Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość typkatastroficzny

Zarządzanie to gówno!!!

Polecane posty

Gość typkatastroficzny

Ludzie studiuje zarządzanie 1 rok bo myślałem że zarejestruję jakąś działalność po tych studiach i będę jakiś biznesik prowadził ale tak różowo to chyba nie wygląda... Przytłaczają mnie opinie innych o zarządzaniu i liczba absolwentów. Jestem stary jak na studenta 1 roku, mam 22 lata skończone w tym roku, jak myślicie za późno na zmianę studiów? Kończyłem technikum po tym przez rok pracowałem, miałem staż w urzędzie, co robić? Zarządzanie mnie rozczarowuje, może jakiś kierunek techniczny? Tylko że musiałbym matmę nadrabiać bo tępy jestem;( Właściwie miałem na zarządzaniu całki macierze, pochodne uczyłem się i to rozumiem ale wiele rzeczy ze szkoły średniej zapomniałem. Co robić? Kończyć zarządzanie i próbować sił w biznesie własnym czy zmienić studia na coś innego?

Gość z taką interpunkcją
??? :O

Gość typkatastroficzny
ale mam wrażenie że zarządzanie nie daję żadnych KONKRETNYCH umiejętności ani wiedzy... Kur..wa nie wiem co robić a czas leci.

Gość Po wiedzę do biblioteki
A po goowno wart papierek do uczelni.

Gość typkatastroficzny
na początek yebać zarobki, ale zarządzanie da mi robotę w zawodzie? Czy już mogę CV do McDonalda wysyłać;D? Może jakaś ciekawa podyplomówka.

Gość typkatastroficzny
a co myślicie o tym aby zrobić licencjat z zarządzania, mgr z ekonomii jakąś ciekawą podyplomówkę, kilka latek doświadczenia i nauki i zakładać biuro konsultingowe? zakładając że była by kasa na start? Takie rodzaje działalności są opłacalne? Ciężko na rynku się utrzymać?

sos nie bądź taki uprzedzony do studiowania, zgadzam się z tym, ze większość kierunki wybiera bezmyślnie, ale fakt zarządzanie to taka pedagogika, tyle że w formie bardziej profesjonalnej 🖐️

Gość typkatastroficzny
No wiedzą właśnie wynikająca z kilku lat doświadczenia, przyjmijmy hipotetycznie;D wiedza z uczelni oraz z ekonomii ewentualnie finansów mgr, no i dokształcanie się, kursy. Nie znam się ale może takie biuro doradzające odnośnie zarządzania, projekty, analizy, może jakiś marketing, badania rynku. Przecież uczelnie są po to aby czegoś nauczyć czy się mylę?

Gość typkatastroficzny
generalnie chodzi mi o to że zrobienie licencjatu z zarządzania a potem mgr z finansów LUB ekonomii i do tego jakaś podyplomówka. Czy takie wykształcenie daje mi wiedzę żeby pracować w doradztwie? Jeśli nie to polski system szkolnictwa wyższego jest c.hu.j warty.

Gość typkatastroficzny
Przyjmijmy że jadę do Anglii i mam robotę, przez kilka lat żyje o chlebie i wodzie, wracam mam kapitał i zakładam może nawet by ludzi zatrudnić albo samemu robić. Właśnie nad takim czymś myślę. ciekaw jestem czy ma to szanse wypalić.

Gość typkatastroficzny
no trochę poźno, ale w sumie do otworzenia takiej działalności chyba niewiele trzeba kapitału, wynająć lokal i duperele biurowe, przecież produktem jest praca umysłowa, to nie firma produkcyjna gdzie potrzebne są maszyny itd.

Gość kr[kr[k
ale co to znaczy że studiujesz zarządzanie czy ekonomie - to nic nie mówi bo ważna jest spec i tak ja na ekonomii miałam spec rachunkowość i na zarządzaniu magisterce też spec rachunkowość i właściwiw wszystko kręciło sie wokół prawa gł. podatkowego i cywilnego i oczywiscie rachunkowość, sprawozdawcfzość, analiza ekon, statystyka matematyczna i takie tam, ale były osoby co na tych kierunkach studiowały np. jakieś zarządzanie jakoscia, jakies inne rzeczy i to jest inna bajka zupełnie- ja po swoich studiach nie narzekam ale napisz konkretnie co ty na tym zarządzaniu studiujesz?

Gość typkatastroficzny
Ja jestem dopiero na 1 roku, teraz mam przedmioty takie ogólne, nic nie dające, może później będzie lepiej. Mam informatyczne wsparcie biznesu, makroekonomia, prawo, zachowania organizacyjne, podstawy zarządzania, matma. Na drugim roku i na trzecim mam mieć te bardziej specjalistyczne jak controling, zarządzanie projektami, prowadzenie firmy symulacyjnej, zarządzanie zasobami ludzkimi. Specjalizacje mam trochę denne bo mam eurobiznes, zarządzania innowacjami, oraz obsługa graniczna, jako że studiuje we wschodniej Polsce.

Gość gggfdd
odnosnie zarzadzania, skonczylam licencjat z zarzadzanie. Kierunek dość trudnyu bo matematyczny. Teraz studiuje ekonomie magisterska i pracuje w biurze rachunkowym i jest oki.

Gość informatyczka
idz na budownictwo, po tym jest kasa, ale trzeba cos matme kumac

Gość typkatastroficzny
matmę musiałbym nadrabiać ale bym sobie poradził ale gorzej z chemią i fizą, ale wielu mówi że budownictwo bez uprawnień jest gówniane