Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiapysia80

Cellulit

Polecane posty

Gość misiapysia80

Cześć Dziewczyny, jak się pozbyc cellulitu? Lato zbliża się wielkimi krokami, a u mnie na udach nie za ciekawie to wygląda//

Gość razorkaa
Podobno ostatni hit to jest podczerwień

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
tak spamerko, podczerwień...

Gość endi77777
A ja słyszałam, ze mozna sobie zrobić balsam kawowy samemu? Zna ktos przepis??

Gość isykja
Można, są strony z tzw. biochemią kosmetyczną, sprzedają różne składniki z których samemu się robi kremy.

Gość razorkaa
Oprócz tego mało węglowodanów i duuuzoooo ruchu :)

Gość endi77777
O dzięki, muszę zgłębić temat. Znajoma mieszka we Włoszech, mówi ze rewelacyjnie działa. I to poza tym fajne, samemu sobie wyprodukowac kosmetyk :D

Gość isykja
Węglowodany to zależy jakie. Cukier, owoce i ciastka czy biały chleb na pewno w odstawkę, razowe pieczywo, razowy makaron, brązowy ryż są Ok.

Gość erykahbad
Kolezanka robi, wiem ze uzywa gotowej bazy kremowej i maceratu z alg. A o co cho z ta podczerwienią?

Gość isykja
Pewnie o kit i wyciaganie kasy jak większośc zabiegów "kosmetycznych"

Gość razorkaa
@ Prawda, ciemne pieczywo w umiarkowanych ilościach :)

Gość isykja
Ech... a człowiek w dobrej wierze odpowiada :o

Gość cubea
Najlepszym sposobem na pozbycie się cellulitu są na pewno zabiegi kosmetyczne. najskuteczniejszym moim zdaniem jest Smooth Shapes. Ostatnio dowiedziałam się o nim trochę więcej w Klinice La Perla. Jest on praktycznie bezbolesny, podczas zabiegu odczuwa się jedynie intensywne ciepło, a po serii takich zabiegów jest całkowicie wolna od skórki pomarańczowej. Dobrze jest również dodatkowo zrobić sobie drenaż limfatyczny. Dzięki temu efekty będą szybciej widoczne.

endi, ja zrobiłam sobie już 2 razy peeling kawowy i skórę już mam gładszą! przepisów w necie znajdziesz masę, ja robię z tego: 8 lub więcej łyżeczek mielonej kawy wysypujemy na sitko, zalewamy wrzątkiem i zaparzamy. Następnie fusy z kawy mieszamy w miseczce z oliwką lub żelem pod prysznic (dowolnie, najlepiej z żelem bezzapachowym). Można dodać szczyptę cynamonu lub dowolnego olejku zapachowego (np. pomarańczowego). Należy nakładać na zwilżona skórę i masować ok. 10 min. (czas masowania jest dowolny). Inna opcja jest taka, że po nałożeniu owijasz się folią i czekasz 30 min., ale tego jeszcze nie próbowałam:)

Do lataaaa piechotąąąą i... bez cellulitu! Ja przynajmniej tak właśnie się wybieram, a i Was z przyjemnością pociągnę za sobą:) Kilka dni temu ruszył pierwszy w sieci blog z 3-miesięcznym kompleksowym programem zwalczania cellulitu: www.jaksiepozbyccellulitu.com Publikuję tam tylko sprawdzone porady, wskazówki, ćwiczenia na smukłą sylwetkę, a przede wszystkim mam dla Was specjalne zaproszenie do współtworzenia wyjątkowego poradnika walki z cellulitem. Dzieląc się swoimi sposobami i doświadczeniami, staniecie się współautorkami opublikowanego za 3 miesiące najlepszego poradnika w Internecie! Serdecznie zapraszam Was na bloga, dziś wpis o podręcznym arsenale w walce z cellulitem. Cell pal!

