Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iaea

Szukam polonisty :)

Polecane posty

Witam :) Czy znalazłby sie ktoś chetny, aby pomóc mi ogarnąc pytania jakie mogą zadawac egzaminatorzy do mojej pracy maturalnej z polskiego? :)

motyw zdrady w literaturze :)

Gość Jaki masz temat?
A jakie lektury?

Gość hzdffnxbsbt
Tez szukam kogos kto sprawdzi czy moja praca do prezentacji jest dobra.

potop, dzieje tristana i izoldy, konrad wallenrod

Gość Kkkknonomollkk
Jak masz na imię? JAKIE BUTY NOSIŁ MOJŻESZ? Jaki z tego moral? Nie czesz się ogórkiem.

Gość juuila122
tak an szybko mogą pytać o temat tzn. -dlaczego wybrałas ten temat/ co do lektur: dlaczego wybrałas dane lektury/jakie kryterium przy ich wyborze stosowałas/po jakie inne lektury mogłaś sięgnąć (czyli w jakich innych występuje motyw zdrady)/jakie dostrzegasz podobieństwa u bohaterów wybranych lektur/ no i już do samej prezentacji dlaczego postawiłaś taką tezę odnośniki do całości wybranych lektur/ twój stosunek do zdrady

Gość Kkkknonomollkk
Mam pytania do Konrada wallenroda bo też mam ta lekturę np pojęcie wallenriodyzm ogólnie to jeszcze pytają np jaki bohater jest dla Ciebie wzorem. Musiałabym przesłuchać nagranie i spisać tu pytania

To i ja zapytam! Literacki obraz miłości! Przedstaw różnorodne jego ujęcie, analizując utwory z różnych epok. Książki z jakich korzystam to: zbrodnia i kara, granica, lalka, nad niemnem. Jakie mogą byc do tego pytania?

Gość M A T U R A
Moze skoro jest tutaj juz polonistka to spytam oto o co pytalam w poprzednim temacie. Pomylilam tylko jedna rzecz. Wiem ze to co powiem wyda wam sie smieszne bo autor byl we fragmencie ale napisalam na maturze ze granica napisala E.Orzeszkowa. Wiem ze to glupie ale.... poza tym cala reszta na maturze jest napisana dobrze na podstawie fragmentow i powiesci granicy. Odejma za to punkt czy nawet nie beda tego sprawdzali?

to jest błąd rzeczowy więc odejmą punkty pewnie

Gość ale się wurwiłam
dlaczego taki temat dlaczego taki dobór lektur z czego korzystałas przy pisaniu pracy czy zgadzasz się z tezą zawart. w prezentacji jakie działanie miała na bohaterów (lalki/zbrodni i kary....) miłość jakie w (lalace/nad niemnem....) oprócz wymienionych przez ciebie w prezentacji są pokazane oblicza miłosci i wiele innych pytan

Gość ale się wurwiłam
rzeczówka nie wezmą tego raczej za kardynalny no chyba ,że w pracy uparcie podkreślałaś kilka razy ze orzeszkowa to autorka granicy

mi sie na maturze chyba tytuł pomylił;p zamiast ,,Gdy tu mój trup''napisałam ,,gdy mój trup'' ;p przynajmniej tak mi sie wydaje ze tak napisałam :D

Gość M A T U R A
A polski i angielski pisemne i ustne są liczone oddzielnie czy razem? nie łączą punktów?

Gość ewcia2412
A do mojej prezentacji: Zdrada jako motyw literacki... Proszę o pomoc :D