia okolo roku temu.Maz zaobserwowal ze zasypiam po posilkach a nawet w trakcie wiec wyslal mnie do lekarza,niechetnie,ale poszlam okazalo sie ze mam cukier wysoki i niedoczynnosc tarczycy wiec to sprawy hormonow.wW zeszle wakacje dostalam takich zawrotow glowy i wymioty,ze lezalam tydzien jak placek jak tylko ruszylam glowa to od razu wymiotowalam,wiedzialam ze jest cos nie tak,ale jk przeszlo to szczerze nie martwilam sie juz i to byl blad,Ateraz to krwawiennie to jakies nienormalne jakby ktos kran odkrecil.Lat mam 27 wiec o menopalzie raczej nie ma co mowic.