Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

serca bicie

Szukam prostej książki kucharskiej-dla początkujących;)

Polecane posty

Dziewczyny szukam jakiejś dobrej książki kucharskiej. W której będa proste przepisy. Taka w której bedzie wszystko łatwo napisane, jestem początkująca:P

Gość szybkoooo
"nastolatki gotują"-serio-to bardzo stara książka,ale może są nowe wydania,albo w antykwariacie? ja od tego zaczynałam,bo tam oprócz przepisów jest napisane dlaczego właśnie tak się robi i w tej kolejności-czasem po nią jeszcze sięgam,a moi nastoletni synowie się śmieją :-)

Gość ech byla kiedys genialna
ksiazak Dla samotnych i zakochanych, wszystko łopatologicznie. Ale ona była na siermiezne, głebooko PRLowskie czasy, wiec jej pewno dawno nie wznawiali

Gość na szybciora
te stare ksiazki sa badzo fajne, ale wtedy nie bylo nic w sklepach w porownaniu do teraz, wiec przepisy sa dosc nudne, nie ma za wielu przypraw i roznowrodnych warzyw. ale na tyle na ile to sa genialne.

Ja mam w domu Nastolatki gotuja i ta mega gruba ksiege Kuchnia P:olska :) Ale nie uzywam leza w dolmu i kurzem sie pokrywaja jak kto chce moge odac albo za grosze sprzedac

Gość Ecoola
nie kupuj ksiązek. ja jestem mloda panią domu , jeszcze przed slubem nakupilam chybaz 5 róznych i ani razu nic nie gotowalam z nich. Polecam Ci stronę wielkiezarcie.pl i tam sa opinie o róznych daniach i ciatsach. wszytsko sie udaje, naprawdę

Ja tez korzystam z roznych portali- najrzadziej z przepisow w najrozniejszych gazetachh nawet typu z zycia wziete :D sa tam nawet calkiem fajne kiedys trafilam na poledwiczke z pomiodorami i kurkami rewelacja z przepisow znajomych niekiedy z ksiazek kucharskich ale takich trosxzke hmm "'specyficznych""

Dzieki dziewczyny za odzew;) Może i macie racje,ze nie warto kupować ksiązek kucharskich. Ja sobie pomyslałam,ze bedzie mi łatwiej sięgac do ksiazki,bo tam jest zebrane wszystko w kupie,a takto trzeba tracic czas na przegladanie roznych stronek.ale chyba zaczne, bo przegladajac forum zauważyłam fajne topiki,macie może jakies ulubione? gdzie są jakieś proste i fajne przepisy? czekam na odzew

Gość gość
Dla początkujących? Moim zdaniem ta pozycja jest naprawdę dobra: http://www.interaktywna.pl/styl-zycia/kuchnia/robert-sowa-w-nowej-ksiazce-chcialem-pokazac-ze-szefowie-kuchni-moga-gotowac-takze-dla-normalnych-ludzi/ "Każdy przepis w książce opatrzony jest symbolami, które informują o poziomie trudności oraz czasie potrzebnym na przygotowanie dania, zdjęciami przedstawiającymi kolejne etapy przygotowania potraw oraz zawierającymi propozycje ich podania"

Gość pajkon

Patrzcie tutaj - livro.pl/dziewczyny-z-wypiekami-nagat-malgorzata-sku1223200259.html

Jest znakomita i w sumie to chyba najlepsza książka o wypiekach, jaką przerabiałam. Zresztą - przecież nie przypadkiem to dostało bestsellera, prawda?