Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaWyspa

Ludziska help..

Polecane posty

jestem dzis 1 dzien po operacji stawu kolanowego, wczoraj dowiedziałam sie ze jestem zaproszona do siostrzenicy swojego faceta na komunie ( tam też poznam jego rodzine) dwa dni wczesniej pojde jeszcze na tak zwana zapoznawcza kawe do jego siostry by nie czuc sie w dzien komuni zbyt skrepowana. Ale problem widze w tym ze ja nie wiem jak sie ubrac. Moj bedzie ubrany w garniaka a ja? Ja musze miec spodnie przylegajace do skory tzn najlepiej leginsy które beda mi 3mac opatrunek bo kule niestety bede miec przez najbizsze 6 tygodni. Powiedzcie mi dziewczyny czy moge zalozyc leginsy i do tego sukienke badz tez elegancka tunike? Czy bedzie to pasowalo?

Gość Małoszka
To jest tylko komunia, a nie ślub czy jakaś gala. Jesteś w wyjątkowej sytuacji. Masz opatrunek, chorą nogę, więc nikt nie będzie krzywo patrzył, jak przyjdziesz w leginsach i schludnej tunice/bluzce.

Ale ja tych ludzi nie znam. Jego siostre i jej rodzine poznam kilka dni przed komunia, a sama uroczystośc jest na 25 osób. I to jeszcze w restauracji, zreszta chyba teraz juz nikt nie robi komuni w domu. Ale ja tam w sumie nie wiem, nigdy nie byłam bo kuzynostwo wyrosniete juz a swoja miałam 14 lat temu.

Gość Małoszka
To poproś faceta, żeby uprzedził rodzinę. Zresztą ludzie nie są aż takimi snobami chyba, żeby czepiać się stroju... Bez przesady. Będziesz o kulach tak? To wszyscy zwrócą uwagę na nie, a nie na ubiór.

małoszka jeszcze raz dzieki za pomysł, pogadałam z facetem powiedział ze za bardzo sie przejmuje, ze mam sie ubrac tak zeby mi bylo wygodnie przede wszystkim. Zreszta tak jak powiedziałas tj komunia a nie bal sylwestrowy :)