Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rottana

RWA KULSZOWA- jak sobie radzić??

Polecane posty

Gość rottana

witam wszystkie panie. mam problem od 3 dni nie mogę chodzić, kaszlnąć, kichnąć, schylać się przez ból "w pośladku". dzisiaj nie mogłam założyć skarpetek więc wybrałam się lekarza. lekarka oznajmiła mi że dolega mi rwa kulszowa normalna w ciąży (ja mam 20 tydzień). ale niestety z przykrością stwierdziła że nie ma jak mi pomóc bo maści mi nie pomogą. ewentualnie jak ból będzie nie znośny to paracetamolem mogę się podratować. do gina idę 16. może któraś z was przez to przechodziła i zna jakieś sposoby na zmniejszenie bólu? proszę o pomoc,

Gość rottana
na prawdę nikt nie potrafi mi nic podpowiedzieć? :(:(:(

Gość hgddh
Moja mama przechodziła rwę jakoś niedawno i faktycznie brała jakieś środki przeciwbólowe...nieprzyjemna choroba:/

Gość ja też to mam
i po prostu przeczekuję ten okres(nieraz nawet 2 tygodnie), nawet w nocy na drugi bok nie mogę się przewrócić, chodzenie wtedy sprawia mi ogromny ból

Gość rottana
w nocy jak się przekręcam to się budze z bólu... masakra jakaś....:(

Bierzesz jakieś tabletki albo zastrzyki przeciw zapalne jeszcze ? . Nie chcę Cię straszyć ale to parę miesięcy trwa

Przechodziłam to samo, w ciąży nie ma na to lekarstwa, dodam ze rwała mnie około miesiąca. Współczucie ci.

Gość rottana
Czarnuszka...---> nie nie biore nic, i fakt przestraszyłaś mnie:D:D jak narazie widze nadzieje tylko w paracetamolu bo nie chce maluszkowi zaszkodzić;/

Radziłabym ci leżenie krzesełkowe na podłodze dużo daje to . Jak będziesz chciała cos wiedziec na ten temat to Cii napiszę

Gość rottana
hmm spoko. dla tego chciałam się was poradzić co robić żeby chociaż troche zmniejszyć ból bez szkodzenia maluszkowi;]

Gość jolinka hfjfjf
Wiesz kiedy mnie zlapie rodzaj lumbago, potworny bol w dole plecow, nie moge sie wyprostowac, jedynym co mi pomaga (zadne tabletki) jest goracy termofor na 20 minut. nie wiem jak w ciazy ze stosowaniem goracych rzeczy, upewnij sie moze u lekarza.

Gość rottana
szkoda ze nie uzyskałam żadnych wskazówek ani podpowiedzi ale i tak wam dziękuje;]

Gość hhgbl
Wlasnie dostalas , spojrz powyzej

Gość elis22
Proponuję leżeć na drugim boku.Mnie pomogło.Dziecko zmieniło pozycję i przestało uciskać na nerw