zadne tam drogie zabiegi...zeby z nich byl efekt to trzeba ich zrobic kilkanascie (co sporo kosztuje) no i potem juz je robic regularnie a malo kto moze sobie na to pozwolic... od dawna dreczyl mnie cellulit, co jakis czas mialam zapal, stosowalam ciagle nowe kosmetyki, robilam sport ale motywacja czesto byla krotka. W tym roku postanowilam naprawde sie wziac. Od dwoch miesiecy zaczelam regularnie uprawiac sport - okolo 2 razy w tygodniu biegi, 2-3 razy w tg zestaw 15 min cwiczen Tamilee Webb na DVD na pupe i niedawno kupilam sobie gabke szorstka do masowania. I wiecie co, efekt naprawde jest niesamowity. Jeszcze widac cellulit ale jest o wiele lepiej, to daje mi motywacje i mam nadzieje ze jak wytrwam i regularnie bede cwiczyc to bedzie jeszcze lepiej. A co do diety to nic sobie nie odmawiam, zaczelam troche wiecej pic wody, bo to wane i staram sie przynajmniej raz dziennie zielona herbate i to wszystko a nie zadne tam cuda. Nawet zadnego kremu nie stosuje - wyprobowalam juz chyba wszystkie dostepne na rynko, od drogiego do taniego - mowie wam nic tam nie pomaga jak ruszyc tylek z kanapy! Pozdrowienia

Powstawaniu cellulitu sprzyjają zaburzenie krążenia żylnego, niepoprawna postawa, nieodpowiednia dieta i siedzący tryb życia. Cellulit nie musi się wiązać z nadmiarem tkanki tłuszczowej. Oczywiście podejmując walkę z tym problemem nie zaszkodzi zmienić dietę na bardziej lekką, czy stosować masaże ujędrniające. Jednak jeśli nasze zabiegi nie przyniosą spodziewanych rezultatów warto sięgnąć po pomoc. W leczeniu najważniejsze jest zastosowanie odpowiedniej terapii np. tzw. mezoterapia, limfodrenaże, wykorzystanie zabiegów z użyciem fal radiowych, masaże, wstrzykiwanie dwutlenku węgla (carboxyterapia).

Gość dolukk
A kto powiedział ze musza to byc drogie zabiegi? Z tego co wiem to jednak teraz mezoterapia nie jest juz jakimś starsznie drogim zabiegiem,zebysmy miały sie zastanawiac czy ja robic czy nie bo zrujnuje nas finansowo.Absolutnie tak nie jest.A wybór takich zabiegów jest naprawde duzy-tu jest fajny artukuł na ten temat http://uroda.onet.pl/twarz-i-cialo/zamiast-implantow-zastrzyk,1,4101091,artykul.html

Oczywiście, że takie zabiegi nie muszą być drogie. Jednak nie warto dać się skusić jedynie ceną. Za zabieg, który wydawał się atrakcyjny cenowo a wykonany przez niedoświadczoną osobę lub w marnych warunkach przyjdzie nam zapłacić później. Szczęście jeśli bez uszczerbku na zdrowiu. Wszyscy chyba znają powiedzenie "Co tanie to drogie". Warto zwrócić uwagę czy zabieg przeprowadzany jest u certyfikowanego lekarza medycyny estetycznej. Lekarza przyjmującego najbliżej naszej okolicy możemy odnaleźć poprzez wyszukiwarkę, tutaj: http://www.certyfikowani.org/lekarze/szukaj.html

Gość Ilonkaaaa 45
Na celulit polecam cała serię skutecznych zabiegów,wybrać można z serwisu www.Frupi.pl tam są zdecydowanie najlepsze okazje z różnych miast Polski,a efekty zadowalające.

Gość agata z.
Ja na cellulit stosuję velasmooth, seria przyjemnych zabiegów w DermaMed we Wrocławiu. Efekty widoczne w expresowym tempie no i do tego centymetrów też ubywa:)

Gość peeneska
heheh potwierdzam - u mnie też działa :) teraz wybieram się na długo wyczekiwany urlop i mogę bez wstydu założyć bikini - jupppi :D:D:D szkoda, że wcześniej nie trafiłam na Velasmooth.

Gość Matysia
Ja też byłam na Veli smooth w Dermamedzie. Ten sprzęt jest cudowny - chciałabym mieć go w domu :D Raz dwa rozprawił się z moim cellulitem na nogach :) Teraz chodzę raz na 3 tygodnie na przypominający zabieg , co by nie stracić już uzyskanych efektów. Ostatnio byłam też na próbnym zabiegu Veli shape - jest mega przyjemny ! Podobno najlepsze efekty są wtedy , kiedy stosuje się je naprzemiennie - raz Vela smooth (na cellulit) i raz Vela shape (na zmiejszenie w obwodzie). Na pewno to sprawdzę i dam znaka jak mi poszło :)

Gość wanddda90
Własnie chyba najlepiej jest zadziałać na cellulit od wewnątrz. Z pewnościa same efekty beda jeszcze lepsze a my latem spokojnie wbijemy sie w strój kąpielowy.