Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysiak87

Możliwość ciąży?

Polecane posty

Gość mysiak87

Witam Mam takie pytanie, czy możliwe jest bym zaszła w ciążę? Stosuję antykoncepcję hormonalną, wcześniej brałam Novynette, ale teraz zmieniłam na Rigevidon (właśnie skończyłam moje pierwsze opakowanie tych tabsów). Niestety traf chciał, że w tym miesiącu leczyłam się dwu krotnie antybiotykiem - na zapalenie pęcherza Cipronexem oraz na zapalenie pochwy/grzybice Macmirorem. W tym czasie również współżyłam z partnerem, zawsze z prezerwatywą, choć zdarzyło się i bez. Dziś jest 3 dzień od dnia kiedy powinnam dostać okres a tu nic. Jak myślicie? Za wcześnie na test? Czy to w ogóle może być ciąża??

Dlaczego uważasz, że akurat 3 dni temu powinnaś dostać okres?

Gość mysiak87
Ostatnią tabletkę wzięłam w niedziele, zawsze dwa dni po odstawieniu dostawałam okres (powinna być to środa) a dziś sobota a ja nadal nie mam okresu! Nie wiem czy przypadkiem nie jest za wcześnie na test, poza tym jestem po kuracjach antybiotykowych, więc nie wiem. temu zasięgam tutaj porady

Zmieniłaś tabletki, więc nie jest powiedziane, że krwawienie z odstawienia będzie się pojawiało tego samego dnia co przy poprzednich tabletkach. "zawsze z prezerwatywą, choć zdarzyło się i bez." Przeczysz sama sobie, albo zawsze, albo nie zawsze, bo zdarzało się i bez. W którym tygodniu przyjmowania tabletek brałaś antybiotyki? W sumie lepiej zrobić test, kosztuje niewiele, a będziesz miała pewność.

Gość mysiak87
W 2 i 3 tygodniu cyklu, bo w pierwszym odwiedzałam lekarzy. Więc prawdopodobieństwo jest. Zastanawiam się jednak czy na test nie jest za wcześnie??

A potrafisz określić w którym tygodniu był seks bez prezerwatywy?

Gość mysiak87
Jasne. Dwa razy były w ostatnie dni 2 tygodnia a kolejne były już w 3 tygodniu, ale to były również 2 razy