Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mmmeeeee

Jaki kierunek studiów najlepiej wybrać?? UKW Bydgoszcz Proszę pomóż!

Polecane posty

Gość mała mmmeeeee

Wybieram się na UKW w Bydgoszczy. Nie wiem na jaki kierunek się zdecydować, bardzo zależy mi na psychologii ale równie ciężko jest się dostać. Do wyboru pozostawiłam sobie jeszcze turystyke, dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Który z tych trzech kierunków najlepiej wybrać? Po któym najszybciej znajdę pracę, który jest ciekawszy i który pozwoli mi rozwinąć skrzyła po uzyskaniu dyplomu? - Psychologia - Turystyka - Dziennikarstwo i komunikacja społeczna Proszę o pomoc...

Gość mała mmmeeeee
Na maturze zdaję: - obowiązkowy - polski, matematyka, j. angielski - dodatkowy - biologia, geografia. Wszystko na poziom podstawowym.

Gość wszystko marne
moim zdaniem

Gość pytajaca o sparwiedliwosc
Moim zdaniem również. Tym bardziej, że ukończyłam psychologię i pedagogikę równolegle i nie pracuję w swoim zawodzie. Nie zarabiam mało, ale jakiś "kokosów" też nie zbijam. Na Twoim miejscu wybrałabym ochronę śrdowiska, a najlepiej coś związane z rachunkowością , zaocznie, znalazlabym pracę w biurze rachunkowym, odbębniła wymagany staż i zalożyła swoje biuro. Moim zdaniem w dzisiejszych czasach to chyba najlepsza inwestycja. Gdybym miała ta świadomość, którą mam teraz wybrałabym kierunek stricte techniczny,finanse, albo rachunkowość, pomimo, iż sama jestem typową humanistką. Jednak 7 lat temu bylo to dla mnie nie do wyobrażenia sobie ja i matma, rachunkowość, etc. Po skonceniu 2-och wspomnianych przeze mnie wiem jedno- można skończyć absolutnie każdy kierunek studiów, nawet jeśli nie ma się predyspozycji ku niemu. Każdy kto kończył studia odpowie Ci tak samo, kwestia, czy dałabyś radę zaryzykować. Pozdrawiam i życzę powodzenia !

Wszystkie kierunki to takie : " studiuję cokolwiek, aby mieć papier". Nie masz żadnych zainteresowań? Nie widzisz siebie w pracy, w której się spełniasz? Pisząc : " po którym kierunku znajdę lepiej płatną pracę " dajesz znak, że kierunek studiów wybierasz ze względu na przyszłe wynagrodzenie. Jeżeli tak jest, to proponuję zagryźć zęby i pójść na : -prawo -chemia farmaceutyczna

Gość pytajaca o sparwiedliwosc
O tak, farmacja to b. dobry kierunek, może nawet lepsze niż wcześniej przeze mnie wymienione

A-129 MANGUSTA , bez znajmości w środowisku prawniczym raczej kiepsko do dobrą kase .

Gość djlkolkop
najlepiej na inżynierskie, ale skoro jesteś humanistką to prawo, ekonomia, administracja .

Breja, po prawie nie musisz być adwokatem, radcą, prokuratorem itd.. Wystarczy mieć mgr prawa, czyli bez aplikacji, wierz mi, że ogrom ludzi po prawie dostaje wysokie posady w firmach na stanowiskach wyżej niż kierownicze. Znajomość prawa w Spółkach to skarb :)

Gość kkkiiinniiiaaa
HEj! tak sie skada ze studiuje w bydgoszczy na ukw. tak jak pisaly wszystkie osoby wyzej wszystkie kierunki ktore wymienilas nie gwarantuja dobrego zawodu w przyszlosci. wszystko zalezy tylko i wylacznie od ciebie. ps/ jak zdecydujesz sie na turystyke zajecia bedziesz miala na ul. mińskiej (zadupie totalne, ale za to fajni wykladowcy:D)

Gość mała mmmeeeee
wiecie co - skończyłam technikum ekonomiczne, jeśli za miesiąc zdam egzamin to bede miała papierek - technik ekonomista. Kierunek studiów wyżych znowu w ekonomie? No nie... tylu ludzi mi to odradzało eh... :o Mnie własnie interesuje psychologia, to jest mój wymarzony zawód!

