Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Scatman92

Studia zaczone

Polecane posty

Gość Scatman92

Witam! Myślę o studiach prawniczych. Niestety nie zdawałem matury z historii, czy wosu, ani z niczego, co mogłoby mi pomóc w dostaniu się na dzienne studia z tego kierunku. Zastanawiam się nad pójściem na prawo zaoczne na UJ, albo UŚ. Myślicie, że to dobry wybór? W kierunkach technicznych się jakoś nie widzę, mimo, iż lubię matematykę. Słyszałem wiele opinii, że studia zaoczne to papierek za kasę- mam nadzieję jednak, że to tylko stereotyp. Co o tym sądzicie? Jeśli ktoś ma jakieś propozycje z innymi kierunkami studiów, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.

Myślę, że na UJ nawet na zaoczne Cię nie przyjmą bez WOSu czy Historii. Plus Prawo zaoczne na UJ-cie to bodajże 5000 zł za rok, płatne z góry. Tak przynajmniej 3 lata temu było :P

Gość Scatman92
Właśnie na UJ jest teraz jakaś zmiana i na prawo zaoczne przyjmowani są kandydaci wg kolejności zgłoszeń. Kompromitacja totalna dla tej uczelni, ale cóż.;) Aha, informacja sprawdzona i potwierdzona na stronie Uniwersytetu Jagiellońskiego. A kasa to fakt, troche jest... ale myślę, że da się jakoś radę.

Gość w morde jezaaaaaa
o Boże! :( ile ja bym dała żeby sie dostać na UJ 😭

Gość Scatman92
Możesz się dostać, wystarczy mieć 'szybką' myszkę. :)

Gość w morde jezaaaaaa
no ale śmieszne :O serio przyjmują według zgłoszeń?

Gość Scatman92
"Lista rankingowa utworzona zostanie na podstawie kolejności rejestracji wyznaczanych datą i godziną wybrania przez kandydata opcji „Zarejestruj się, zgodnie z harmonogramem rejestracji na studia." Jeśli nadal ktoś nie wierzy, to niech poszuka na necie. Chciałbym jednak wrócić do mojego tematu...:)

Gość gvebaebharbh
jak lubisz matmę, to może ekonomia albo finanse? Mógłbyś się po tym specjalizować w prawie podatkowym, a to zawsze prawo:P

Gość powiem tak wybawieniem dla
ciebie jest to ze nie dostaniesz sie na dzienne ja bylam na dziennym prawie i przepisalam sie na zaoczne dzienne to strata czasu zamiast lapac doswiadczenie ludzie laza na te zajecia i nie moga sie nigdzie zatrudnic bo nie sa dyspozycyjni wszyscy moi znajomi po dziennych narzekaja ze zle wybrali ja zaraz jak tylko przenioslam sie na zaoczne dostalam prace koledzy z dziennych szukali ok 1-2 lata po obronie natomiast wazna rzecza jest ze na prawie pierwszy rok to tylko historia i na bardzo wysokim poziomie takze Twoje braki wyjda w praniu i na pierwszych dwoch sesjach

Gość powiem tak wybawieniem dla
co do perspektyw po prawie wcale nie jest kolorowo wiekszosc zarabia od 1-1,5 tys zl nieliczni znajda cos ekstra praca z reguly w kancelarii a prawnicy sa marnnymi pracodawcami jesli chodzi o wynagrodzenie w jakims osrodku kryzysowym jako ala pranwik badz w urzedzie jak chcesz dalej robic kariere musisz liczyc sie z rocznym wydatkiem rzedu 5-6 tys za aplikacje takze nie dosc ze zarabia sie grosze to i te grosze trzeba wydac na aplikacje srednio kolo 30stki czlowiek ma szanse na samodzielnosc zyciowo-finansowa i zalozenie rodziny czy wyprowadzke z domu

Gość Scatman92
aż tak źle jest z pracą po prawie? Mam znajomego prawnika, który prowadzi własną kancelarię. Nie orientujesz się, ile mógłbym zarobić będąc u niego na stażu?