Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna bez perspektyw

mam tylko 200 zl na jedzenie na 20 dni, jak przezyc

Polecane posty

za taka sume? mam jesc zupmki chinskie?:( 200 zl na jedna osobe,mam w domu tylko make, cukier, olej, mnostwo przypraw, klusek, jajka, jogurty, smietana, herbata, kawa ,kasze ,kukurydza groszek fasola w puszce, tunczyk raz, 2 konserwy, ser zolty i nic wiecej:( a i jeszcze 6 skrzydelek zamrozonych i 2 paczki warzyw chinskich plus maly kawalek ryby ....zdechne z glodu:(

Gość nie pierrrdol
tylko pomyśl zamiast zupek chinskich kup warzywa i sama zrób zupy

za 200 zl? toz to grosze....same zupy mam jesc?

Gość studenttttttt
toc daj spokój, to kupa kasy! na chlanie wystarczy, e tam jedzenie. ;P są ważniejsze rzeczy.

Gość studenttttttt
zdechneisz z głodu :O ? Masz kupe żarcia w lodówie. :O

Gość o6709
zrób sałatkę jarzynową,na skrzydełkach zupki lub ziemniaki i skrzydełka smarzone,kupuj chleb i pasztet i dasz radę:) I nie biadol bo jak to ma Ci nie starczyć to ogłoś się gdzieś że umyjesz okna itp.

Gość lkdd
Nic ci nie poradze, bo mam wiecej kasy i nie chce mi sie nad tym zastanawiac. P.S. Wspolczuje!

Gość anastatatazja
No, ale za to schudniesz:D

jakies rady?

Gość asddscdsddvs
kup 10 opakowań warzywa na patelnie z biedronki //1opakowanie 5zł 750g// kup 10 pudełek ryżu kup pudełek soczewicy kup 5 cebul i masz diete na 2 tygodnie... spokojnie starczy

Gość studenttttttt
nie mozesz od kogos pozyczyc?

Gość co za kraj co za kraj!!!
to jest duzo kasy :O tym bardziej ze nie masz pustej lodowki:O wez nie przesadzaj

Gość prowokacja jak nic!!!!!!!!
jw

Gość yghvhbn
nie blaznij sie za 200 zl na jedna osobe to mozesz w 2 mies wyzyc!! chyba nie musisz codzien jesc obiadów z 5 dan! kup wazywa zrób zupe w duzym garnku bedziesz miec na 2 dni. drugie danie ziemnaiki surówka mieso tez majatek nie kosztuja. zamiast kupowac ciastka i slodycze to upiecz jakies ciasto bedzie na 2-3 dni. poza tym jest tyle tanszych sklepów np biedronka ze mozesz zrobic wieksze zakupy i niektore produkty zamrozic!

Gość asddscdsddvs
soczewice ugotuj na patelnie wrzuc cebule i ugotowana soczewice doloz do tego kielbaske i masz:) warzywa podgrzej na patelni przypraw sola pieprzem ugotuj ryz i masz danie przez 2 tyg wytrzymasz:)

jaka prowokacja? chyba kazdy normalny czlowiek zgodzi sie ze mna ze 200 zl to bida

tak zrobie, kupie jakies mieso i zrobie sosy z ryzem a i zupy, najwyzej zrezygnuje z ciasta w tym miesiacu

Gość asddscdsddvs
kmuch cie nakryl pomoge ci:)

Gość gvebaebharbh
już nie przesadzajcie, że 200zł to kupa kasy. 10zł dziennie, a głupia bułka w sklepie kosztuje prawie złotówkę. Z warzyw to tylko mrożonki z biedronki, kiszone ogórki i cebula, bo pomidory, czy papryka są teraz po ponad 10zł/kg. Oczywiście da się przyżyć na chlebie z pasztetem i jakiś chudych zupkach, ale gadanie, że to dużo kasy jest po prostu śmieszne.

Gość gvebaebharbh
chciałabym zobaczyć tego, co 2 miesiące by wyżył za tą zawrotną sumę:D 3,33zł dziennie:D Nawet na chleb i puszkę pasztetu nie starczy:P

Gość pijokkk
zamiast myslec o jedzeniu zaopatrz sie w alkohol za 200zl to jakies 3 litry spirytusu starczy na 2tygodnie

Jedna osoba bez problemu wyżywi się za 200 złotych przez 20 dni, a nawet przez 30. Tylko myśl o tym co kupujesz i planuj posiłki tak żeby wykorzystywać wszystko co kupisz.

Gość ryz z jablkami
jablka w sloiku z lidla sa po 4zl chyba

Gość nooo trochę to mało
wg mnie, ale z drugiej strony masz sporo rzeczy w domu, ja bym z tego kombinowała i dokupowała tylko to co najpilniejsze. Np. kasza czy makaron w najróżniejszych kombinacjach. Jak mieszkałam we Francji to ulubionym przysmakiem dzieci, którymi się zajmowałam był...makaron, takie malutkie muszelki, z łyżką smietany i posypany startym parmezanem albo jakimś innym serem. Mogliby jeść tylko to, a rodzina generalnie opływała w luksusy :D