Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka 2011:)

proszę o radę -studia

Polecane posty

jak myślicie czy położnictwo albo pielęgniarstwo to dobry kierunek??? nie chce marketingu,finansów czy filologii:( poradzcie bo lada chwila będę musiała dokonać tego wyboru

Gość jjjjjaaaaakkkkkkaaaaaaa
o matko jak chcesz myć dupy, zakładać pampersy to idź... powiesz facetowi, ze jestes pielegniarka to spieprzy:)

Gość jak chcesz mało zarabiać
jw. to tak

Gość dorapandora84
oj na to pytanie chyba sama musisz sobie odpowiedzieć, poczytaj może o tych zawodach, na pewno są ludzie w sieci którzy się wypowiadają o pozytywnych i negatywnych stronach, jest to ważna decyzja, wiadomo że położnictwo i pielęgniarstwo niesie za sobą szereg wrażeń związanych z fizjonomia ludzką, sama osobiście w życiu bym sie nie zdecydowała na takie kierunki, do tego trzeba miec powołanie

ja właśnie czuję że mam:)o medycynie nawet nie marzę bo jestem słaba z chemii i matury napewno bym nie zdała wiec zostaja te dwa kierunki ale bardziej będę się skłaniać ku połóżnictwu

Gość dorapandora84
a czy jesteś cierpliwą miła i ciepłą osobą? potrafisz słuchac innych? bo to też jest bardzo ważne

wydaJE mi się że tak:)

Gość dorapandora84
to fajnie, oby więcej takich ludzi czujących powołanie a nie tylko kasę, a jak matura? ja jeszcze zdawałam starą, ale to było parę lat temu, akurat tzry dni przed matura zostawił mnie chłopak, byliśmy ze sobą 4 lata, zdradził mnie i miał czelność mi to powiedzieć tuz przed tym ważnym w życiu egzaminem, jakos nie zapanowałam nad soba bo to jednak był dla mnie szmat czasu i bolesna wiadomośc, i tak go uderzyłam z pięści że złamałam sobie ręke, i juz maturkę pisałam w gipsie, cięzko było ale oceny końcowe wszystkie na 4

dorapandora matura w miarę ale ogólnie ok przede mna najwazniejsza jak dla mnie biologia bo ona też bedzie decydowała o przyjeciu mnie na te studia

Gość Puloch
piguły do gazu

Gość dorapandora84
na pewno pójdzie po Twojej myśli i tego Ci życzę, ja nigdy takiego powołania nie miałam, raczej kierunki techniczne na politechnice

Gość wybierz co chcesz
ja studiuje pielegiarstwo i zaluje troche ze nie poszlam na poloznictwo, ale tak pomyslalam, ze na pewno wiecej jest pielegniarek potrzebnych niz poloznych... balam sie ze nie znajde pracy. jestem zadowolona, jestem juz na studiach mgr, mam nadzieje ze znajde gdzies jakas ciekawa prace a praca pielegniarki to nie tylko mycie i podcieranie dup, teraz od tego jest tzw personel bialy - pomoc pielegniarska, chociaz na licencjacie pewnie swoje przejdziesz i w tych sprawach. Mnie to nie zrazilo.

Gość refleksja na dzis
"maturzystka 2011", a ładna jestes? bo poloznictwo i pielegniarstwo sa chuujowo platne, jesli cos takiego wybierzesz to musisz szukac faceta, ktorego utrzymanka bedziesz. no ale zaden facet nie zrobi tego ot tak - zgodzi sie, pod warunkiem, ze bedzie mial czym pochwalic sie przed kumplami, tzn. jesli wygladasz naprawde ekstra, jestes szczupla laska to wtedy mozesz liczyc na to, ze bedziesz utrzymanka...

Gość wybierz co chcesz
wybierz co Ci odpowiada i nie pytaj innych o zdanie, wiadomo ze jak powiesz ze chcesz studiowac pielegniarstwo/poloznictwo kazdy bedzie Ci odradzał, u mnie bylo to samo, duzo osob mowilo ze juz lepsza fizjoterapia... i przez to zaczelam inny kierunek, który swoja droga z musu skonczylam, ale w miedzyczasie zaczelam pielegniarstwo :)

Gość wybierz co chcesz
po za tym po takim kierunku sa lepsze perspektywy niz po socjologii, pedagogice, jakichs kierunkach nauczycielskich, a nawet po marketingu