Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turkus1980

strach przed karmieniem piersia

Polecane posty

Gość milka luflee
powiedzcie mi prosze (nie pouczajcie mnie, bo decyzje juz podjelam), jak to jest z tym karmieniem w szpitalu? ja nie zamierzam karmic piersia, tylko od poczatku planuje mm. Czy w szpitalu moga robic jakies problemy z tego powodu? Czy wystarczy, ze powiem, ze bede karmic mm i koniec tematu?

milka, to zależy na jaki szpital trafisz i na jakie połozne/pilęgniarki. U mnie był nacisk na karmienie piersią, ale nie które babki bez mrugnięcia okiem dawały mi butle a inne się darły i same dobierały się do moich cycków żeby mi udowodnić że moge karmić. Człowek nie dość ze zmęczony to i znerwicowany przez taką "pomoc". Dziś żałuje że nie wziełam swojego mleka i butelki, było by po kłopocie. Zorientuj się jak to wygląda w Twoim szpitalu.

Gość milka luflee
bo tak i już ---> dziekuje za informacje :) tez mysle, ze to zalezy od szpitala. Ja mam wprawdzie jeszcze dosc czasu do rozwiazania ale jak juz to nastapi, to na pewno bede miec swoje mleko i butelki ;)

Gość a co powiecie o mnie
urodziłam córeczkę z rozszczepem wargi i podniebienia a cala ciąże nastawialam się na karmienie choć mój biust jest bardzo mały. Po porodzie doznalam szoku i miałam totalnego doła zamiast cieszyć się nowo narodzonym dzieckiem ja byłam cala spieta w nerwach o to co dalej z nami będzie. W szpitalu dostałam porządny laktator z medeli odciąganie szło mi marnie. W końcu powiedziałam połoznej zeby go zabrały bo więcej leżał na szafce niż przy przy mojej piersi. W domu piersi mi bardzo przybraly ale pokarmu było jak na lekarstwo. Odciągałam po 10 ml i wylewalam bo siostra powiedziała mi ze jeśli jestem cały czas w nerwach to ten pokarm te moje nerwy ma i to wplynie niekorzystnie na dziecko. A i ze pokarm jest przepalony. Nie chciałam karmić. Teraz moja córka jest już po operacji ma 8 miesięcy a ja odczuwam straszny niedosyt macierzyństwa. Nawet kilka dni temu zaczęłam czytać o przypadkach gdzie po długich przerwach kobiety wracały do karmienia i siegnelam po laktator p spróbowałam ale tam nic nie ma. Gdzieś wewnątrz czuje ze musze mieć jeszcze jedno dziecko zeby być całkowicie spełniona jako matka. można pokarm odciągać i w nocy zamiast dawać cyca dać mleko z butelki i nie spędzać całej nocy na karmieniu. Nie zaprzepasc tego. Bo będziesz żałować.

Gość kasiunia
ja jak byłam w szpitalu to u mnie polozne byly okropne typowe matki polki.......ale to jest twoja decyzja i nie maja prawa robic problemu.......zazdroszcze ci ze nie uległas glupimy gadaniom tak jak ja i trzymasz sie swojej decyzji........bo przede mna odstawiania dziecka od piersi aj.............naszczescie nie mam duzo tego mleka i mam nadzieje ze samo sie przepali z czasem......

Gość kasiunia
czy to prawda ze szałwia hamuje laktacje czy to ściema?