Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssasasdraa

witamina D3 pytanie!!!

Polecane posty

Gość ssasasdraa

mamy karmiace butla czy dajecie dziecom witamine D3?????

Gość ssasasdraa
??

Gość ssasasdraa
a od poczatku na butli????

dawajcie dzieciom ta witamine d 3 , moja corka dostawala jedna kropelke raz dziennie jak byla niemowlaczkiem , potem ze 2 miesiace pred tym jka zaczela wstawac lekarka kazala przestac dawac bo nie trezba, wiec ja niedawalam, mala zaczela chodzic i nozki zaczely sie krzywic bo brakowalo witaminy d 3 , tak mi pozniej ortpeda powiedzial

Gość kkkooiiik
moje dziecko karmione butelka bierze 1 krople wit d3

a u nas nie każą podawać bo mówią że w mleku jest tyle starczy

Gość ktoryyyyasiaaa
moja jest od poczatku na butli i daje jej jedna krople d3 w kapsulce jednakze lekarka stwierdzila, ze "ma miekka glowke" tak sie wyrazila i kazala jeszcze dawac jedna lyzeczke dziennie calcium ...... w mleku modyfikowanym jest ta witamina wie3.... nie wiem czy to nie przesada! w nast. tyg. mam wizyte u innego pediatry wiec go zapytam i skonsultuje, poki co pytam sie tu na forum ...

Gość kkkooiiik
czasami wit w mleku nie wystarcza i nawet jesli dodatkowo podajesz 1 krople.kazde dziecko jest inne,córka mojej kolezanki tez jest na butli i bierze 2 krople d3

Do 2 roku życia należy podawać dzieciom wit. D, nawet tym na butli od początku, ale oczywiście ostateczne zdanie ma lekarz, który zna dzieciątko.

campari- pewnie mieszkasz w UK?? Tam faktycznie lekarze nie dają wit. D a skutki są potem takie, że do przychodni, w której pracuję, przychodzą matki z dziećmi mieszkającymi w UK i każde z tych dzieci ma niestety krzywicę.

Gość do olciafasolcia....
niekoniecznie, u nas w polsce moze byc tak samo poniewaz mleka modyfikowane czesto sa wzbogacane w witamine D3 i czesto rowniez dzieje sie tak ze jest przedawkowanie bo dzieci dostaja ta z mleka + dodatkowa w kropelkach

Oczywiście, zgadzam sie, dlatego napisałam, że ostateczne zdanie należy do lekarza. A z lekarzami z UK chodziło mi tylko o to, że oni od początku nie dają dzieciom wit. D ani tym na butli, ani tym na mleku matki.

ja w irlandi trochę się dziwiłam bo tu rzadko słonce świeci to wiadomo mało wit d3 ale jak kazali co zrobić

Dziecko powinno dostawać witaminę 3D!!!! Pomijając takie pory roku jak lato, wtedy kiedy jest słonecznie, w każde inne pory roku musi dostawać witaminę 3D. Witamina 3D nie zaszkodzi. mi tak powiedział pediatra mojej córki. Poza tym Witamina 3D nie ma nic wspólnego z rodzajem karmienia dziecka. Pewnie pomyliłaś z witaminą K, której sie nie podaje gdy sie karmi piersia.

Podawałam od urodzenia w kapsułkach wit d. Córka urodziła się we wrześniu 2009 r, Latem przestałam. Córka zaczęła chodzić i nóżki się wykrzywiły. Zalecenie podawać dalej. Jedena lekarka kazała co 2/3 dni , inna codziennie. Podawałam co 2/3dni w bardzo słoneczne dni, teraz znowu podaje codziennie. Ortopeda zalecił buciki profilowane i wit D codziennie. Nózki się ślicznie wyprostowały. Gdybym podawała codziennie być może tego by nie było, nie wiem. Róznica jest jeszcze taka że ja karmiłam piersią do 19 mc, ale córka jadła też kaszki na mleku mod w których tez jest wit d3.

Gość do olciafasolcia....
tutaj pani źle mówi ..wrozka chrzestna, mozna przedawkowac witamine D i co najgorsze prowadzi do zatrucia organizmu. studiuje dietetyke i wiem o takich rzeczach. takze prosze mi nie mowic ze sie pomylilam :)

mi pediatra i ortopeda kazał podawać 1 kroplę do 2 roku życia!!! DLA CZEGO NIEKTÓRE Z WAS NIE DAJĄ LUB PRZESTAŁY???? MÓJ SYNIO MA 20 MIESIECY

Gość MartynaT4668
Korzystaliście z leku o nazwie D3 Witamina? Bo wyszukiwałam danych dotyczących tego leku i postanowiłam Was zapytać. Może możecie cokolwiek powiedzieć mi o tym produkcie? Jest sens go kupować, znacie jakieś zamienniki? Tutaj jest trochę komentarzy o D3 Witamina: http://www.listalekow.pl/d3-witamina/ - myślicie, że to rzetelne informacje? Nie chciałabym się rozczarować i wydać bezsensownie pieniążki, dlatego mam nadzieję, że coś mi doradzicie. Dzięki za wszelkie porady.