Gość mała mmmeeeee

Gość rgertrgrt
rg

Gość sam_tłuszcz
Nie ma kierunku, który zagwarantuje ci duzo kasy...do tego trzeba miec jeszcze szczescie i/lub znjaomości

Gość ostrosłup
nie idź na cokolwiek, byle by studiować... szybko zaczniesz pluć sobie w brodę i żałować :o

Gość sam_tłuszcz
Ani prawo ani medycyna, ani farmacja, ani racunkowosć, żadne studia inzynierskie na 100% nie przyniosa Ci kupy kasy :) :) Musisz jescze dac coś z siebie

Gość donerki
Ciężko o pracę po humanistycznych. Nawet po prawie nie jest tak różowo, trzeba mieć nazwisko, żeby się liczyć w tej branży. Najlepiej iść na jakiś wąski kierunek, żeby mieć później dobrą pozycję na rynku pracy. Dla przykładu taki kierunek jak "Bezpieczeństwo informacji", który można studiować na Apeironie w Krk - kończysz coś takiego i masz wiedzę z zakresu informatyki, telekomunikacji, wiesz jak zabezpieczyć dane, a przecież masa firm potrzebuje takich ludzi. Moim zdaniem takie wąskie kierunki są rozwiązaniem. Powodzenia.

Gość dżesi
ochrona środowiska to chyba najgorszy kierunek jeśli chodzi o znalezienie pracy duża się mówi o ochronie przyrody ale pracy w tej branży nie ma, a studentów i absolwentów kierunku ochrona środowiska już jest nadmiar, wszyscy kolejni absolwenci pewnie będą zasilać szeregi bezrobotnych lepiej się dobrze zastanowić i wybrać np. budownictwo, które nie jest tak popularnym kierunkiem jak oś

a co chces robić po tej turystyce? jeśli cos typu biura podróży pilot wycieczejk to warto pojść na jakąś filologię po psychologii wątpię że coś znajdziesz diennikarstwo też ciężko chyba ze naprawde by ci się udalo

Gość filipinkaaaaaaa
sorrry ze to powiem , ale po takiej chujowej uczelni to ja nie wroze dobrej pracy po zadnm kierunku ( no chyba ze masz znajomosci albo duzo szczescia) Moja rada : idź na jakas uczelnie z prawdziwego zdarzenia typu UW , UJ czy UWr.. ponadto ucz sie jezykow!

Gość filipinkaaaaaaa
to jest wprost nie do uwierzenia ze teraz w kazdej pipidówie jest uniwersytet pożal sie boże...

Gość filipinkaaaaaaa
autorko - i co zdecydowalas?

Gość filipinkaaaaaaa
pu up

Gość kolek 339
kretynka filipinka sama ze soba pisze

Gość merdixon15
najlepsza to jest informatyka ewentualnie mechatronika te kierunki jako jedyne gwarantują pracę, w Bydgoszczy powstają i powiększają swoje oddziały liczne firmy IT takie jak np.: Atos, Lucent, Teleplan, Mobica, Eximo Projekt, BSB, Logon i zatrudniają jednorazowo kilkadziesiąt / kilkaset osób. Poza tym informatycy są potrzebni praktycznie w każdej firmie czy instytucji. Dla tego mogą przebierać w ofertach a ich wynagrodzenia są zdecydowanie wyższe od pensji innych pracowników.

Gość a powiedzcie mi __
skoro tak duskutujecie. Czy można iść na studia II stopnia ze stara maturą ?

Gość łejkap
na dziennikarstwo się nie dostaniesz z takimi przedmiotami.

Gość gość
wybierz kierunek inny niż UKW!

Gość gość
przede wszystkim INFORMATYKA ma sens