Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kahorra

Wstydliwy problem :-(

Polecane posty

Gość Kahorra

Jestem w ciąży ostatnio zaobserwowałam dziwną i niestety dość przypadłość-zaczęłam odczuwać pewien dyskomfort podczas siadania czy wstawania w okolicy odbytu oraz wyczuwalne zgrubienie w tym miejscu jest to dość bolesne przy ucisku sprawia wrażenie jakby jakiejś narośli bardzo się tym martwię a na wizytę u lekarza muszę jeszcze zaczekać pomóżcie co to może być?

Gość no jak to co ?
przecież to hemoroidy! Taki urok ciąży. Po porodzie będzie jeszcze bardziej dokuczliwe, ale wtedy można to potraktowac kremem albo użyć czopki.

Gość Malaj23
To są hemoroidy. Przy pierwszej ciąży mi się zrobiły, bardzo bolały po porodzie. Pomogły czopki.

Gość si si
zwykly hemoroid :( niestety, wiele kobiet w ciazy dotyka ten problem...nie pociesze cie, bo po porodzie z hemoroidem bedzie raczej gorzej, ale przy odrobinie szczescia moze sie lekko wchlonie i nie bedzie taki uciazliwy..

Gość Ja jestem Patrycja :)
no to niestety hemoroidy

Gość hemoroidy...
sa masci w aptece ktore ozesz stosowac na to w ciazy. po ciazy bedzie lepiej:)

Gość Ja jestem Patrycja :)
tyle że sam poród może ten problem znacznie pogłębić

Gość Kahorra
Dziękuję za odpowiedzi to moja druga ciąża wcześniej nic takiego nie miałam więc nie skojarzyłam. No to mam przechlapane :-( co za ironia losu zaniedługo rodzę i musiało mi się to przytrafić. Da się tego jakoś skutecznie pozbyć?

Gość gryczka
Nie ironia losu tylko fizjologia - wielu kobietom w późnej ciązy się to przytrafia. Na ten moment to chyba tylko środki łagodzące dyskomfort pozostają (jakieś maści) - najlepiej zapytaj jednak lekarza, bo w ciąży chyba nie wszystkie wolno stosować. Po porodzie może same znikną a jak nie to można je usuwać operacyjnie.