Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paciolek

termometr owulacyjny?

Polecane posty

Gość Paciolek

Witam, Mam 19 lat. Współżycie zaczęłam niedawno i nie jest ono zbytnio regularne i częste (tzn raz na miesiąc,dwa lub nawet na trzy). Chciałam zacząć stosować jakaś formę antykoncepcji tylko mam z tym problem. Uznałam, że tabletki i inne tego typu rzeczy nie wchodzą w grę. Nie chce ładowac w siebie hormonów już w tym wieku bo wiem, że mogę miec póżniej problem z zajściem w ciążę a chcę miec dzieci w przyszłości. Do tej pory z moim chłopakiem stosowaliśmy tylko prezerwatywy ale boję się przerwania albo zsunięcia (żadkie ale możliwe). Szukałam innej metody np jakichś maści albo pianek czy tabletek dopochwowych jednak nic takiego dostępnego w Polsce nie znalałam (byc może żle szukam?). Znalazłam za to ostatnio termometr owulacyjny. Czytałam informacje na ten temat i spodobał mi się ten sposób. Problem w tym że to dośc drogi sprzęt (pearly) Więc mam pytanie czy któras z Was posiada coś działające na tej samej zasadzie ale w przyzwoitej cenie. Zależy mi na tym aby termometr po za tym że mierzy temperaturę pokazywał mi kiedy mam dni płodne. Jeżeli znacie inna ciekawą metodę to z przyjemnością posłucham rad bardziej doświadczonych koleżanek ;) . Ps: przepraszam za błędy oraz jeśli temat już był. Proszę o sensowne rady.

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
kto Ci powiedzial, ze jesli bedziesz brala tabletki to bedziesz miala pozniej problem z zajsciem w ciaze?

Gość Paciolek
czytałam gdzieś, po za tym nie chcę się faszerowac teraz hormonami bo po co skoro uprawiam seks sporadycznie. Wolę metody które nie ingeruja tak bardzo w moje ciało

wiec pozostan przy prezerwatywie, jest tak samo skuteczna jak metoda objawowo-termiczna, a duzo latwiejsza w uzyciu istnieja stosunkowo tanie termometry owulacyjne, ale nie pokazuja dni plodnych i nieplodnych, a jedynie temperature, musialabys sama robic wykres temperatury, dodatkowo dobrze by bylo obserwowac sluz i inne reakcje twojego organizmu wystepujace w roznych momentach cyklu

Gość Paciolek
naprawde nie ma czegoś tanszego o podobnych zasadach? Nie mówie tutaj o 200 zł bo to stanowczo za mało (tzn taki mi się wydaje) ale ponad 1000 to zdecydowanie za dużo jak na moją kieszeń

dawno sie nie interesowalam, ale kiedys tylko jedna firma to produkowala i pearly to byla najtansza wersja, poszukaj na allegro i ebay'u, ale watpie zebys cos znalazla, bo pewnie maja patent

tylko nie wpisuj termometr owulacyjny, bo to co innego; termometr owulacyjny to zwykly termometr z dokladniejsza skala

Gość Paciolek
szukam już od jakiegos czasu i nie mogę nic znalesc. Może jakas inna metoda? Boję się polegac tylko na prezerwatywach. Mam zdecydowanie za małe doświadczenie w tych sprawach

Gość Paciolek
dziękuję za odpowiedz ;) skupie się teraz na odszukaniu tych urządzeń dostępnych w Polsce. Może znajdę cos dla siebie. Mam chociaż taką nadzieję

Gość Paciolek
Czytałam o tych globulkach z tym że kobiety wypowiadały się o tym mało pochlebnie dlatego zrezygnowałam

Gość Paciolek
Może któraś z Was stosowała?

Gość zapałka123
Mi w niczym nie przeszkadzały. Kochałam się nawet w owulację i nie byłam w ciąży.

Gość Paciolek
czytałam ze się pienią, to prawda? Gdzie je kupiłas? Ile kosztują?

Gość zapałka123
Kupiłam w aptece, chyba za 17 zł. W opakowaniu jest ich chyba 6. One się rozpuszczają, ja w środku nic nie czułam. Jedynie partner miał jakiś dyskomfort estetyczny, że takie białe i zostaje wiadomo na czym ;)

Gość Paciolek
heh ;) cena bardzo dobra widzę a stosowałas cos oprócz tego czy zaufałas samym głobulka?

Gość zapałka123
Tylko globulki, chociaż wcześniej czytałam opinie na ich temat i wiedziałam, jaka jest skuteczność w skali Pearla.

Gość Paciolek
Ja czytałam o tym dośc dawno przyznam ale z tego co pamiętam to skutecznośc jest dosc niska. Ja strasznie się boje wpadki popimo tego że prezertawywy mają dużą skutecznośc

Gość cat09876
Hej, ja też nie chciałam stosować tabletek, globulki są "niefajne", niewygodne w użyciu więc została mi tylko właściwie naturalna antykoncepcja. Używam już kilka mcy CycloTestu 2Plus. W porównaniu z innymi, ma przystępną cenę, teraz chyba nawet jest tańszy ciut niż jak ja kupowałam, max 800zł. Skuteczność ma taką jak hormony, ale nic we mnie nie ingeruje, bo nie chciałabym mieć później jakiś ew. skutków ubocznych. Bardzo u mnie się sprawdza Cyclotest, nie biorę pod uwagę żadnej wpadki, wystarczy, że mierzę temp raz dziennie i już :) Pozdrawiam :D

Gość Paciolek
Mam jeszcze pytanie. Czy do używania takiego urządzenia wymagany jest regularny cykl? tzn np bite 28 dni i nigdy ani dnia dłużej lub krócej?

Gość cat09876
No coś Ty, tak to mogłoby to używać w sumie niewiele kobiet. Wszystko się dostosowuje do Twojej długości cyklu, ja mam np. bardzo nieregularne i się sprawdza.

Gość no coz...
sprobuj Cyclotest, jest o wiele tansze niz pearl i lady comp, a tak samo skuteczne, jak nie bardziej

Gość henal
Komputery cyklu są naprawdę pomocne, ale jak chce się wydać mniej pieniążków to może tester owu? Słyszłam ostatnio o Afrodycie na ślinę :)

Gość alinka malinka
Ja właśnie mam ten cyclotest. Jeśli o cenę to i tak się to zwróci po czasie. Tabletki przecież też kosztują ;/ i w ciągu roku mało nie wychodzi. A z Cyclotestu jestem zadowolona ma wysoką skuteczność. Stosuję kilka miesięcy i w ciążę nie zaszłam (nie staram się)

Gość henal
A sama z ciekawości kupiłam ten mini mikroskop. I muszę powiedzieć, że jestem zadowolona. Super sprawa nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :)

Gość anna

Dla tych co starają się o dziecko zachęcam, by skorzystać z testu Ovu Control, który pozwala wyznaczyć dni płodne. W moim przypadku bardzo dobrze się sprawdził, wyznaczenie dni płodnych było bardzo dokładne, zdecydowanie mogę polecić.