Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nieempatyczny bruno

miłość i zdrada

Polecane posty

Witam. Sprawa jest prosta do wyjaśnienia, emocjonalnie przerastająca mnie niestety. Mam 29lat, jestem z dużo młodszą dziewczyną,ale kocham była kobietę. Problem w tym,że z tą byłą rozstałem się z własnej chęci- dziewczyna zła była ogólnie, ale niesmowicie pociągająca, przede wszystkim swoją inteligencją. Kochałem ją i kocham, ale nasze życie nie miało żadnego związku z ogólnie pojętą "codziennością" i "normalnym, ustatkowanym egzystowaniem". Rozstawaliśmy się kilka razy.Wracaliśmy po krótkim czasie. Postanowiłem poukładać sobie wszystko od nowa. Dziewczyna, z którą jestem stała się spełnieniem marzeń o spokojnym życiu.Niestety nie pociąga mnie na żadnym polu tak jak Była.Po roku tego związku spotkałem się z Byłą przypadkiem.Wyznaliśmy sobie miłość, no i poszliśmy do łóżka. Przyznałem się do tego dziewczynie.Wybaczyła mi zdradę i wszystko znów toczyło sie "męcząco" spokojnie. Całkiem niedawno spotkałem się znów z Byłą i znów czuliśmy te iskrzące uczucia.Umówiliśmy sie,że niepójdziemy do łóżka, ale oboje jesteśmy pewni,że sie KOCHAMY. Od tego czasu chcę rozstać się z dziewczyną, jednakże rozsądek podpowiada mi,żeby zniszczyć w sobie tamte uczucia i mimo wszystko budować obecny związek. Pisałem w bardzo dużym skrócie i bez emocji. Zdaję sobie sprawę jakim jestem draniem, ale nie umiem uciec od tragicznej miłości i jednocześnie bronić się przed rozsądkiem.

Gość lluvia de sol
W tym ustatkowanym i rozsądnym związku będzie ci zawsze niewygodnie. :)

Gość dbewhjhcjnds
ciężka sprawa. rozsądek podpowiada bezpieczny związek. ale jeśli nie kochasz jej, to prędzej czy później bedziesz miał po dziurki w nosie tego. Z poprzednią przezyles burzliwe chwile, ale była i jest nadal miłość. Najuczciwiej bedzie jesli odejdziesz od obecnej (ona nie zasługuje na takie traktowanie) i albo wrócisz do poprzedniej, albo pobędziesz sam i dojrzejesz do poważnego związku. Ale ja bym jeszcze spróbowała z ta co ją kochasz.

Gość dbewhjhcjnds
czyli rozumiem ze zdradziłeś skoro wiesz?