Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tom and jerry

Postanowione: Jak nie zdam matury to wezme sie porzadnie do nauki i za rok

Polecane posty

zdam wszystkie trzy obowiazkowe przedmioty na poziomie rozszerzonym + dwa dodatkowe na takim samym poziomie. Myslicie ze to dobry pomysl?

Gość dobry.....
.

Jak będziesz żył w przekonaniu, że nie zadasz to na pewno czeka cie poprawka. Nie zakładaj z góry pesymistycznej wersji i bądź dobrej myśli;p.

Gość Myślę, żebyś
się lepiej wzięła porządnie za siebie i nie stawiała sobie aż tak dużych wymagań. Bo nieważne co byś robiła, to w ciągu roku nie nadrobisz kilku lat. Po prostu się przyłóż i zdaj je na podstawowym.

A co mam zrobic w mojej sytuacji. Pisalam tutaj o pomylce w wypracowaniu na maturze z jezyka polskiego, wszyscy stwierdzili ze pomylka Orzeszkowej z Nalkowska to blad rzeczowy, a ja sie sama zastanawiam czy to nie jest przypadkiem blad kardynalny. Jesli chodzi o matematyke to tutaj jestem pewna tylko 10 zadan a przy reszcie to nawet nie wiem czy dobrze strzelilam. Z angielskiego rowniez juz nie pamietam co zaznaczylam i na koniec w liscie z angielskiego napisalam tylko 50 slow i jeszcze to 7 zadanie zrobilam, ale tam tylko troche informacji przekazalam. Zastanawiam sie nawet czy isc w tym tygodniu na matury ustna????

Gość gvebaebharbh
przeciez pomylenie nazwyska autora to błąd rzeczowy:) Błąd kardynalny sugeruje, ze nie czytałaś utworu wcale, a przecież mogłaś przeczyatć i zapomnieć kto napisał, mi się tak czasem zdarza. Na bank błąd rzeczowy:)

To moze przynajmnie polski zdalam bo wykazalam sie cala znajomoscia lektury , czytanie ze zrozumieniem patrzylam to rowniez mi jakos poszlo. To moze wykaze sie przynajmniej na przedmiotach ustnych. By za rok miec tylko matme i angola. A nie wiecie przypadkiem czy jesli w ogloszeniu troche napisalam to dostane jakies punkty? w liscie napisalam tylko 50 slow ale przekazalam jakas informacje to tez cos dostane za to?

To na 100% błąd rzeczowy. Pisałam Ci już. :O Co do listu, to wiem, że od 50% słów sprawdzaja, wiec jak napisałam połowe wymaganych to sprawdzą, tylko ileś tam punktów odpadnie.

Co do poprawki, to w tym roku poprawiać możesz tylko jeżeli nie zaliczyłaś jednego przedmiotu. Chyba, że coś się zmieniło w przepisach.

No wlasnie. Nam nauczyciel mowil ze list sprawdzaja od 30 slowek, glownie chodzi oto w tym by przekazac jakas informacje. Jesli chodzi o ogloszenie to tez istotne jest przekazanie informacji i nie ma tutaj znaczenia ilosc slowek.

Nic nie szkodzi, moze wybiore sie na ustne by miec tylko dwa przedmioty za rok do zdawania, ewentualnie jakby mi sie z angielskim udalo to w sierpniu bede miala matematyke.

Nie świruj z angielskim, ja byłam straszna noga z angielskiego, modliłam się o 30%, a jakimś cudem naliczyli mi prawie 70, chyba że się pomylili. :classic_cool:

Chciałabym miec z angielskiego chociaż 30% by nie muc matme poprawiac w sierpniu, chyba że tutaj też mi się udało.

Gość 30% to jest szczyt twoich
marzeń? wstyd i hańba