Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona glinka

Czy ktoś z was uzywał zielonej glinki? Czy jestescie z niej zadowoleni?Pisac!!!!

Polecane posty

Gość zielona glinka

Wyczytałam dzisiaj w gazecie,że na cere trądzikową bardzo dobra jest glinka zielona..poczyta;lam o niej troche w internecie i niektorzy pisali,że skóra po niej była bardzo podrażniona a niektórzy bardzo sobie ja chwala...czy ktoś z was uzywał zielonej glinki i jest z niej zadowolony?

Gość pianka waniliowa 555
nawet smaczna, nie powiem

Gość zielona glinka
nie chodzi mi o stosowanie wewnętrzne tylko zewnętrzne w formie maseczki..

Gość sedfghjklawsedrftgyhuji
najlepiej to nie jesc smazonego i trzymac sie z dala od kuchni a glinka tez pomaga w ogole to z czasem na spoko przechodzi nie martw sie http://www.youtube.com/watch?v=KHaqkgMgj-E

Gość spoko temacik..
ja kiedys pilam glinke zeilona..takia mentna woda..cera poprawila mi sie i wloski zgestnialy:-)

Gość zielona glinka
a czy jest ktoś kto nakładał zieloną glinkę na twarz? jak czesto powinno sie ja stosowac?

Gość gg545
polecam tą maseczkę, to fakt że bardzo ściąga ale można to przeżyć Czytałam że bardzo dobrze działa w przypadku blizn po trądziku, w tym też celu jej używałam ale bardzo krótko więc nie z własnego doświadczenia mówię o tym rezultacie Ale myślę że można spróbować. Dla mnie minusem jest fakt że jeśli się jej nie wykorzysta w przeciągu kilku dni od otwarcia to zastyga na kamień...i jest już tylko do wyrzucenia. Poza tym wystarcza faktycznie tylko na dwa użycia a nie jest tania, bo dodam że mi nie udało się jej zakupić jedynie za 5zł.....

Gość z drugiej strony...
Właściwie to stosuję ją regularnie co tydzień, to już jest taki mój rytuał. Stosuję ją ponieważ zielona glinka jest polecana do cery tłustej i trądzikowej. Bardzo dobrze oczyszcza skórę, lekko przesusza zmiany trądzikowe. Raczej nie przesusza skóry, dokładnie tego nie wiem ponieważ po jej zmyciu nakładam na twarz diacneal Avene(a on wysusza skórę). Nakładam ją na twarz na 20 minut, kładę się na kanapę i słucham relaksującej mnie muzyki. Czuję się wtedy taka piękna choc przypominam panią Shrek

Gość żabuś_26
fajna, fajna, szybko zasycha na twarzy, lepiej wtedy nie jeść i nie mówić bo pęka mam taką gladka twarz po niej no i dlugo sie nie swieci, zauwazylam tez ze zmniejszaja zaczerwienie, zapach nie jest zbyt piękny no ale w końcu to zielona glinka, najważnieszy jest efekt

Gość pije poranną kawę
Podobnież nie można doprowadzac do wysychania glinki na twarzy? Prawda?

Gość zielona glinka
no bo własnie mam skóre trądzikowął..mam na czole, nosie i brodzie duzo zasórników i Tworzą mi sie potem twrde bolące krostki..ciesze sie tylko,że na policzkach tego nie mam..musze uzywac duzo pudru zeby to zakryc...mam duzo czerwonych plamek po trądziku i strasznie suchą skóre..powiedzcie mi,czy ta zielona glinka w takim razie nadaje sie do mojej cery?

Gość zielona glinka
no włąsnie tez tak słyszałam,ze nie wolno doprowadzic do przesuszenia glinki na twarzy...radzili,ze trzeba połozyc na maseczkę wilgotną chusteczkę i maseczkę pozostawic na 20-30 min.. dodam jeszcze ze co do poprzedniej wypowiedzi,mam sucha skóre i czesto musze używac kremy nawilżające bo inaczej sóra z czoła mi schodzi..moze to dlatego,ze tosuje mydełko antybakteryjne które troche wysusza i maść beznacne,ktora tez bardzo wysusza moja skóre wiec postanowiłam ja odstawic..

Gość f=ja22c
ja chyba uzywałam ale nie pamietam czy była zielona ale taka glinka lero sept czy jakos tak? podrazniała mi brudziła używałam na plecy bo na twarz za mocna chyba nie polecam

Gość f=ja22c
lerosett znaczy

Gość piję poranną kawę
benzacne strasznie wysusza. pamiętam jak byłam nostolatką i miałam delikatny trądzik to mama mi kupila ta masc w aptece. Niczego nieswiadoma stosowalam a pozniej dostatalm wielkich czerwonych plam i skora schodzila platami. Naprawde trzeba uwazac bo mozna sobie krzywde zrobic. Zielona glinke mozna pic? nie wiedzialam :)

Gość zielona glinka
no własnie sama to zauwazyłam.. benzacne sprawia,że owszem trądzik czasem zejdzie,ale pozostawia po sobie czerwone plamy.. no i również skóra schodzi.. a co do picia zielonej glinki to tak:) pisało,że trzeba zróbić to wieczorem,i wypić rano pół godz.przed posiłkiem ale samą wode,bez osadu:) nie wiem jak to działa,kiedy sie pije,ale dla mnie narazie najważniejsze jest teraz pozbyć sie trądziku,który jest bardzo uciążliwy...wiec prosze o opinie co do tej zielonej glinki i czy oczywiscie nadaje sie do mojej cery.. P.S. przepraszam za to,że zjadam literki,ale to efekt szybkiego pisania:)

Gość zielona glinka
up up:)

Gość piję poranną kawę
Niestety nie powiem Ci czy regularne stosowanie daje faktycznie jakies super efekty bo ja stosuje "jak sobie przypomnę o niej". Napewno twarz jest po niej oczyszczona,wygładzona ale czy pomaga zwalczyc trądzik to nie wiem. Myslę ze stosowanie nie zaszkodzi(oczywiscie nie za często).

Gość zielona glinka
a teraz kolejne pytanie: czy przez zastosowaniem zielonej glinki moge użyc mydełka antybakteryjnego? czy raczej umyć twarz ciepła woda przed nałożeniem glinki? P.S. mimo wszytsko prosze dalej pisac swoje opinie na temat zielonej glinki:)

Gość zielona glinka
up

Gość anusika
Glinke zielona zamierzam pic a czerwona i biala nakladac na buzie,jako ze mam cere naczynkowa,trzeba tez pamietac ze glinka nalozona jako maseczka nie moze zaschnac!!!!Najlepiej spryskiwac twarz woda aby temu zapobiec.

Gość anusika
Powiadomie Was o efektach!!