Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola80808080

Czym to groziło??? Lekarz konował.

Polecane posty

Gość Ola80808080

Dziewczyny, jestem w szoku. Właśnie wróciłam ze szpitala od kuzynki, która była przekonana że jest w 14 tygodniu ciąży, a dowiedziała się, że płód obumarł w 7 tygodniu. Jej lekarz prowadzący tego nie zauważył i twierdził że wszystko przebiega prawidłowo!!! Była u niego na wizycie w 13 tygodniu, a kilka dni później trafiła do szpitala z krwawieniem. Masakra jakaś, ciemnogród totalny! Słuchajcie, czy któraś z was się orientuje czym mogła grozić taka nieświadomość, że nosi się martwą ciążę przez 7 tygodni? Nie znam się na tym, ale czy to czasem nie mogło się skończyć jakimś zatruciem, zakażeniem? Nie wiem czy kuzynka będzie chciała wyciągać z tego jakieś konsekwencje, póki co jest załamana, ale ja bym chciała wiedzieć czy to przypadkiem nie było wydarzenie poważnie zagrażające zdrowiu czy nawet życiu.

mogło by to grozić zakażeniem organizmu , krwotokiem a w ekstramalnym przypadku nawet śmiercią , słyszałam o podobnym przypadku kiedyś na szczęscie skończyło się dobrze.

Gość Ola80808080
Aż mnie ciarki przeszły, mam nadzieję że tu się wszystko też dobrze skończy. Jeśli jest już po zabiegu to chyba najgorsze ryzyko za nią...

oczywiście po zabiegu już nie ma o czym mowic , słuchaj moja znajoma ostatnio była w takiej sytuacji wiedziała ze jest w ciazy ( testy , testy z krwi) poszła do lekarza cała w emocjach z listą pytań itp. a tu okazuje się ze jest pusty pęcherzyk ciążowy jakis poszerzony jajowód ze to pozamaciczna ze ogólnie nie wiadomo ale gdyby tylko jakies krwawienie lub plamienie sie pojawilo miala dzwonic na pogotowie ! nastepna wizyte miala za tydzien i wtedy miala juz zabieg , takie cos w organizmie grozi nawet sepsą.

Gość Ola80808080
Współczuję, to musi być straszne. A najgorsze jest chyba to że zazwyczaj takie sytuacje przytrafiają się ludziom, którzy od dawna starają się i marzą o dziecku...

ona juz ma akurat synka , no ale zawsze jest to przykre i załamujące . twoja kuzynka na przyszłośc powinna zmienić lekarza skoro temu sie takie wpadki zdarzają.

Gość Ola80808080
Na to akurat nie trudno ją będzie namówić. Aktualnie jest zdania, że ten człowiek w ogóle nie powinien zawodu wykonywać. W szpitalu dowiedziała się, że to jego druga tego typu "wpadka" w ciągu ostatniego roku.

no właśnie to mówi samo za siebie , ehh strach się bać dzisiejszych lekarzy nie wiadomo na kogo się trafi.