Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama dwojeczki

Czy to bedzie nietaktowne?

Polecane posty

Za tydzien mam termin porodu. Mam juz synka (1,5 roku) i tesciowa postanowila przyjechac mi pomoc. Jestem jej bardzo wdzieczna, ma zostac do porodu i te kilka dni po. Mi juz jest ciezko znosic i wnosic po schodach synka gdy idziemy na spacer, czy wysadzac go na nocnik albo wsadzac do krzeselka do karmienia. Brzuch mam juz olbrzymi. No i tesciowa ma mi wlasnie w tym pomoc, chodzic z malym na spacery, bawic sie itp. Ja ogolnie jestem w dobrej kondycji tylko wiadomo, opieka nad 1,5 roczniakiem jest wymagajaca ;) I tak sie zastanawiam czy moglabym jakiegos dnia sie wyrwac do centrum handlowego i w odwiedziny do kolezanki. Chodzi o to ze z nia po porodzie raczej nie dam rady sie spotkac a dos klepu chcialam pojechac kupic cos dla synka w prezencie od nowonarodzonej siostry. To bedzie wielki nietakt jak pojade i tesciowa bedzie sie zajmowac synkiem? Bo w koncu przyjezdza bo mi jest ciezko. Czy powinnam siedziec w domu?

Nie no, bez przesady - teściowa chyba właśnie po to przyjeżdża żebyś Ty mogła np.: wyjść coś załatwić i nie taszczyć ze sobą dziecka bo i tak jest Ci już ciężko. Myślę, że z powodzeniem możesz, a nawet powinnaś iść. Teściowa powinna być zadowolona, że jej pomoc naprawdę się przyda!

No mi tak troche głupio ale pewnie masz racje Z kolei maz twierdzi zebym nie jechala bo na pewno zaczne rodzic na miescie ;) Na szczescie kolezanka mieszka tuz przy szpitalu w ktorym chce rodzic wiec najwyzej prosto od niej pomaszeruje na porodowke :D

Gość jeżeli teściowa oferuje Ci
pomoc to korzystaj!!! Musisz też dbać o siebie, żeby mieć siłę do wychowania dzieci. Życie to nie tylko dzieci...

Oczywiście, po prostu zapytaj teściowej przed wyjściem czy zostanie z małym i czy nie ma nic przeciwko... skoro przyjeżdża pomóc to chyba nie macie złych układów. Pewnie nie będzie miała nic przeciwko tylko wypada z nią to uzgodnić. A co do rodzenia na mieście- ja wstałam 2,5 tyg przed terminem i dopiero wtedy mogłam wyjść na spacer i zakupy. Zakładam że Ty też już masz spakowaną w domu torbę do szpitala, więc nawet jeśli faktycznie zaczniesz rodzić na mieście- to po prostu pojedziesz do szpitala a torbę ktoś dowiezie. Noś tylko ze sobą kartę ciąży i badanie na grupę krwi, no i najlepiej kasę na taksówkę. Porody bywają i 2 tyg po terminie- też przez 3 tyg z domu nie wyjdziesz?